Το κοκορέτσι της Πόλης έχει μοναδικό κοινό με το δικό μας τα αντεράκια και το ψήσιμο στην σούβλα. Κατά τα άλλα είναι ένα τελείως διαφορετικό έδεσμα.
Τα εντεράκια τυλίγονται γύρω από λίπος ουράς προβάτου, σε πολλαπλές στρώσεις και σιγοψήνονται χωρίς να ξεροψηθούν. Κόβουν ένα κομμάτι κοκορέτσι, το ψιλοκόβουν με μαχαίρια και το ψήνουν σε λαμαρίνα να λυώσει το λιπος και να ποτίσει νοστιμιά το έντερο. Μαζί με τα κλασικά μπαχαρικά τους, πιπεριές ψητές και ντομάτα κάνουν μια χορταστική νοστιμιά που προσφέρουν μέσα σε αφράτο ψωμί, σαν σάντουϊτς.
Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε περισσότερα.
Το βίντεο έχει γυριστεί στο Besiktas. Όμως το κοκορέτσι της φωτογραφίας το έφαγα από τα χέρια του Tufan Usta, που έχει το μαγαζάκι του στο Suleimaniye.
The place
Kokoreççisi Tufan Usta
Demirtaş Mahallesi, Kıble Çeşme Caddesi, No 66, Fatih, İstanbul
Το επεισόδιο είναι μέρος της σειράς “Ταξίδι στις γεύσεις της Πόλης – νέα σειρά στο YouTube”