TasteFULL

Μενού Παραμονής Πρωτοχρονιάς

Η τελευταία εβδομάδα του χρόνου παραμένει πάντα η αγαπημένη μου. Μετά τα Χριστούγεννα, η ενεργειακή μου συχνότητα έχει συντονιστεί στα κύματα της αγάπης και νοιώθω γεμάτη από την πορεία ζωής μέχρι σήμερα.

Έχω συμφιλιωθεί με το παρελθόν, με τη σειρά των γεγονότων που με έφεραν εδώ, με την ευρύτερη οικογένειά μου που με στηρίζει σε κάθε επιλογή.

Η νέα χρονιά είναι μπροστά, γεμάτη προσδοκία, όνειρα, όμορφες στιγμές ζωής, έτσι θέλω να τη βλέπω.

Κλείνω όσες περισσότερες εκκρεμότητες μπορώ. Βάζω σε τάξη το σπίτι, προετοιμάζω την κουζίνα για το αγαπημένο μου ρεβεγιόν. Ετοιμάζω το ρόδι του ποδαρικού, βάζω τα κρασιά στο ψυγείο, ζωγραφίζω το νέο έτος στη φετινή βασιλόπιτα, αφήνω τα παιδιά να πουν “Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά” όσες φορές κτυπήσουν το κουδούνι.

Αυτό το ρεβεγιόν είναι επίσημο για μένα, ακόμα κι αν οι καλεσμένοι μου είναι μόνο η οικογένειά μου.

Διαλέγω τους πρωταγωνιστές της φετινής παράστασης από τα αντικείμενα που έχω και στήνω ένα σκηνικό που με κάνει να νοιώθω πως έχω τα πάντα. Αποχαιρετώ τον παλιό χρόνο και υποδέχομαι τον καινούργιο, με ευγνωμοσύνη για την αφθονία που μου έχει δοθεί -σε όποιον βαθμό κι αν είναι αυτή κάθε χρόνο.

Αυτό το ρεβεγιόν είναι επίσημο για μένα, γιατί έχω ραντεβού με τον μυστηριώδη και γοητευτικό καινούργιο χρόνο, ο οποίος με το που θα ‘ρθει θα με γεμίσει ευχές, φιλιά και αγκαλιές, γιατί γιορτάζω!
Χρόνια μου πολλά και Χρόνια σας πολλά, με υγεία και αγάπη!

Τις προτάσεις ελληνικών κρασιών σ’αυτό το μενού κάνει ο Αλέξανδρος Σακκάς, γνώστης και λάτρης του κρασιού.

Μενού Πρωτοχρονιάς

Ποτό καλωσορίσματος και amuse bouche στο σαλόνι

Prosecco με λεπτές φέτες ροδάκινου ή κλαδάκι μύρτιλα

Δίσκος με μπουκίτσες:

Πεπόνι με προσούτο

Bresaola με ρόκα

Παρμεζάνα με συμπυκνωμένο βαλσάμικο


Καθιστό γεύμα στην τραπεζαρία

“Όψιμος Τρύγος”, Λευκό Trebbiano, Νίκος Λαζαρίδης – Δράμα, ή

“Λευκός”, από Ξινόμαυρο, Νίκος Φουντής – Νάουσσα

Σούπα κόκκινης κολοκύθας με φασκόμηλο και crostini παρμεζάνας

Κτήμα Μερκούρη”, Refosco και Μαυροδάφνη, Κτήμα Μερκούρη-Πελοπόννησος, ή

“Rossiu di Munte”, Pinot Noir, Κατώγι Αβέρωφ – Μέτσοβο

Σωταρισμένο κόκκινο λάχανο

Γλασαρισμένο μπουτάκι χοιρινού στο φούρνο

Ψητά κυδώνια, μήλα, γλυκοπατάτες και κάστανα


Μαυροδάφνη Πατρών

Αχλάδια ποσαρισμένα σε κόκκινο αρωματικό κρασί, γεμιστά με stilton


Υποδοχή του νέου χρόνου στο σαλόνι

Παλαιωμένο Vinsanto Αργυρού από την Σαντορίνη

Γλυκό Belvedere του Κτήματος Μερκούρη

Βασιλόπιτα με ξερά φρούτα μαριναρισμένα σε Amaretto

Salame di noci, για τσιμπολόγημα την ώρα των χαρτιών

Αν σας πάρει το πρωϊ, σερβίρετε μια ζεστή σούπα γιουβαρλάκια, βάλσαμο για το στομάχι


“Αρχιμηνιά και αρχιχρονιά! Να αγαπάμε τη ζωή και τους ανθρώπους. Να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε. Να αξιοποιούμε ό,τι έχουμε. Να τιμούμε την παρουσία μας στη γη. Σιγανά και ταπεινά.”

Βίκυ Κουμάντου

♥ ♥ ♥

Sharing is caring!

Tags: ,

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση

designed by: busyB design | powered by: Code is Poetry