Ας περάσουμε τώρα σε πιο “γεμάτες” γεύσεις, να σας χορτάσω κιόλας! Crostini με μοτσαρέλα, λάδι βασιλικού και chili. Και μετά crostini με φιλετάκια ψητής μελιτζάνας και πιπεριάς με παρμεζάνα.
Στο τέλος, πατατούλες με crème fraîche, chilli και φρέσκο κρεμμυδάκι.
Crostini με φιλετάκια ψητής μελιτζάνας και κόκκινης πιπεριάς με λάδι, σκόρδο και κομματάκια παρμεζάνας.
Η παρμεζάνα ισορροπεί τέλεια την οξύτητα. Το σκόρδο μπορεί να κυμανθεί ανάλογα με τη προτίμησή σας.
Η μελιτζάνα και η πιπεριά ψήνονται στο φούρνο και ξεφλουδίζονται. Αν έχετε προσέξει, μπορείτε να βγάλετε τη σάρκα της μελιτζάνας σε μακρόστενα φιλετάκια, τραβώντας προσεκτικά από το μέρος του κοτσανιού μικρά κομμάτια.
Έτσι κάνει ο θείος μου και τα βάζει μετά -μαζί με τα φιλετάκια της πιπεριάς- να μαριναριστούν μαζί με σκόρδο, λίγο λάδι και ξύδι σε στρώσεις, σε γυάλινο δοχείο. Φτιάχνει έτσι ένα φρέσκο τουρσάκι που διατηρείται στο ψυγείο για 10 ημέρες και έχει πάντα μεζέ για το κρασί του! Μου έστειλε ένα μπολ, το τίμησα όπως έπρεπε και κερνάω και σας! Φτάξτε το και πείτε μου.
Η επόμενη μπουκίτσα θα ηρεμήσει και θα δροσίσει τον ουρανίσκο μας.
Crostini με φέτες βουβαλίσιας μοτζαρέλας, chilli, ξύσμα λεμονιού και λάδι βασιλικού.
Η βουβαλίσια μοτσαρέλα είναι πιο τρυφερή, υγρή και βελούδινη από την αγελαδινή γιατί έχει περισσότερα λιπαρά.
Ο βασιλικός την αρωματίζει και κάνει υπέροχα πράσινο το λάδι που την περιχύνει. Λιώστε μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού μαζί με λίγο λάδι στο γουδί, αυτό είναι όλο.
Η ένταση από την καυτερή πιπεριά είναι ελάχιστη, το άρωμα από το λεμόνι εξαιρετικό. Αν δε, προσθέσετε λίγο χοντρό αλάτι θα ζωντανέψουν όλες οι γεύσεις! Μπορείτε να βάλετε και κάπαρη.
Τα τοματάκια πάνε όπου πάει και η μοτσαρέλα. Αγκαλιά!
Ώρα τώρα να σερβίρω και να σας πω για τα πατατάκια.
Πριν σερβίρω την τιραμισού στα υπέροχα ποτήρια της γιαγιάς μου, ελπίζω να ικανοποίησα τη γεύση σας και να βρήκατε ενδιαφέρον το cocktail party μου.
Οι γιορτές είναι μια ανάσα μακριά και το να έχουμε έτοιμες λύσεις είναι ηρεμία ψυχής.
© photos by: Γεώργιος Δέτσης