HOME > Ιστορίες > Giveaways > Η πυξίδα δείχνει πάντα το βορρά

Η πυξίδα δείχνει πάντα το βορρά

Δεν υπάρχει ουσιαστικότερη γεύση και μεγαλύτερο giveaway από το σημερινό. Μετά από ενάμιση χρόνο δυσλειτουργίας, το TasteFULL.gr πήρε καινούργια ρότα. Βγήκε ξανά στις θάλασσες και ταξιδεύει ξανά τους αναγνώστες του σε προσωπικές διαδρομές ζωής και κουζίνας.

Είμαι ακόμα μουδιασμένη από τη διαδρομή που με οδήγησε να πατήσω μόνη μου τα κουμπιά και να κατεβάσω το αγαπημένο μου site από το διαδίκτυο.

Όταν ξεκίνησα το TasteFULL, ήμουν γεμάτη από όσα φέρνει το μεγάλωμα δύο παιδιών. Η λαχτάρα να γράψω και να μοιραστώ όσα έκαναν όμορφη τη δική μου ζωή ήταν τόσο έντονη, που τα 3/4 του υλικού δημιουργήθηκε στα πρώτα χρόνια λειτουργίας. Οι σπουδές των παιδιών τροφοδοτούσαν σταθερά τα συναισθήματά μου και έτσι δημιουργήθηκε η ενότητα food for love και μια ολόκληρη ταινία, που μας κάνει να θυμόμαστε και να γελάμε σήμερα.

Οι ανάγκες βιοπορισμού με κράτησαν μακριά από το να γράφω τακτικά. Όμως ασχολήθηκα με δραστηριότητες που με εκπαίδευσαν και τσέκαραν τις ικανότητές μου. Μαγείρεψα 10 τεύχη για το περιοδικό ΒΗΜΑ Gourmet και εννοώ τα μαγείρεψα, δοκιμάζοντας πάνω από 400 συνταγές διάσημων ελλήνων chef. Εκπαιδεύτηκε το μάτι μου στην αισθητική των φωτογραφιών. Προτίμησα να μην μπω στο δαιδαλώδη κόσμο των DSLR και επέλεξα μια αυτόματη mirrorless φωτογραφική μηχανή, που μεταφέρει αυτό που θέλω σε σας.

Κράτησα την αρθρογραφία σαν βασική δραστηριότητα. Κι όταν τα δικά μου “γιατί” -όταν έγγραφα τις συνταγές- δεν είχαν άμεση απάντηση, παρακολούθησα ένα 6μηνο online Professional Cook course για να πάρω απαντήσεις. Το αγαπώ και το συμβουλεύομαι: Rouxbe online cooking school.

Αυτό το έκανα όσο κρατούσε η Οδύσσεια της ανακατασκευής του site. Για να κάνω κάτι θετικό σε αντίβαρο των αρνητικών και πλασματικών καταστάσεων που ζούσα. Πέρασα από “συνεργάτες” που είχαν τους δικούς τους σκοπούς να υπηρετήσουν, ακολουθώντας τεχνικές “κρυφού ξεπουπουλιάσματος”, “υπόγειας διαδρομής”, “πάρ’το να τελειώνουμε”. Καμιά τεχνική δεν αναγνώρισα με το καλημέρα. Στο καληνύχτα αποφάσιζα να παραδεχτώ πως ήμουν σε λάθος διαδρομή. Γεμάτη ανασφάλεια για την επόμενη επιλογή.

Όταν κατάλαβα πως η άγνοια των δεδομένων με έκανε εύκολο θύμα, άρχισα να διαβάζω όλα τα τεχνικά θέματα. Κρατούσα σημειώσεις, διασταύρωνα, επαλήθευα. Στην αρχή όλα έμοιαζαν τεχνικά, όμως σιγά σιγά κατανόησα πως με αυτά, το περιεχόμενό μου θα εκφραζόταν με σωστό τρόπο και θα ήταν λειτουργικό για τους αναγνώστες και για τις μηχανές αναζήτησης. Έτσι, άρχισα να αναγνωρίζω τις μπανανόφλουδες που έριχναν στο δρόμο μου οι “συνεργάτες”, όχι από κακή πρόθεση αλλά από άγνοια ή βόλεψή τους.

Κάποια στιγμή παραδόθηκα. Χαμήλωσα τις προσδοκίες και είπα “ας τελειώνουμε”. Προσπάθησα να συνεργαστώ και να διορθώσω ό,τι ήταν στον αέρα. Κι εκεί που πίεζα συνεχώς τον εαυτό μου να αποδεχθεί κάτι που δεν ήταν στα μέτρα που είχα θέσει, συνέβη το ατύχημα. Τριπλό κάταγμα στο πόδι που με ακινητοποίησε για 2 μήνες  και έβαλε τη ζωή σε σωστές προτεραιότητες. Αποδέχτηκα πως το site δεν ήταν των ζητούμενων προδιαγραφών, πάτησα το κουμπί και το έκλεισα. Με όποιο τίμημα.

