TasteFULL

Αυγά με μπέικον γιορτινά – μάτια ή ομελέτα

Την ιδέα σας δίνω και δημιουργήστε με τα υλικά σας. Είδα την Donna Hay να φτιάχνει egg pies μέσα σε θήκη bacon και σκέφτηκα να το δοκιμάσω για να ψήσω γιορτινά αυγά με μπέικον. Ο γιος μου εντυπωσιάστηκε από το πιάτο.

Είναι ιδανικό πρωϊνό για μέρες χαράς, όταν έχετε φιλοξενούμενους σπίτι ή όταν θέλετε κάτι πιο όμορφο μόνο για σας! Αυτές τις μέρες ετοιμάζομαι, γράφοντας ατελείωτα στο τετράδιό μου τον προγραμματισμό των γιορτινών γευμάτων.

Εχω budget που θέλω να τηρήσω, αλλά δεν θέλω να χάσω καμία ευκαιρία να δημιουργήσω όμορφες στιγμές με τα παιδιά, την οικογένεια και τους φίλους μου. Επίσης, θέλω να κρατήσω τη μιζέρια μακριά από το σπίτι και το ηθικό των παιδιών μου.

Αυτό καταφέρνουν αυτά τα αυγά! Παρουσιάζονται καμαρωτά στην αγκαλίτσα του ροδοψημένου bacon και σε κάνουν να χαμογελάσεις τρυφερά. Κι όταν χαμογελάμε η ζωή γίνεται ωραία!

Για να πάρει σχήμα η φετούλα του μπέϊκον χρειάζεται ένα στρογγυλό τσέρκι (φωτογραφία κάτω) ή ένα στρογγυλό κουπ πατ μεγαλούτσικο. Όταν έχουμε λίγα αυγά να ψήσουμε γίνεται στο τηγάνι. Όταν έχουμε, όμως, όλη την οικογένεια ή φιλοξενούμενους (ή αν με διαβάζετε κάποιοι που έχετε μικρά ξενοδοχεία και ετοιμάζετε σπιτικά πρωϊνά), μια πολύ καλή λύση μας δίνουν οι θήκες για muffins. Στρώνουμε σε 12 θήκες τις φέτες, σπάμε τα αυγά και ψήνουμε στο φούρνο. Μην θέλετε ιδιαιτερότητες ψησίματος εδώ! Όλα θα βγουν ίδια, όσο χρόνο επιλέξετε να τα αφήσετε.

Αντί να ρίξετε μέσα ένα ολόκληρο αυγό, μπορείτε να ρίξετε χτυπημένο αυγό, σκέτο ή με κρέμα γάλακτος και να προσθέσετε όποια άλλα υλικά θέλετε.

Έφτιαξα μια ομελέτα του Άγγελου με κόκκινη πιπεριά, σχινόπρασο και τα ποδαράκια από φρέσκα μανιτάρια (τα σωτάρισα πρώτα). Την συνόδεψα με κόκκινα φασόλια (σπιτική κονσέρβα) και κρακεράκια βρώμης.

“Τέλεια είναι”, μου είπε 🙂

omeleta-bacon

 

Sharing is caring!

Υλικά

  • στρογγυλές φέτες bacon
  • αυγά
  • όποια υλικά θέλετε να προσθέσετε στην ομελέτα

Μέθοδος εκτέλεσης

α. Σε θήκη muffins

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις, πάνω κάτω. Στρώνετε τις θήκες με μια φετούλα bacon στην κάθε μια.

Σπάτε ένα-ένα τα αυγά σε μπολάκι και τα ρίχνετε προσεκτικά στις θήκες. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο για να προστατέψετε την επιφανεια του αυγού και να βοηθήσετε το ψήσιμο. Ψήνετε για 25λεπτά περίπου (ανοίξτε και ελέγξτε το δέσιμο του ασπραδιού γύρω από τον κρόκο).

Περάστε προσεκτικά γύρω γύρω μια σπάτουλα σιλικόνης και βγάλτε τα αυγά σε πιατέλα.

β. Στο τηγάνι

Αν θέλετε να κάνετε ομελέτα, σωτάρετε πρώτα τα υλικά που θέλετε να προσθέσετε και αφήστε τα στην άκρη.

Βάλτε ένα μικρό τσέρκι στο τηγάνι, στρώστε τη φέτα bacon και ρίξτε το αυγό ολόκληρο ή χτυπημένο. Προσθέστε προσεκτικά και τα υλικά της ομελέτας μέσα στο χτυπημένο αυγό. Σκεπάστε με ένα καπάκι το τσέρκι για να βοηθήσετε το αυγό να ψηθεί γρηγορότερα και χαμηλώστε τη φωτιά στο 1.

Μόλις δέσει το ασπράδι γύρω από τον κρόκο, το αυγό είναι έτοιμο.

Tags: ,

Άλλες συνταγές με ,

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση

Γνωρίστε τα υλικά που έχουμε διαθέσιμα για να δημιουργούμε κάθε μέρα τα φαγητά και τα γλυκά στην κουζίνα μας. Η καλύτερη γνώση οδηγεί σε καλύτερη χρήση.

designed by: busyB design | powered by: Code is Poetry