Πιο γρήγορο και αρωματικό λικέρ από το φρέσκο λικέρ φράουλα δεν νομίζω πως μπορείτε να φτιάξετε! Είναι συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και σας τη θυμίζω γιατί εκτός από το να το προσφέρετε στους δικούς σας ανθρώπους είναι ιδανικό να το κάνετε δώρο στους φίλους σας.
Πηγαίνοντας καλεσμένοι σε φιλικά τραπέζια, σκεφτείτε πόση χαρά θα δώσετε στην παρέα αν φέρετε ένα σπιτικό λικέρ φράουλας για να το πιείτε παγωμένο μετά το φαγητό. Είναι λικέρ της ημέρας! Δηλαδή πίνεται φρέσκο, δεν χρειάζεται να ωριμάσει εβδομάδες στο ντουλάπι ή το ψυγείο.
Θα σας πάρει μισή ώρα να το ετοιμάσετε και να πλύνετε και τα σκεύη. Θα το φυλάξετε στον καταψύκτη ή το ψυγείο σας όλο το καλοκαίρι. Την ίδια μέρα που το φτιάχνετε μπορείτε να το απολαύσετε.
Ακόμα εδώ είστε; γρήγορα στο μανάβη για φράουλες! Και στο σούπερ μάρκετ για βότκα.
Αν θέλετε κι ένα ελαφρύ, δροσερό αλλά με χαρακτήρα γλυκό, σερβίρετε το λικέρ πάνω από μια κατακόκκινη γρανίτα φράουλα.
Τι άλλο μπορούμε να φτιάξουμε με φράουλες;
- Φραουλάδα
- Cheese Cake ψυγείου – με γιαούρτι και φράουλες
- Λουκούμια φράουλα με φρέσκο φρούτο
- Μαρμελάδα φράουλα – η μαγιάτικη
- Φράουλες με σοκολάτα – τα πιο απλά σοκολατάκια
© header photo by: Γεώργιος Δέτσης