HOME > Ιστορίες > Εκδηλώσεις > Το τρυφερό τσουρέκι – Q&A Live
τσουρέκι

Το τρυφερό τσουρέκι – Q&A Live

Η ζωντανή σύνδεση, στην σελίδα TasteFULL στο Facebook, έγινε χθες για να απαντήσω τις ερωτήσεις σας και να εξηγήσω στους νέους αναγνώστες τα σημεία διαφοροποίησης της συνταγής του τρυφερού τσουρεκιού.

Ξεκινάει στο 1.27 και απαντώνται συνοπτικά και περιεκτικά τα θέματα που αφορούν τα υλικά, τα εργαλεία και τις τεχνικές.

Αυτό που θέλω να σας δώσω περισσότερο είναι αυτό που μόνο η επαφή με ένα άνθρωπο δίνει!

Την ενέργεια να βάλετε στην καρδιά σας την αγάπη για ένα πολύτιμο ψωμί, που θα φτιάξετε εσείς με αυτοπεποίθηση για όσους αγαπάτε, που θα γεμίσει το σπίτι μυρωδιά και θα γλυκάνει τη ζωή σας.

Καλή επιτυχία σε ό,τι προσπαθείτε! Καλό Πάσχα με γεμάτα τραπέζια και αγκαλιές!


Εκοψα, από το υλικό, τις βασικές ερωτήσεις σε 10 μικρά βίντεο για να διευκολύνω την αναζήτησή σας. Τεχνικά τα βιντεάκια δεν είναι άρτια – έχει μια έλλειψη συγχρονισμού ήχου και εικόνας- αλλά το ζητούμενο είναι να πάρετε την γνώση. Μέχρι σήμερα έτσι έχω προχωρήσει. Με ενδιαφέρει περισσότερο το περιεχόμενο.

14 Comments

  1. Olga Christakopoulou

    Έψησα δύο – δύο σε μια λαμαρίνα… ξεκίνησα στους 200 βαθμούς αλλά ήταν αρκετά δυνατοί για την κουζίνα μου… Σήμερα η ζύμη βγήκε πάαααρα πολύ μαλακή….τρόμαξα να την (ψιλο)συνεφέρω καταλήγοντας να χρησιμοποιώ πολύ λάδι…φοβάμαι ότι θα απλώσουν……

    • Θα σου πρότεινα να την βάλεις στο ψυγειο μέχρι αύριο το πρωι. Ακόμα και η μαλακή ζύμη θα σφίξει (σφίγγουν τα λιπαρά) και αύριο θα είναι πιο ευπλαστη.
      Δοκίμασε στους 190 ένα ένα τσουρέκι

  2. Olga Christakopoulou

    Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά !!!

    Ακολούθησα την συνταγή σας και μπορώ να πω πως ήταν η καλύτερη προσπάθεια που έχω κάνει μέχρι σήμερα ως προς το επιθυμητό αποτέλεσμα.
    Τα τσουρέκια μου βγήκαν πεντανόστιμα, μαλακά και τρυφερά και η ζύμη τους ήταν εμφανώς κορδάτη. Όταν όμως ανοίχτηκαν από την μεμβράνη τους για να καταναλωθούν μετά από τρεις μέρες, η ζύμη τους ήταν μεν μαλακή, αλλά .. τριφτή. Είχε χάσει την υγρασία και την ελαστικότητά της.

    Επειδή σήμερα προτίθεμαι να επαναλάβω την προσπάθεια, προτίμησα να ΜΗΝ ζυμώσω παραπάνω την ζύμη μου από αυτό που δείχνετε στο βίντεο σας, κι ας έμενε κολλημένη στον πάτο της λεκάνης.. Ελπίζω να έπραξα σωστά γιατί έχω την εντύπωση ότι την προηγούμενη φορά έφταιξε το γεγονός ότι ζύμωσα την ζύμη μου τόσο ώστε να γίνει μια στεκούμενη ζύμη που ξεκόλλησε πλήρως από την λεκάνη….
    Μήπως έχετε κάποια άλλη υπόδειξη να μου κάνετε όσο περιμένω να γίνει το α’ φούσκωμα, ώστε να μην πάει χαμένος ο κόπος μου;
    Σημειωτέον ότι α) την προηγούμενη φορά χρησιμοποίησα αλεύρι ROBIN HOOD, ενώ σήμερα ΜΥΛΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ, και β) το ζύμωμά μου γίνεται στο χέρι.
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

    • Αρχικά θα πω πως είναι πολύ σημαντικό να είσαι συνειδητή στη διαδρομή κι εσύ μου δειχνεις πως είσαι. Καλά κάνεις και την άφησες πιο μαλακή. Θα κάνεις το πλάσιμο στο στάδιο των κορδονιών. Η σημερινή ζύμη θα χρειαστεί περισσότερο πλάσιμο για να στηθούν καλά τα κορδόνια.
      Πως έψησες την περασμένη φορά; ένα ένα όπως λέω ή περισσότερα μαζί;

  3. Filothei Prastou

    Καλησπέρα!Τι κρίμα…..Μόλις έκανα λάθη στα τσουρέκια,και κατέφυγα στο διαδίκτυο,βρήκα απαντήσεις.Το πιο ωραίο είναι ,ότι είμαι Καλαματα,δίπλα από τον Κωστόπουλο.Ευχαριστω για τος συμβουλές,θα ξαναδοκιμασω μετά το Πάσχα,την συνταγή σας.Καλη Ανάσταση!

  4. Κική

    Καλησπέρα σας θα ήθελα να σας ρωτήσω πόσα γραμμάρια ξηρή μαγιά να βάλω γιατί τα φακελάκια έχουν 7,8,ή9

  5. Μαριάνθη

    Καλημέρα!Θα ήθελα να ρωτήσω πόσα περίπου εκατστά είναι το κάθε κορδόνι των 86 γραμμαρίων;

  6. Τι να πω? Δεν έχω φτιάξει ωραιότερα τσουρέκια ! Είναι τα πιό όμορφα, νόστιμα, αφράτα, φουσκωτά, και όντως πολύ, πολύ τρυφερά !!!!!!!

  7. Αποστολια Φιρφιλιωνη

    Καλο σας απόγευμα.έκανα τη συνταγή των τσουρεκιων σαςγιατι ηταν σχεδον ιδια με της αγαπημενης μου γιανιας.όλα καλά μέχρι το σημείο που προσέθεσα το αλευρι.ερώτηση. γιατί ξεκολαγε απ τα τοιχώματα της λεκανης;τη ζύμωσα περίπου ένα τέταρτο. Θα μου βγούνε σφιχτα; ευχαριστώ πολύ καλή σας ανάσταση!!!!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.