Τελικά ονειρεύομαι καλοκαίρι. Μεζεδάκια και ουζάκι. Ή ρακή παγωμένη, στην κατάψυξη. Έφτιαξα το πιο γνωστό μας μεζεδάκι, κεφτεδάκια, έστρωσα τα γαλάζια σουπλά, πρόσθεσα μυρωδάτο δυόσμο, κατακόκκινη τομάτα, τραγανό αγγουράκι κι ονειρεύτηκα το κύμα να σκάει στο μπαλκόνι μου.
Κεφτεδάκια με ούζο και δυόσμο – της γιαγιάς μου
Τα δικά μου αγαπημένα κεφτεδάκια είναι αυτά που έφτιαχνε η συνονόματη γιαγιά μου, στην Ελευσίνα. Μ’έστελνε να κόψω δυόσμο από το κηπάκι της, ένας πέτρινος τοίχος το χώριζε από τον αρχαιολογικό χώρο. Κι όταν τα ζύμωνε, έριχνε λίγο ξύδι για να ζωντανέψει τα αρώματα. Και μετά, γελώντας μου πονηρά, έριχνε διπλή δόση από το ούζο του παππού και μοσχοβόλαγε το δωμάτιο δυόσμο, γλυκάνισο και καλοκαίρι!
Γνωστή η συνταγή της, είμαι σίγουρη πως είναι ήδη στα τετράδιά σας. Αννάκι, εσύ μην γράφεις! Κρατώ εγώ για σένα σημειώσεις 🙂
Η άλλη, όμως, συνταγή που ήρθε και αντιτάχθηκε στις παιδικές μου μνήμες, έχει μεγάλες πιθανότητες να μην την έχετε δοκιμάσει καν.
Κεφτεδάκια με κέτσαπ και παρμεζάνα – της Ελένης
Η Ελένη από το Mydinnertoday, “υπογράφει” μ’αυτήν την συνταγή! Είναι η μία συνταγή που προτείνει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε και έχει απόλυτο δίκιο. Αυτά τα κεφτεδάκια τα λάτρεψα κι εγώ και τα παιδιά μου. Είναι κεφτεδάκια με προσωπικότητα. Η γεύση τους είναι έντονη, γράφει στο στόμα. Απόλυτα ισορροπημένη η γλύκα, η ένταση και η αλμύρα. Απόλυτα εθιστική η κάθε μπουκιά.
Το μυστικό της υλικό η κέτσαπ και το υλικό που υπογράφει την επίγευση η παρμεζάνα. Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε. Μεταξύ των δύο συνταγών, υπερίσχυσε σε νοστιμιά των αγαπημένων αρωματικών κεφτέδων με δυόσμο και ούζο. Ελενάκι, ευχαριστώ! Δείτε και τις υπέροχες οδοντογλυφίδες πολλαπλών χρήσεων. Σαν κοσμήματα της Barbie είναι. Τα ζήλεψα, τα ζήτησα και τα απόκτησα.
© header photo by: Γεώργιος Δέτσης

