TasteFULL

Αυτά τα λουκάνικα έχουν κερδίσει το δικό μου βραβείο γεύσης. Ξέρετε το γευστικό μου προφίλ. Λατρεύω τη ντελικάτη γεύση, το ξεχωριστό χαρακτήρα, τη λεπτομέρεια στην παρασκευή.

Από την αλλαντοποιία Βόρειος Ελλάς. Mε έδρα τη Δράμα ξεκίνησε το 1916, με συνταγές μικρασιάτικες να φτιάχνει αλλαντικά. Ο παστουρμάς και τα σουτζούκια ήταν τα πρώτα αλλαντικά που φτιάχτηκαν για να συντηρήσουν το διαθέσιμο κρέας. Σταδιακά παρασκευάστηκαν κι άλλες μορφές, σαλάμια, καπνιστές μπριζόλες, βραστή γλώσσα, χοιρινός λαιμός, πάριζα.

Το λουκάνικο της φωτογραφίας είναι από Βοδινά Καραμανλίδικα λουκάνικα. Η γεύση του είναι τόσο φινετσάτη και διακριτή από τα συγκεκριμμένα μπαχαρικά που περιέχει, που το μόνο που ήθελα ήταν να τα τρώω σκέτα, ίσα ίσα ψημένα στο τηγάνι.

Τα επόμενα που αγάπησα είναι τα Χωριάτικα Βραστά λουκάνικα, με κρέας βοδινό+χοιρινό+πρόβειο. Αυτά είναι αλλιώς, μπλέκονται τόσο όμορφα με τα φαγητά, δίνουν γεύση χωρίς να νιώθεις πως τρως μόνο λουκάνικο.

Έκανα δύο παρασκευές. Ψιλόκοψα τα λουκάνικα, σαν κιμά, τα σωτάρισα να αφήσουν το λιπάκι τους και έριξα αυγά. Μου θύμισε το corned beef με αυγά που έκανε η μαμά μου!

Έκοψα σε φέτες τα λουκάνικα και τα ρόδισα, αφού μάζεψα στην άκρη τα σωταρισμένα κολοκυθάκια και τις πατάτες, ετοιμάζοντας μια ανδριώτικη φρουτάλια. Έκλεισα το καπάκι της κατσαρόλας και άφησα λίγα λεπτά να μεταφερθούν οι γεύσεις και να ενωθούν όλα με φρέσκα χτυπημένα αυγά, σε μια ομελέτα παχουλή, γευστική και τρυφερή.

Η Ελλάδα των μικρών παραγωγών εξακολουθεί να δημιουργεί, μεταφέροντας τις γνώσεις των παππούδων στο σήμερα. Κλικ για tweet

Δείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας, στην Επικοινωνία, τηλεφωνήστε και μάθετε αν έχουν διανομή στη περιοχή που κατοικείτε.

Sharing is caring!

Tags:

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση

designed by: busyB design | powered by: Code is Poetry