Τελικά η ζωή είναι πολύ σοφή. Εκεί που λες πως είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα, σου στέλνει μια εξεταστική περίοδο να διαπιστώσεις αν είσαι πράγματι έτοιμος.
Στην αρχή του χρόνου, είχα γράψει στη στήλη καλωσορίσματος πως ετοιμάζω το επόμενο βήμα του TasteFULL. Θέλω να κάνω ένα διαδικτυακό εργαστήρι μαγειρικής. Ήρθε ένα εξάμηνο γεμάτο μαγείρεμα για να δοκιμάσει τις γνώσεις μου και να αξιολογήσει την οπτική μου στο φαγητό.
Μαγειρεύοντας το ΒΗΜΑ Gourmet
45 νέα φαγητά και γλυκά κάθε μήνα, από επαγγελματίες σεφ, με τις τεχνικές και τα υλικά που χρησιμοποιεί ο καθένας. Μαγείρεψα περισσότερες από 270 συνταγές αυτό το εξάμηνο, αξιολογώντας κάθε μια, με βάση αυτά που ξέρω και αυτά που πιστεύω για το φαγητό. Απαιτητική περίοδος. Πολλές φορές δεν μπορούσα να συνεχίσω στην επόμενη συνταγή, γιατί ήθελα να φέρω την προηγούμενη στα δικά μου μέτρα και τη δική μου γεύση. Άχρηστο για το περιοδικό, που ήθελε μια σωστή εκτέλεση συνταγής, χρήσιμο όμως για τη δική μου εξέλιξη.
Τώρα, είμαι έτοιμη να προχωρήσω παρακάτω. Όσες γνώσεις απέκτησα έκαναν πιο πλούσια και πιο ευέλικτη την οπτική μου. Η πυξίδα μου συνεχίζει να ελκύεται από τα σωστά υλικά, σωστές τεχνικές και καθαρότητα στη γεύση.
Αυτό το καλοκαίρι έχω πολλή δουλειά. Να ετοιμάσω την αλλαγή στο site για να υποδεχθεί το εργαστήρι και να φτιάξω 30 επεισόδια βίντεο από το ταξίδι μου στην Κωνσταντινούπολη, τα οποία θα δημοσιεύονται στην νέα ενότητα ταξιδιών “TasteFULL food travels“, στο κανάλι You Tube. Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημέρωση για όλα τα επεισόδια.
Δουλεύω πολύ, όπως όλοι μας, γι’αυτό που πιστεύω και ονειρεύομαι. Για πολλά χρόνια, χωρίς χρηματική αμοιβή. Πάντα είχα αμοιβή αναγνώρισης και αγάπης από εσάς που καταλαβαίνατε τη διαφορά στο υλικό που δημιουργούσα και με εμψυχώνατε. Σας ευχαριστώ που με περιμένετε ήρεμα να επανέλθω στο TasteFULL. Αυτή η πορεία θα δημιουργήσει ακόμα καλύτερο υλικό για εσας. Όσο πιο συνειδητός είναι ο food blogger τόσο πιο αξιόλογο υλικό δημιουργεί γαι τους αναγνώστες του. Γιατί τελικά η ζωή τι είναι; μια δημιουργία και ένα μοίρασμα.
Φιλέτο κοτόπουλο στη λαδόκολα, en papillote δηλαδή!
Ας μοιραστούμε, λοιπόν, ένα πιάτο που θα λύσει τα χέρια σας χειμώνα-καλοκαίρι. Φιλέτο κοτόπουλο στη λαδόκολα. Ετοιμάζεται σε πακετάκια και περιμένει στο ψυγείο, να ψήσει ο καθένας ξεχωριστά το δικό του ή να τα ψήσετε όλα μαζί, επιστρέφοντας από τη δουλειά. Επίσης, τα ψημένα πακετάκια μεταφέρονται εύκολα σε παραλίες για ρομαντικά γεύματα με τον καλό σας ή ή σε πικ νικ για να τρώνε “comme il faut” τα παιδιά μας.
Το στήθος κοτόπουλου είναι καθαρό κρέας και τρυφερό, αν δεν παραψηθεί. Για να μειώσουμε την πιθανότητα, κόβουμε λοξές τομές στο πιο παχύ σημείο. Ετσι θα ψηθεί ομοιόμορφα το πιο παχύ με το πιο λεπτό σημείο. Οι ροδέλες πιπεριάς δίνουν γεύση και κάνουν όμορφο σερβίρισμα. Αν ανησυχείτε για το ασφαλές ψήσιμο, χρησιμοποιείστε θερμόμετρο.
Στους 74 βαθμούς Κελσίου το κοτόπουλο είναι ασφαλές για κατανάλωση. Η ίδια θερμοκρασία ισχύει για όλα τα μέρη του κοτόπουλου, τη γαλοπούλα, την πάπια και τη χήνα.
Δεν προσθέτω υγρά στο ψήσιμο γιατί το κοτόπουλο βγάζει τα δικά του και είναι αρκετά για να ψήσουν τις πατάτες πάνω στις οποίες ακουμπά.