Κροκέτες μπακαλιάρου με αρωματικά λαχανικά Ψαρι

Έρχεται η 25η Μαρτίου και θα ψάχνουμε ιδέες για το παραδοσιακό φαγητό. Μπακαλιάρος σκορδαλιά. Στο δικό μου σπίτι προτιμάμε τις κροκέτες, γιατί δεν έχουν κόκκαλα και είναι εύκολο φαγητό για τα παιδιά.

Αυτός είναι ένας διαφορετικός τρόπος σερβιρίσματος, που συνδυάζει συμπληρωματικές γεύσεις σε ένα πιάτο. Δεν μπορεί να σκεφτεί κανείς τον μπακαλιάρο χωρίς τη σκορδαλιά, έτσι δεν είναι; και για την έντονη γεύση του σκόρδου το αντίδοτο δεν είναι ο μαϊντανός; Απλώνεις, λοιπόν, στο πιάτο πουρέ μαϊντανού, στη μέση ένα νησάκι σκορδαλιάς από αμύγδαλο και παξιμάδι  και γύρω γύρω ροδοψημένες, τραγανές, κροκέτες μπακαλιάρου. Σε μία μπουκιά , όλες οι γεύσεις!

Οι κροκέτες  είναι επίσης διαφορετικές. Γίνονται με ξαλμυρισμένο, ξεψαχνισμένο παστό μπακαλιάρο, τον οποίο σωτάρω μαζί με αρωματικά λαχανικά πριν ανακατέψω με κουρκούτι και τηγανίσω, φορμάροντας τα κροκετάκια με δύο κουτάλια.

***Σε αυτή την ενότητα, μπορείτε να διαβάσετε όλα τα σχόλια που γράφτηκαν για το άρθρο στο παλιό TasteFULL!***


Βίκυ Κουμάντου

Αν ψάχνετε σίγουρες συνταγές μαζί με τη γνώση των τεχνικών μαγειρικής, καλωσορίσατε στο TasteFULL! To ΤasteFULL είναι γνωστό για το τσουρέκι και τις κονσέρβες του, για την αναλυτική και ιδιαίτερη γραφή των συνταγών του. Είναι ένα ζωντανό βιβλίο μαγειρικής που μπορεί να γεμίσει τη ζωή σας γεύση. Κάθε μήνα δείτε την στήλη μου, στο ΒΗΜΑ Gourmet, με συνταγές συντήρησης της αφθονίας των εποχών στα ντουλάπια μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 − = two

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>