TasteFULL

Η κατσικομακαρονάδα του Αντώνη Ρούσσου

Η κατσικομακαρονάδα του Αντώνη Ρούσσου είναι μια εμβληματική συνταγή, την οποία δημιούργησε σαν αντίποδα στην τάση -μιας εποχής- των Ελλήνων για αστακομακαρονάδα.

Ο Αντώνης είναι από τους ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν και εργάζονται με την ψυχή πρώτα. Αγαπά την καλή πρώτη ύλη, ξέρει να τη διαχειριστεί και γεμίζει πρώτα νοστιμιά τα ψυγεία του, πριν μοσχοβολήσει την κουζίνα του.

Αν δεν έχετε γευτεί τα φαγητά του, βάλτε στο πρόγραμμά σας ένα γεύμα στο Καλωσόρισμα του Αντώνη, στην Κάτω Κηφισιά. Η σάλα είναι όμορφη μα η αυλή με τις μουριές μια κούκλα! Θυμάμαι αγαπημένες καλοκαιρινές βραδιές στη δροσιά της αυλής και ξαφνικές βροχές που δεν με άγγιξαν κάτω από την πυκνή φυλλωσιά της μουριάς.

Το εστιατόριο, για μένα, έχει μια νοσταλγική αθηναϊκή κομψότητα η οποία έχει πάψει να εκφράζεται συχνά. Θα ντυθείς κομψά, θα πας με την οικογένεια, τους φίλους ή τον αγαπημένο σου, θα απολαύσεις εξαιρετικό σέρβις και εξαιρετικά πιάτα ελληνικής αστικής κουζίνας. Σταθερά γευστικά, όσα χρόνια κι αν περνούν.

Η κατσικομακαρονάδα, το μοσχάρι γιουβέτσι στη γάστρα, ο κρασάτος κόκκορας, το κατσικάκι λαδορίγανη, το κοκορέτσι, ο αφράτος κεφτές του, το θεϊκό τυροπιτάκι του, το χουκνιάρ μπεγιεντί, το στιφάδο του είναι μερικά από τα σταθερά πιάτα του καταλόγου, που με κάνουν να χαίρομαι που τα έχω γευτεί και τα νοσταλγώ.

Ο Αντώνης μοιράζεται τις συνταγές του και όσες περισσότερες μπορέσω να καταχωρήσω στο TasteFULL.gr θα είναι γευστικά δώρα για τα δικά μας τραπέζια.

Όταν δεν μπορούμε να τα φτιάξουμε εμείς, ξέρουμε που θα τα βρούμε:

Το Καλωσόρισμα του Αντώνη, Γεωργίου Λύρα 41, Νέα Κηφισιά, 210 8017869 & 210 8018457.

© header photo by: Γεώργιος Δέτσης

Sharing is caring!

Υλικά

  • 1,5 κιλό κατσίκι, μπούτι ή σπάλα
  • ½ lt λευκό κρασί
  • ½ ποτήρι κρασί Βινσάντο Σαντορίνης
  • 2 ντομάτες ώριμες χωρίς φλούδα
  • 250 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 500 γρ. μακαρόνια Νο 2
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά σούπας ντομάτα πελτέ
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Μανουρομυζήθρα για το σερβίρισμα

Μέθοδος εκτέλεσης

Βάζουμε το κρέας σε κατσαρόλα με νερό, βράζουμε και ξαφρίζουμε. Η διαδικασία βρασίματος-ξαφρίσματος διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Στη συνέχεια βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε ένα μπολ, όπου το περιχύνουμε με το λευκό κρασί για 5 λεπτά, για να πάρει αρώματα.

Χύνουμε το νερό της κατσαρόλας και την πλένουμε.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψουμε τον πάτο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Μόλις μαραθούν, ρίχνουμε το κατσίκι -χωρίς το κρασί- και σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει.

Ρίχνουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό να το τραβήξει. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις πιπεριές που έχουμε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε τις φρέσκιες ντομάτες, τα ντοματάκια, τον πελτέ και την πάπρικα. Προσθέτουμε το Βινσάντο Σαντορίνης.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μια ώρα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βγάζουμε το κατσίκι σε πιατέλα. Κρατάμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε επιπλέον νερό. Υπολογίζουμε 3πλη ποσότητα υγρού σε σχέση με την ποσότητα μακαρονιών.

Βράζουμε τα μακαρόνια για 20 λεπτά, να πάρουν κοκκινωπό χρώμα και να δέσουν με τη σάλτσα.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια και το κατσίκι στο πιάτο με μανουρομυζήθρα.

Tags: , , , ,

Άλλες συνταγές με , , , , , , , , , , , , ,

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση

Γνωρίστε τα υλικά που έχουμε διαθέσιμα για να δημιουργούμε κάθε μέρα τα φαγητά και τα γλυκά στην κουζίνα μας. Η καλύτερη γνώση οδηγεί σε καλύτερη χρήση.

designed by: busyB design | powered by: Code is Poetry