TasteFULL

Γλυκόξινες πιπεριές, εντυπωσιακό amuse bouche

Προετοιμαστείτε για τις γιορτές που έρχονται. Αυτές οι γλυκόξινες πιπεριές λάμπουν κάτω από τα φώτα! Ημιδιάφανες, κόκκινες ή πράσινες, κολυμπούν στο ξυδάτο σιροπάκι και ταιριάζουν τόσο πολύ με τα μαλακά, λευκά και λιπαρά τυριά!

Amuse bouche (αμύζ μπούσσ) έχουν ονομάσει οι Γάλλοι chef τις μικρές μπουκιές που σερβίρουν πριν το φαγητό, για να υποδεχθούν τους συνδαιτημόνες και να δώσουν μια πρώτη εντύπωση για το ύφος του φαγητού που ακολουθεί.

Είναι μια μπουκιά που προετοιμάζει την όρεξη, συνοδεύει το ποτό του καλωσορίσματος και σε κάνει να νοιώθεις πως οι οικοδεσπότες θα φροντίσουν ιδιαίτερα τους καλεσμένους τους.

πως να σερβίρετε τις γλυκόξινες πιπεριές

Ετοιμάστε ένα δίσκο πριν έρθουν οι καλεσμένοι σας, μισή ώρα το πολύ, γιατί μετά χαλάει η εμφάνιση. Εναλλακτικά σερβίρετε ξεχωριστά τα κρακεράκια, το τυρί και τις γλυκόξινες πιπεριές, για να φτιάχνει ο καθένας την μπουκιά του.

Δοκιμάστε να συνοδέψετε cream cheese ή mascarpone cream ή camembert, brie και κατσικίσιο μαλακό τυρί.

Εκτός από τον εξαιρετικό συνδυασμό με τα λιπαρά τυριά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γλυκόξινες πιπεριές στα hamburgers και τα hot dogs με προσθήκη και καυτερής πιπεριάς ή για να σερβίρετε ένα ρολό κιμά επόμενης μέρας. Κι αν μια μέρα θέλει περισσότερο ντάντεμα ψυχής απλώστε μια στρώση στο καθημερινή σάντουιτς!

γλυκό τουρσί ή πικάντικη μαρμελάδα;

Οι γλυκόξινες πιπεριές προετοιμάζονται από τώρα, μπαίνουν στα αποστειρωμένα βαζάκια και περιμένουν πότε θα τις καλέσετε στο τραπέζι. Παράλληλα, στολίζουν την κουζίνα ή τα ντουλάπια σας και σας παρακινούν σταθερά να οργανώσετε ένα ακόμα κάλεσμα!

Οι γλυκόξινες πιπεριές είναι ένα delicatessen που δεν υπάρχει στο εμπόριο.

Μπορείτε να ετοιμάσετε ένα εξαιρετικό καλαθάκι-δώρο με ένα πακέτο λεπτά κρακεράκια, ένα στρογγυλό τυράκι και το βαζάκι με τις γλυκόξινες καραμελένιες πιπερίτσες. Οι κόκκινες πιπεριές είναι πολύ γλυκιές, οι πράσινες έχουν μια ελαφρά πικρή επίγευση. Φαντάζομαι πως και οι κίτρινες ή οι πορτοκαλί θα έχουν εντυπωσιακή εμφάνιση και γλυκιά γεύση. Χρησιμοποιείστε καλό ξύδι, λευκό από κρασί ή μήλο.

γλυκόξινες πιπεριές

Sharing is caring!

Υλικά

  • 3 και 1/2 κούπες πιπεριές κομμένες σε καρεδάκια
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες λευκό ξύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι

Μέθοδος εκτέλεσης

Ανακατέψτε τις πιπεριές με το αλάτι σε μπολ και αφήστε 4 ώρες να μαλακώσουν. Ετοιμάστε το σιρόπι με το ξύδι και τη ζάχαρη, βάζοντας να βράσουν τα υλικά σε δυνατή φωτιά. Προσέξτε τις αναθυμιάσεις του ζεστού ξυδιού!

Προσθέστε τις πιπεριές (και το ζουμί που έχουν βγάλει) και συνεχίστε το βρασμό σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Μην νομίζετε πως το σιρόπι είναι πολύ στην αναλογία. Το χρειάζεστε για να γεμίσετε τα βαζάκια και για να ρέει καλύτερα το τουρσάκι, όπου το χρησιμοποιήσετε.

Κάντε το τεστ του παγωμένου πιάτου, όπως στα γλυκά κουταλιού. Ρίξτε λίγο σιρόπι σε παγωμένο πιάτο, περάστε το δάχτυλό σας ανάμεσα κι αν δεν ενώνονται άμεσα οι δύο πλευρές είναι έτοιμο.

Ή κάντε το τεστ της σταγόνας: Ακουμπάτε κατά διαστήματα την τελευταία σταγόνα από την κουτάλα σε ένα λευκό πιάτο και ελέγχετε την πυκνότητά της. Όταν είναι έτοιμο, η σταγόνα έχει όγκο και ύψος ("στέκεται"), δεν απλώνει στο πιάτο.

Μοιράστε το μίγμα σε καυτά αποστειρωμένα βάζα, συμπληρώστε με το σιρόπι, κλείστε με τα ζεστά καπάκια, αναποδογυρίστε και αφήστε να κρυώσει. Διατηρείται άνετα 1 χρόνο, εκτός ψυγείου, σε σκοτεινό μέρος. Όταν ανοιχθεί το βαζάκι, διατηρείται εντός ψυγείου για τουλάχιστον 1 μήνα.

 

Tags: , , , , ,

Άλλες συνταγές με , ,

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση

Γνωρίστε τα υλικά που έχουμε διαθέσιμα για να δημιουργούμε κάθε μέρα τα φαγητά και τα γλυκά στην κουζίνα μας. Η καλύτερη γνώση οδηγεί σε καλύτερη χρήση.

designed by: busyB design | powered by: Code is Poetry