Το σπασμένο πόδι έφερε κοντά μου ανθρώπους από το παρελθόν που νιάστηκαν για όσα πέρασα. Κι είχαν εντελώς αντίθετο τρόπο εξυπηρέτησης των πελατών τους από όσα είχα βιώσει εγώ. Έτσι σχηματίστηκε η νέα ομάδα, που έβαλε στο καρνάγιο το TasteFULL και το παρέδωσε με ευχές, γερό, λειτουργικό, πολύχρωμο και όμορφο, σε νέα ταξίδια.

Γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2015, 00.51, στην Αθήνα. Τους τελευταίους δύο μήνες έκανα ασταμάτητο editing των άρθρων, αφού όλα ανέβηκαν εκ νέου στο wordpress. Δούλευα καθημερινά 18 ώρες, με τις ελάχιστες απαραίτητες διακοπές να περπατήσω και να κουνηθώ από την καρέκλα μου. Δεν μαγείρευα. Έτρωγα αυγό, πατάτα βραστή, μακαρόνια και νερό με κουάκερ. Έχασα 10 κιλά από τον Μάιο. Ήμουν αποφασισμένη. Ένας φίλος μου με έλεγε finisher, ένας άλλος με λέει καταδρομέα. Ο στόχος μου ήταν να βγει το σαιτ όπως το ήθελα. Όλα τα σαββατοκύριακα, οι φίλοι μου έλεγαν “έλα για μπάνιο” κι εγώ έλεγα “δεν μπορώ, πρέπει να προχωρήσω”.

Δεν έχω ζήσει πιο κουραστική και απαιτητική περίοδο από αυτή. Το δεξί μου χέρι είχε προέκταση το ποντίκι και το πληκτρολόγιο. Πονούσε από το γράψιμο. Όλο αυτό το διάστημα άκουγα μουσική από τον ιντερνετικό σταθμό Classic radio Romania, γιατί η ορχηστική μουσική δεν με παρασύρει από το γράψιμο. Μόνο κλασσική μουσική, όπερες και λίγα τραγούδια γνωστών τενόρων, σε ξένες γλώσσες. Όλο αυτό το διάστημα δεν είχα ακούσει κανένα ελληνικό τραγούδι.

Η μέρα του λανσαρίσματος είχε όλη την ένταση μιας γέννας. Είχαν περάσει τα μεσάνυχτα, όταν ο Αλέξανδρος μου λέει “πάτα το κουμπί, είσαι έτοιμη”. Κι εγω ήμουν αβέβαιη, αν ήμουν πλέον έτοιμη. Ακούμπησα τις παλάμες στο πληκτρολόγιο σαν να ήθελα να ακούσω το σαιτ να συναινεί. Άρχισαν να παίζουν τα αγαπημένα μου βαλς κι ένιωσα πως με καλούσαν σε μια ενεργειακή ροή που ξεπλένει και καθαρίζει. Δυνάμωσα την ένταση, έκλεισα τα μάτια και ξεχύθηκαν όλες οι δύσκολες στιγμές της διαδρομής στο μυαλό μου. Βαθειές αναπνοές. Όσο η συχνότητα της μουσικής ανέβαινε πιο ψηλά, τόσο περισσότερο οι σκέψεις ξεπλενόντουσαν και φεύγανε με τις αναπνοές μου.

Άνοιξα τα μάτια και πάτησα το κουμπί. Το βαλς τελείωσε. Σιωπή. Μια γυναικεία φωνή τραγούδαγε χωρίς μουσική. Στα ελληνικά.

“Χίλια καλωσορίσατε, φίλοι μου αγαπημένοι, παρέα μου χαρούμενη και καλοκαρδισμένη.”

Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που άκουγα ούτε να περιγράψω όσα ένιωσα. Κατάφερα να ελευθερώσω μια φωνή που είχα περιορίσει με τις δικές μου επιλογές. Και το σύμπαν μου το έδειξε με τον πιο γλαφυρό τρόπο.

Πολλές φορές έχω νιώσει πως το TasteFULL έχει πολύ ψηλές δονήσεις και έχει δημιουργήσει το δικό του, κυριολεκτικά μαγικό, κόσμο. Είναι μαγικός γιατί επηρεάζει τη ζωή σας και τη δόνηση της συχνότητας που εκπέμπετε. Μου λέτε πως έρχεστε για να διαβάσετε τα άρθρα, όπως διαβάζετε ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Μου λέτε πως μεταλαμβάνετε αξίες που θέλετε να ενδυναμώσετε στη ζωή σας. Αυτά δεν τα κάνει μια απλή σελίδα μαγειρικής.

Γνωρίζω καλά πως είμαι απλά το κατάλληλο μέσο για να διοχετεύσω την ενέργεια και να καταγράψω τη γνώση. Αυτός είναι ο προορισμός μου. Πολλές φορές διαβάζω κείμενα και αναρωτιέμαι αν τα έχω γράψει εγώ. Όταν είμαι σε ροή, γράφω μιλώντας δυνατά και απορώ ποιος τα υπαγορεύει.

