Ζεστή σοκολάτα - η χειμωνιάτικη
Περασμένα μεσάνυχτα, έξω βρέχει, το τζάκι ακόμα αναμμένο. Το βιβλίο που διάβαζα έχει πολύ υλικό για επεξεργασία και έχει αναστατώσει την σκέψη μου. Χρειάζομαι άμεσα κάτι να γλυκάνει τη ψυχή και τις αισθήσεις. Σοκολάτα ζεστή. Με ρούμι, πορτοκάλι & κανέλα για απόψε.
Η σοκολάτα που μου αρέσει είναι ρευστή, πολύ πιο αραιή από των Ισπανών! Έχετε δοκιμάσει ζεστή σοκολάτα στην Ισπανία με churros; είναι τόσο πυκνή που σχεδόν δεν πίνεται. Γι'αυτό βουτούν τα churros μέσα της, τα οποία καλύπτονται με παχύ στρώμα γλάσου σοκολάτας!
Αν θέλετε πιο πυκνή τη σοκολάτα, αφαιρέστε γάλα ή προσθέστε σοκολάτα. Η σαντιγύ είναι σαφώς προαιρετική, όμως κάνει ένα υπέροχο πάντρεμα όταν φτάνει στα χείλη μας, η παγωμένη κρέμα με τη ζεστή μεθυσμένη σοκολάτα!
Υλικά:
- 1/4 κούπας παγωμένη κρέμα γάλακτος 35% με 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη και 3 κουταλιές σούπας κακάο
- 4 κούπες γάλα
- 110 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη
- μια δόση αλκοόλ ή μπαχαρικών για extra γεύση
- ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ κτυπήστε την κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει απαλή σαντιγύ (να στέκεται). Σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο.
Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε την υπόλοιπη ζάχαρη με το κακάο. Έτσι το κακάο διαλύεται καλύτερα στο γάλα.
Προσθέστε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας. Βάλτε να βράσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε την σοκολάτα σε κομμάτια. Ανακατέψτε να γίνει ομοιογενές.
Προσθέστε λικέρ φουντουκιού ή βότκα βανίλια ή ρούμι μαύρο ή λικέρ καφέ ή μέντας. Μια ή δύο κουταλιές σούπας σε κάθε κούπα, αναλόγως με το κρύο που κάνει έξω...
Αν θέλετε χωρίς αλκοόλ την σοκολάτα σας, προσθέστε κανέλα ή βανίλια ή ξύσμα πορτοκάλι ή καγιέν πιπέρι!
Ζεσταίνετε 4 κούπες, μοιράζετε την σοκολάτα, προσθέτετε 1 κουταλιά σαντιγύ, πασπαλίζετε με τρίμμα σοκολάτας και σερβίρετε αμέσως.
Αν έχετε πολλούς φίλους στο σπίτι, σερβίρετε την σοκολάτα σε καφετιέρα και βάλτε σε δίσκο όλα τα extra υλικά για να φτιάξει ο καθένας τη γεύση που θέλει.
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια


- ShareThis
Newsletter
Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας!

Δείτε τα βίντεο από το live web cooking, "Φτιάχνουμε παρέα τσουρέκια και βάφουμε κόκκινα αυγά", στο TasteFULL webTV κανάλι. Μια σπιτική κουζίνα, που αγαπάει πολύ το φαγητό και τους ανθρώπους, άνοιξε τις πόρτες της την Μ.Πέμπτη.



Σχόλια
Καλημέρα και πάλι Βίκυ! ΄Εφτιαξα και αυτήν την πολύ ωραία πρότασή σου και μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα ήταν πολύυυ καλόοοο...κι ας μου βγήκε λίγο παραπάνω μεθυσμένο...μου έπεσε λίγο παραπάνω ρούμι...θα ήθελα να είναι ωστόσο λίγο πιο πηχτό το μείγμα...μήπως θα μπορούσα να βάλω και λίγο γάλα εβαπορέ, και να αφαιρέσω ένα μέρος απότο φρέσκο γάλα;...σε χαιρετώ γλυκά
Περισσότερο ρούμι είνα πάντα καλύτερο από λιγότερο :) και βέβαια μπορείς να το κάνεις πιο πυκνό αντικαθιστώντας το φρέσκο γάλα με εβαπορέ ή λυώνοντας περισσότερη σοκολάτα και αφαιρώντας κακάο.
ποπο! φυσικα κ θα δοκιμαστει συντομα ... καλυτερος κριτης το αγορι μου! ευχαριστουμε!