TasteFULL

Αυτό το Σαββατοκύριακο, τα βήματα μου με πάνε  στο Γκάζι, στο ανοιξιάτικο φεστιβάλ του Αθηνοράματος, Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις.

Τα Greek foodblogs έχουν τη δική τους λευκή τέντα και έχουν στήσει ζωντανή αναμετάδοση από τα δρώμενα του φεστιβάλ και κυρίως τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων που συμμετέχουν στην έκθεση. Μια ομάδα food boggers θα μεταφέρουν στην οθόνη τα δρώμενα του φεστιβάλ.

Δείτε το πρόγραμμα και τις ώρες λειτουργίας στη σελίδα του φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, Ανοιξη 2014. Το φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του σήμερα, στις 4μμ, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Τα φεστιβάλ γαστρονομίας είναι μέσο εκπαίδευσης των καταναλωτών Κλικ για tweet
  • για τα προϊόντα που παράγει κάθε τόπος, για τις τεχνικές που διαφοροποιούν το αποτέλεσμα.
  • για τα φαγητά που προβάλλονται και διαδίδονται και αξίζει να διασωθούν στη γευστική μνήμη μας.
  • για τον τρόπο μαγειρέματος που τιμά την καλή πρώτη ύλη και σώζει το τελικό αποτέλεσμα.
  • για τη γεύση που χρειάζεται έναυσμα για να καλλιεργηθεί και να εξελιχθεί.

Γι’αυτό αξίζει να συμμετέχετε σε τέτοιες γιορτές, με απόλυτη συνειδητότητα. Μαζί με τα παιδιά σας, που θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν νέες γεύσεις.

  • Να έχετε στο νου σας το χάρτη της Ελλάδας μας, όταν στέκεστε μπροστά σε ένα παραγωγό.
  • Να νιώθετε σε κάθε μπουκιά, πως γεύεστε τον παλμό κάθε περιοχής.
  • Να σημειώνετε αυτό που σας αρέσει και να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας.

Δεν είναι εύκολη διαδικασία μια έκθεση. Είναι εξαντλητική, καταιγιστική και κουραστική. Γι’αυτό υπάρχουν τα παράλληλα δρώμενα, μουσικής, καθιστού φαγητού & ανάπαυσης. Για να καταχωρήσετε στο μυαλό σας τις νέες πληροφορίες. Η έκθεση είναι ένα μεγάλο σχολείο.

Μέσα σε 3 ημέρες φωτογραφίζει την σημερινή γευστική ταυτότητα της Ελλάδας.

Στο YouTube κανάλι του TasteFULL έχω ειδική σειρά προβολής των ελλήνων παραγωγών που έχουν κερδίσει την προσοχή και το λόγο μου. Μπορείτε να μάθετε για νέα προϊόντα που γεννιούνται στην σημερινή Ελλάδα, βλέποντας τα βίντεο. Θα συνεχίσω να δημιουργώ υλικό για ό,τι αξίζει να προβληθεί.

Στο πρόγραμμά μου, αυτής της έκθεσης, είναι να μάθω περισσότερα για τα ακόλουθα προϊόντα, που μου ξυπνούν το ενδιαφέρον :

 

ΥΓ: Τα λινκ οδηγούν σε βίντεο συνεντεύξεων στο κανάλι των Greek foodblogs

Sharing is caring!

Tags: , , , ,

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση

designed by: busyB design | powered by: Code is Poetry