TasteFULL

Η ζωντανή σύνδεση, στην σελίδα TasteFULL στο Facebook, έγινε χθες για να απαντήσω τις ερωτήσεις σας και να εξηγήσω στους νέους αναγνώστες τα σημεία διαφοροποίησης της συνταγής του τρυφερού τσουρεκιού.

Ξεκινάει στο 1.27 και απαντώνται συνοπτικά και περιεκτικά τα θέματα που αφορούν τα υλικά, τα εργαλεία και τις τεχνικές.

Αυτό που θέλω να σας δώσω περισσότερο είναι αυτό που μόνο η επαφή με ένα άνθρωπο δίνει: την ενέργεια να βάλετε στην καρδιά σας την αγάπη για ένα πολύτιμο ψωμί. Που θα φτιάξετε εσείς με αυτοπεποίθηση για όσους αγαπάτε. Που θα γεμίσει το σπίτι μυρωδιά και θα γλυκάνει τη ζωή σας.

Καλή επιτυχία σε ό,τι προσπαθείτε! Καλό Πάσχα με γεμάτα τραπέζια και αγκαλιές!

Sharing is caring!

Tags: ,

Print Friendly, PDF & Email

14 σχόλια για το “Το τρυφερό τσουρέκι – Q&A Live”

  1. Olga Christakopoulou

    Έψησα δύο – δύο σε μια λαμαρίνα… ξεκίνησα στους 200 βαθμούς αλλά ήταν αρκετά δυνατοί για την κουζίνα μου… Σήμερα η ζύμη βγήκε πάαααρα πολύ μαλακή….τρόμαξα να την (ψιλο)συνεφέρω καταλήγοντας να χρησιμοποιώ πολύ λάδι…φοβάμαι ότι θα απλώσουν……

    Reply

    1. Βίκυ Κουμάντου Post author

      Θα σου πρότεινα να την βάλεις στο ψυγειο μέχρι αύριο το πρωι. Ακόμα και η μαλακή ζύμη θα σφίξει (σφίγγουν τα λιπαρά) και αύριο θα είναι πιο ευπλαστη.
      Δοκίμασε στους 190 ένα ένα τσουρέκι

      Reply

  2. Olga Christakopoulou

    Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά !!!

    Ακολούθησα την συνταγή σας και μπορώ να πω πως ήταν η καλύτερη προσπάθεια που έχω κάνει μέχρι σήμερα ως προς το επιθυμητό αποτέλεσμα.
    Τα τσουρέκια μου βγήκαν πεντανόστιμα, μαλακά και τρυφερά και η ζύμη τους ήταν εμφανώς κορδάτη. Όταν όμως ανοίχτηκαν από την μεμβράνη τους για να καταναλωθούν μετά από τρεις μέρες, η ζύμη τους ήταν μεν μαλακή, αλλά .. τριφτή. Είχε χάσει την υγρασία και την ελαστικότητά της.

    Επειδή σήμερα προτίθεμαι να επαναλάβω την προσπάθεια, προτίμησα να ΜΗΝ ζυμώσω παραπάνω την ζύμη μου από αυτό που δείχνετε στο βίντεο σας, κι ας έμενε κολλημένη στον πάτο της λεκάνης.. Ελπίζω να έπραξα σωστά γιατί έχω την εντύπωση ότι την προηγούμενη φορά έφταιξε το γεγονός ότι ζύμωσα την ζύμη μου τόσο ώστε να γίνει μια στεκούμενη ζύμη που ξεκόλλησε πλήρως από την λεκάνη….
    Μήπως έχετε κάποια άλλη υπόδειξη να μου κάνετε όσο περιμένω να γίνει το α’ φούσκωμα, ώστε να μην πάει χαμένος ο κόπος μου;
    Σημειωτέον ότι α) την προηγούμενη φορά χρησιμοποίησα αλεύρι ROBIN HOOD, ενώ σήμερα ΜΥΛΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ, και β) το ζύμωμά μου γίνεται στο χέρι.
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

    Reply

    1. Βίκυ Κουμάντου Post author

      Αρχικά θα πω πως είναι πολύ σημαντικό να είσαι συνειδητή στη διαδρομή κι εσύ μου δειχνεις πως είσαι. Καλά κάνεις και την άφησες πιο μαλακή. Θα κάνεις το πλάσιμο στο στάδιο των κορδονιών. Η σημερινή ζύμη θα χρειαστεί περισσότερο πλάσιμο για να στηθούν καλά τα κορδόνια.
      Πως έψησες την περασμένη φορά; ένα ένα όπως λέω ή περισσότερα μαζί;

      Reply

  3. Filothei Prastou

    Καλησπέρα!Τι κρίμα…..Μόλις έκανα λάθη στα τσουρέκια,και κατέφυγα στο διαδίκτυο,βρήκα απαντήσεις.Το πιο ωραίο είναι ,ότι είμαι Καλαματα,δίπλα από τον Κωστόπουλο.Ευχαριστω για τος συμβουλές,θα ξαναδοκιμασω μετά το Πάσχα,την συνταγή σας.Καλη Ανάσταση!

    Reply

  4. Κική

    Καλησπέρα σας θα ήθελα να σας ρωτήσω πόσα γραμμάρια ξηρή μαγιά να βάλω γιατί τα φακελάκια έχουν 7,8,ή9

    Reply

  5. Μαριάνθη

    Καλημέρα!Θα ήθελα να ρωτήσω πόσα περίπου εκατστά είναι το κάθε κορδόνι των 86 γραμμαρίων;

    Reply

  6. nikipapaoikonomoy@gmailcon

    Τι να πω? Δεν έχω φτιάξει ωραιότερα τσουρέκια ! Είναι τα πιό όμορφα, νόστιμα, αφράτα, φουσκωτά, και όντως πολύ, πολύ τρυφερά !!!!!!!

    Reply

  7. Αποστολια Φιρφιλιωνη

    Καλο σας απόγευμα.έκανα τη συνταγή των τσουρεκιων σαςγιατι ηταν σχεδον ιδια με της αγαπημενης μου γιανιας.όλα καλά μέχρι το σημείο που προσέθεσα το αλευρι.ερώτηση. γιατί ξεκολαγε απ τα τοιχώματα της λεκανης;τη ζύμωσα περίπου ένα τέταρτο. Θα μου βγούνε σφιχτα; ευχαριστώ πολύ καλή σας ανάσταση!!!!

    Reply

Απάντηση

designed by: busyB design | powered by: Code is Poetry