TasteFULL

Ναι! Είναι μυστικός αυτός ο δείπνος. Σε ένα πέτρινο πύργο, κρυμμένο μέσα σε αμπελώνες, στα μεσόγεια της αττικής γης.

Σε ψηλή θολωτή αίθουσα, με πέτρινες αψίδες και ξύλινα δοκάρια στην οροφή. Σε τραπέζια που λάμπουν στο φως των κεριών τα κρυστάλλινα ποτήρια και τα ασημένια σερβίτσια.

Εχω πάει στον Πύργο Πετρέζα, σας έχω γράψει και κυρίως σας έχω δείξει: Ο Πύργος Πετρέζα ανοίγει τις πόρτες της κουζίνας του. Φωτογραφίες τόσο από το χώρο, το καταπληκτικό art de la table αλλά κυρίως από το φαγητό που ετοιμάζεται μέσα στην κουζίνα του Πύργου.

Ο Πύργος Πετρέζα έχει δική του κουζίνα και δικό του, βραβευμένο και έμπειρο, chef. Ο Μιλτιάδης Κιούκας φροντίζει κάθε εκδήλωση γεύματος που αναλαμβάνει ο Πύργος. 4 φορές το χρόνο, ο Πύργος ετοιμάζει ένα ειδικό, πολύ προσεγμένο μενού, γίνεται εστιατόριο για μία νύχτα και προσκαλεί τους φίλους να δειπνήσουν στη σάλα του και να αποκτήσουν μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Το Σάββατο 16 Μαϊου, στις 9μμ, όσοι κλείσουν τη θέση τους σ’αυτόν το μυστικό δείπνο θα γευτούν ένα χορό πιάτων και κρασιών από προϊόντα βιοδυναμικής καλλιέργειας. Η βιοδυναμική καλλιέργεια είναι περίπου το ισοδύναμο της ολιστικής φροντίδας του ανθρώπινου σώματος στα φυτά. Τα φυτά καλλιεργούνται σε αρμονία με τις κοσμικές ενέργειες, την έλξη της σελήνης, τη δύναμη του ήλιου και της γης που επηρεάζει το φυτό.

Θα ήθελα πολύ να είχα δική μου αυτή τη θέση. Όμως, σας την παραχωρώ. Για να γευτεί ένας από τους αναγνώστες του TasteFULL την εμπειρία και να γεμίσει η ζωή του περισσότερη γεύση εκείνο το βράδυ!

Το ζητούμενο είναι να έχετε ενεργό κανάλι facebook / instagram / twitter, ώστε να κάνετε ζωντανή αναμετάδοση των  πιάτων και των εντυπώσεών σας, σε όσους από εμάς δεν θα παρευρεθούμε στο δείπνο. Τα ποστ σας θα κοινοποιηθούν στη σελίδα facebook του TasteFULL.

Tι λέτε; θα καταφέρουμε να βρούμε ένα πολύ καλό ανταποκριτή ανάμεσα μας;

Δείτε το μενού του δείπνου και αποφασίστε αν θέλετε να διεκδικήσετε τη θέση του ανταποκριτή, στο τέλος του άρθρου.

Μενού δείπνου

pyrgos-logo-small

Σάββατο 16 Μαϊου 2015

Ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι μύησης στα κρασιά και τα προϊόντα βιοδυναμικής καλλιέργειας, με την επιμέλεια των Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW & Μιλτιάδη Κιούκα


 Σούπα από φρέσκο αρακά με τραγανό προσούτο και παρμεζάνα

Riesling Vignoble d’ E 2013, Ostertag, Αλσατία, Γαλλία


Ταρτάρ σολομού και καβούρι με αβοκάντο, μουστάρδα και φρέσκα μυρωδικά

Sancerre La Moussiere 2014, Mellot, Λίγηρας, Γαλλία


Ριζότο με σπαράγγια, αυγοτάραχο Μεσολογγίου και hollandaise λεμόνι

Chene Bleu 2013 Rosé, Domaine La Verriere, Προβηγκία, Γαλλία


Φιλέτο μπαρμπούνι με μίνι παραδοσιακά γεμιστά και σάλτσα καραβίδα αρωματισμένη με βασιλικό

Matassa Cuvee Marguerite 2011, Matassa, Roussillon, Γαλλία


Μοσχάρι μαγειρεμένο με δύο τρόπους ταλιάτα γάλακτος και κροκέτα ουρά μόσχου

Keyneton Estate Euphonium 2006, Henschke, Eden Valley, Αυστραλία


Pre-dessert

Καρπάτσιο ανανά σε Moscato D΄Asti, αφρό καρύδας και σορμπέ μάνγκο


Γλυκό

Μους σοκολάτα γάλακτος, παγωτό espresso, καραμέλα

Vinsanto 2003, Χατζηδάκης, Σαντορίνη, Ελλάδα


Διαθέσιμες 60 θέσεις – Τιμή: 60 ευρώ κατ’ άτομο

Κρατήσεις:  Ακριβή Μπέλμπα, Τ. 6932288624, email: info@pyrgospetreza.gr

 

Γίνε ανταποκριτής γευσιγνωσίας για μια νύχτα!  Σάββατο 16 Μαϊου 2015.

  • Κάνε like στη σελίδα facebook του TasteFULL.gr.
  • Δήλωσε ποιo είναι το κανάλι που θα χρησιμοποιήσεις, αφήνοντας σχόλιο με τo λινκ στο άρθρο.

Oι δημοσιεύσεις σου θα κοινοποιηθούν στη σελίδα TasteFULL

pyrgos_petreza.

Sharing is caring!

Tags: ,

Print Friendly, PDF & Email

3 σχόλια για το “Πύργος Πετρέζα – Κερδίστε ένα μυστικό δείπνο!”

  1. Τζένη Τόλου

    Έχω ενεργούς λογαριασμούς παντού / ανοιχτούς βεβαίως βεβαίως!!!!!!
    Συν, καλή μηχανή και βγάζω υπέροχες φωτογραφίες!!!! Θα πάω???? 🙂

    Reply

Απάντηση

designed by: busyB design | powered by: Code is Poetry