TasteFULL

Αυτά τα καλέσματα τα λατρεύω! Όταν τα σπίτια βάζουν τα καλά τους και ανοίγουν τις πόρτες σε ανθρώπους.

Όταν στήνονται τραπέζια μακριά στη μέση της σάλας για να καθήσουν 40 άτομα και να μοιραστούν ένα τραπέζι γεμάτο ομορφιά, γεύση, χαμόγελα, τσουγκρίσματα των ποτηριών, ευχές και μοιράσματα.

Στον Πύργο Πετρέζα πήγα πρώτη φορά, στρίβοντας από τη Λεωφ.Μαραθώνος στο Πικέρμι προς τα Σπάτα. Οδηγούσα ανάμεσα σε κτήματα με αμπέλια και ελιές, στα Μεσόγεια και σκεφτόμουν πόσο ήθελα να βρεθώ εδώ ένα καλοκαιρινό πρωϊνό, με τη μυρωδιά του στεγνού χώματος, τη νωχελική ζέστη και την μουσική των τζιτζικιών. Μια συναυλία των αισθήσεων θα ήταν, μέχρι να φτάσω στο Μαρκόπουλο.

Ο Πύργος Πετρέζα στεκόταν στα δεξιά. Πέρασα την πύλη. Πέτρινα, πλακόστρωτα, φυτεμένα, σκιερά. Με υποδέχθηκαν με ένα ποτό καλωσορίσματος και με άφησαν για λίγο να μαγευτώ από την ομορφιά του χώρου. Και μέσα, και έξω είναι ονειρεμένα!

Οι τρεις αδελφές που φροντίζουν, μετά τον μπαμπά τους, τον Πύργο είναι η Ακριβή, η Δήμητρα και η Σοφία. Μας μίλησαν για τα 60στρέμματα αμπέλια που έχουν γύρω από τον Πύργο, για τα κρασιά που βγάζουν με δική τους ετικέτα και για την απόφασή τους να έχουν δικό τους chef στον Πύργο Πετρέζα, ώστε κάθε εκδήλωση που αναλαμβάνουν να είναι ξεχωριστή σε σχεδιασμό, σε γεύση και αισθητική.

Ο chef, Μιλτιάδης Κιούκας, έχει αναλάβει την κουζίνα του Πύργου κι εμείς, αυτό το ζεστό Οκτωβριάτικο μεσημέρι, είχαμε την χαρά και απολαύσουμε ένα δικό του μενού, συνοδευμένο από τα δύο κρασιά του Πύργου. Παλαμάκια!

Απολαύστε τις φωτογραφίες και πάρτε ιδέες από τη σύνθεση του μενού και το καταπληκτικό art de la table. Αν αυτό ήταν μια πρώτη γεύση διοργάνωσης, αισθητικής και κουζίνας, τότε σκεφτείτε σοβαρά την επιλογή του Πύργου Πετρέζα για την επόμενη σημαντική οικογενειακή ή επαγγελματική εκδήλωση.

Μενού

pyrgos-logo-small


Welcome cocktail με μαστίχα & βασιλικό


pyrgos-petreza-tarama

Ταραμά σε μαύρο ψωμί από μελάνι σουπιάς με ξυδάτο γαύρο

pyrgos-petreza-egg

Τηγανίτα πατάτας με αυγό ορτυκιού και λούντζα μυκόνου

pyrgos-petreza-chicken

Μελιτζάνα σχάρας με κοτόπουλο πιπεριά

pyrgos-petreza-pastourma

Πιτάκι με προσούτο τυρί καπνιστό


Πρώτο πιάτο

pyrgos-petreza-liver

Συκώτι μοσχαρίσιο σχάρας με καραμελωμένα κρεμμύδια, σταφίδες και δεντρολίβανο

pyrgos-petreza-pita

Πιτάκι φωλιά με μελιτζάνα ντοματίνια και σάλτσα φέτας


Σαλάτες

pyrgos-petreza-salad-01

Σαλάτα αγγινάρας ιερουσαλήμ, πατάτα, φρέσκο κρεμμύδι, αβοκάντο mash, σάλτσα λαιμ τρούφα

pyrgos-petreza-salad

Σαλάτα σπανάκι με τραγανό προσούτο κατσικίσιο τυρί


Δεύτερο πιάτο

pyrgos-petreza-kritharoto

Κριθαράκι με καραβίδες και σκορπίνα


Κύριο πιάτο & γαρνιτούρες

pyrgos-petreza-carving

Κόντρα μοσχάρι γάλακτος φάρμας Μπράλου με σάλτσα από αρωματικά βότανα και λεμόνι

pyrgos-petreza-kaneloni

Κανελόνι με μανιτάρια πράσο και γραβιέρα

Πουρέ σελινόριζα

pyrgos-petreza-patates

Πατάτες φούρνου με χονδρό αλάτι και κόλιανδρο


Γλυκά

Δίπλες ανθότυρο

Πραλίνα φουντουκιού

Τάρτα λεμονιού φράουλες παγωτό φυστίκι


Έπρεπε να φύγω και έχασα τις φωτογραφίες των γλυκών. Το αποχαιρετιστήριο πακετάκι μου είχε ένα βαζάκι τοματάκι γλυκό κουταλιού χειροποίητο από τον chef.

Σας ευχαριστώ πολύ, με αγκάλιασε ο χώρος, οι άνθρωποι και οι γεύσεις.

pyrgos-petreza-table-3

Sharing is caring!

Tags: , ,

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση

designed by: busyB design | powered by: Code is Poetry