Εδώ, συνεχίζουμε παρέα το ταξίδι. Με όσα έχουμε και όσα μπορούμε να δημιουργήσουμε κάθε μέρα. Ζούμε σε δύσκολους καιρούς. Ένα ακυβέρνητο καράβι χάνεται εύκολα. Μαγνητίστε την πυξίδα σας με τα όνειρά σας κι αφήστε την να σας οδηγήσει. Πιστεύοντας, πειθαρχώντας, επιμένοντας.

Βρείτε το δρόμο

Τα όνειρα σας είναι ο βορράς

Μην σταματάτε στιγμή να ονειρεύεστε. Θέλει προσπάθεια να ξέρεις τι θέλεις. Πρέπει να ξέρεις πρώτα ποιος είσαι κάθε στιγμή στη ζωή σου. Αυτογνωσία λέγεται και σε βοηθά να μετακινείσαι στο νοητό χάρτη της εξέλιξής σου, σαν άνθρωπος.

Μην παραιτείστε από τα όνειρά σας

Η καθημερινότητα έχει τρομακτική δύναμη να συνθλίβει όνειρα. Να σε μετατρέπει σε γρανάζι, μέρος ενός συνόλου, που εξυπηρετεί το σύστημα. Που τροφοδοτείται με άρτο και θέαμα, για να πάψει να σκέφτεται και να λειτουργεί αυτόνομα, σαν θαυμαστό δημιούργημα. Τα όνειρα είναι το μόνο κλειδί για να δραπετεύσετε από αυτή τη φυλακή.

Όποιος μπορεί να ονειρεύεται θα βρει διέξοδο, σε όποια φυλακή.

Κρατείστε την ενέργειά σας καθαρή

Οι αξίες στις οποίες πιστεύετε και ο τρόπος με τον οποίο ζείτε θέλουν συχνό γυάλισμα και επαναπροσδιορισμό. Πάνε μαζί με την εξέλιξή σας αυτά και σκονίζονται ή αμφισβητούνται καθημερινά από τις πράξεις των διπλανών και τις δικές σας.

Μην αγνοείτε τις ενδείξεις

Όταν κάτι δεν σας κάνει να αισθάνεστε καλά, κρύβει λάκο η φάβα. Όταν ακούτε μεγάλα λόγια, να είστε αυστηροί στα πρώτα λάθη. Να δώσετε δεύτερη ευκαιρία αλλά όχι παραπάνω. Κάθε παραπάνω ευκαιρία σε συνεργάτη που δεν ανταποκρίνεται στα δεδομένα, την χάνετε από τον εαυτό σας. Να κάνετε τη συμφωνία γραπτή, για να ξεκαθαρίσετε πρώτοι εσείς τι θέλετε.

Αναζητείστε ανθρώπους με τις ίδιες αξίες

Αν θαυμάζετε κάποιον για όσα δημιουργεί, για τον τρόπο που έχει να ξεπερνά τις δικές του δυσκολίες, για τον τρόπο που μιλά για κάθε θέμα που συζητάτε μαζί του, ψάξτε πιο προσεκτικά και θα μάθετε να ξεχωρίζετε ποιοι είναι οι άνθρωποι που ταιριάζουν με σας και μπορούν να κατανοήσουν, να σεβαστούν και να υποστηρίξουν το όνειρό σας.

Μάθετε, μάθετε, μάθετε!

Η εποχή μας εξελίσσεται με τρομακτική ταχύτητα. Αλλάζουν όλα συνεχώς. Για να μείνετε ενεργοί στις επάλξεις, μόνο η δια βίου μάθηση είναι η λύση. Διαβάστε στοχευμένα, με το συγκεκριμμένο πρόβλημα στο μυαλό σας. Μετά, προχωρήστε στο επόμενο. Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να φτιάξετε το δικό σας εικονικό πλάνο, πως οι νέες γνώσεις θα σας οδηγήσουν στην πραγμάτωση του στόχου σας. Όσο πιο καθαροί γίνεστε σε αυτό που θέλετε, τόσο περισσότερο το ελκύετε.

Αποκτήστε έλεγχο όσων σας ανήκουν

Μην αφήνετε όσα σας αφορούν στη καλή διάθεση και διαχείριση των άλλων. Αυτονομία είναι η λέξη-κλειδί. Να έχετε το domain στο όνομά σας, τη διαχείρισή του στο όνομά σας, τη διαχείριση του σέρβερ στο όνομά σας και τη διαχείριση της σελίδας σας προσβάσιμη. Δεν είναι συγκεντρωτισμός. Είναι υπευθυνότητα.

Δώστε χέρι

Στηρίξτε τους ανθρώπους που σας στηρίζουν. Προσφέρετε σε όσους αξίζουν & εκτιμούν την προσφορά σας. Οι συναλλαγές με βάση την χρηματική αξία κλυδωνίζονται αυτή την εποχή γιατί δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για να κοστολογηθεί κάτι δίκαια. Προσφέρετε αξία στους συνεργάτες σας. Υπηρεσίες που κι αυτοί θα χρειαζόντουσαν χρήματα για να αποκτήσουν. Ανταλλάξτε υπηρεσίες σε δίκαιη βάση.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*