TasteFULL

Αλμυρά muffins με πιπεριές και τυρί

Αγαπώ τα muffins και στις γλυκές και τις αλμυρές τους εκδοχές, γιατί είναι η εύκολη μορφή κέϊκ που μπορούμε να φτιάξουμε. Δεν θέλουν μίξερ, απλά να βραχούν τα υλικά και να διαλυθεί το αλεύρι. Δεν θέλουν κόπο, δύο μπολ μόνο, ένα για τα υγρά και ένα για τα στεγνά υλικά.

Αν έχετε αντικολλητική φόρμα, λαδώστε τις θήκες  και ψήστε έτσι. Αν δεν είναι αντικολλητική, βάλτε μέσα στις θήκες χάρτινα φορμάκια και μετά το μίγμα.

Η αρχική συνταγή, απο το περιοδικό Taste of home, προσθέτει πολύχρωμες πιπεριές στο βασικό μίγμα και φρέσκα κρεμμυδάκια. Εγώ έβαλα πράσινη πιπεριά, λίγη φέτα και τα στόλισα με μια ιδέα από τις κόκκινες γλυκόξινες πιπεριές, έτσι για την εμφάνιση.

Χρησιμοποίησα τις φόρμες για μινι μάφινς και έβγαλα 24 χρυσοψημένα αλμυρά σχεδόν κεκάκια, τα οποία έστειλα -με τα “ευχαριστώ” μου- στα παιδιά που φτιάχνουν με πολύ φροντίδα το νέο TasteFULL site.

Πειραματιστείτε με τις γεύσεις που προτιμάτε για τη γέμιση. Κρατείστε τη ποσότητα της γέμισης στη μια κούπα υλικών και το μίγμα ζύμης, ως έχει. Βάλτε αστεράκι στη συνταγή και να έχετε πάντα buttermilk στο ψυγείο.

Σε ξαφνική επίσκεψη φίλων, σε βραδιά μπάλας, για να εντυπωσιάσετε τον αγαπημένο σας ή τα παιδιά σας, αυτό το μεζεδάκι θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες.

Αντικαταστείστε, αν δεν έχετε:

1 κούπα Buttermilk = 1 κούπα γιαούρτι ή 1 κούπα γάλα + 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού

1 κούπα sour cream = 1 κούπα γιαούρτι ή 1 κούπα κρέμα γάλακτος + 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού

Το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό, με buttermilk γίνονται πιο διαιτητικά και πιο ψωμένια, με sour cream γίνονται πιο μπισκοτένια (έχει περισσότερο βούτυρο).

Υλικά

Για τη γέμιση

  • 1/2 κούπα λάδι ή βούτυρο
  • 1/3 κούπας φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλλες
  • 1/3 κούπας κόκκινες πιπεριές σε κύβους
  • 1/3 κούπας πράσινες πιπεριές σε κύβους

Για το μίγμα ζύμης

  • 2 αυγά
  • 2/3 κούπας buttermilk ή sour cream
  • 1 και 1/2 κούπα αλεύρι
  • 1 και 1/2 κουταλιά γλυκού baking powder
  • 1/4 κουταλιάς γλυκού σόδα
  • 3/4 κουταλιά γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά γλυκού ξερό βασιλικό

Μέθοδος εκτέλεσης

Ετοιμάστε τα υλικά της γέμισης, σωτάροντας τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές στο βούτυρο ή στο λάδι.

Σε ένα μπολ ρίξτε το buttermilk και προσθέστε τα αυγά. Κτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί ο κρόκος και το ασπράδι με το σύρμα. Προσθέστε το μίγμα της γέμισης.

Σε άλλο μπολ ανακατέψτε καλά όλα τα στεγνά υλικά με το ίδιο σύρμα. Προσθέστε τα υγρά στα στεγνά υλικά.

Ανακατέψτε τόσο όσο να διαλυθεί το αλεύρι -να μην έχει κόμπους- με απαλές κινήσεις. Αυτό γίνεται για να μην "ξυπνήσουμε" το δίκτυο της γλουτένης και αρχίσει να δένει το ψιχουλιαστό μίγμα του κέϊκ και το μετατρέψει σε λαστιχωτό.

Γεμίζετε τα φορμάκια σχεδόν μέχρι πάνω.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.

Tags: ,

Άλλες συνταγές με , , , , , , , , ,

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση

Γνωρίστε τα υλικά που έχουμε διαθέσιμα για να δημιουργούμε κάθε μέρα τα φαγητά και τα γλυκά στην κουζίνα μας. Η καλύτερη γνώση οδηγεί σε καλύτερη χρήση.

designed by: busyB design | powered by: Code is Poetry