HOME > Ιστορίες > Εκδηλώσεις > Τα πασχαλινά της Κρήτης με την Ιωάννα Παντελάκη

Τα πασχαλινά της Κρήτης με την Ιωάννα Παντελάκη

Αγαπημένες μου αναγνώστριες, έχω περάσει από ένα τρίμηνο ατελείωτων ανατροπών, στα επαγγελματικά και τα προσωπικά μου θέματα. Το 2013 έχει αποφασίσει να τινάξει τα παπλώματα και να με βγάλει έξω από το comfort zone. Κι έτσι έχει γίνει.

Έχω αλλάξει την οπτική μου σε πολλά ζητήματα και προχωρώ, χωρίς “απάγγια”, σε νέους δρόμους. Αλλάζω, εξελίσσομαι και το χαίρομαι πολύ. Η δουλειά μου στο ΒΗΜΑ Gourmet παραμένει κυρίαρχη στο πρόγραμμα μου και ακόμα, δυστυχώς, δεν έχω καταφέρει να ισορροπήσω το χρόνο μου για να γράφω στο TasteFULL. Θα γίνει κι αυτό.

Το να μαγειρεύω τις 40-50 συνταγές κάθε τεύχους, στην αρχή, μου είχε φανεί ακατόρθωτο. Τώρα, περιμένω με προσμονή να δω τις συνταγές που μου δίνουν να μαγειρέψω, για να εντοπίσω σημεία και τεχνικές που δεν γνωρίζω ή για να δώσω το δικό μου βραβείο γεύσης στην καλύτερη συνταγή του τεύχους. Συγκεντρώνομαι και εκτελώ με προσοχή κι έτσι κάθε φαγητό πετυχαίνει με την πρώτη προσπάθεια.

Χθες ολοκληρώσαμε τις φωτογραφίσεις του μαγιάτικου τεύχους, που κυκλοφορεί την Κυριακή του Θωμά. Σ’αυτό το τεύχος ανέλαβα το εβδομαδιαίο μενού, με προτάσεις εύκολες και νόστιμες καθημερινών φαγητών. Έβαλα και μια πινελιά εντυπωσιακού και θα διαβάσετε συνταγή για ψητό λαβράκι φλαμπέ με ούζο.

Το πασχαλινό τεύχος κυκλοφόρησε στις 14 Απριλίου. Είχα την χαρά να εγκριθεί η πρότασή μου και να ετοιμάσουμε ένα θέμα με τα πασχαλινά της Κρήτης, παρέα με την Ιωάννα Παντελάκη. Η κουζίνα μου έγινε κουζίνα της και για τρείς ημέρες μαγειρεύαμε, φωτογραφίζαμε και βιντεοσκοπούσαμε.

Στο ΒΗΜΑ Gourmet δημοσιεύτηκαν οι συνταγές που δεν λείπουν από το πασχαλινό τραπέζι των Χανιωτών:

Επιπλέον, φτιάξαμε κι άλλα φαγητά που θα δείτε σε βίντεο:

  • χορτοκαλίτσουνα πασχαλινά
  • σπληνογάρδουμο
  • συκωταριά φρικασέ (η δική τους μαγειρίτσα)
  • και τους τέλειους χανιώτικους λουκουμάδες!

Θα σας ετοιμάσω πρώτα τη συνταγή και το βίντεο των λουκουμάδων. Είναι ιδανικοί για μεγάλα τραπέζια, γιατί δεν χρειάζεται να γίνουν τελευταία στιγμή αλλά γίνονται από νωρίς και παραμένουν τραγανοί και σιροπιαστοί για μια-δυο ημέρες.

Παράλληλα, θα σας ενημερώσω για τη συμμετοχή μου στο World Baking Day, μια παγκόσμια ενέργεια για να ενθαρρύνει τον κόσμο να ασχοληθεί πιο πολύ με τα γλυκά. Το φετινό motto είναι “Bake brave”, δηλαδή να είσαι τολμηρός και να δοκιμάζεις πιο δύσκολα γλυκά. Υπέβαλα “το τσουρέκι της μαμάς μου – το πιο τρυφερό ♥” και το κατέταξαν σε κλίμακα 97/100. 19 Μαϊου 2013 είναι η μέρα που θα ψήνουν το γλυκό που έχουν επιλέξει, όσοι παρακολουθήσουν την ενέργεια. Σας έχω ετοιμάσει βίντεο από το ζύμωμα στο χέρι μέχρι το ψήσιμο, με αγγλικούς υποτίτλους και όλη την συνταγή στα αγγλικά, για τους ξενόγλωσσους φίλους σας.

Πιο πολύ θέλω να σας πω τα νέα μου, σ’αυτήν την ανάρτηση και όσα προγραμματίζω.

Το μαγείρεμα με την Ιωάννα ήταν απολαυστικότατο, όπως και η βόλτα μαζί της στη ρεματιά του Χαλανδρίου, όπου ανακάλυψε φλισκούνι και άγρια σπαράγγια. Η χανιώτικη κρεατότουρτα, όλα τα καλιτσούνια και τα μυζηθροπιτάκια της μαμάς μου, είναι συνταγές μπουκιά και συγχώριο για μένα. Τα φαγητά και τα γλυκά, παραδοσιακά και μη, που μπορείτε να φτιάξετε την Μεγάλη Εβδομάδα και τις αναστάσιμες ημέρες, θα τα βρείτε συγκεντρωμένα στην κατηγορία “Πάσχα“.

Σας ευχαριστώ πολύ που νοιώθετε το TasteFULL δικό σας και το αγαπάτε, ακόμα κι αν εγώ λείπω.

Καλές ετοιμασίες στα τραπέζια και τα γλυκά σας! Καλό Πάσχα με τους αγαπημένους σας!

© header photo by: Γεώργιος Δέτσης

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*