Αυτή είναι η πιο απλή κρέμα που μπορείτε να φτιάχνετε! Είτε είναι κρέμα αμυγδάλου είτε κρέμα βανίλιας. Είναι μια ευχάριστη παραλλαγή για τα παιδιά -πίνουν το γάλα τους σε κρέμα- αλλά και για τους μεγάλους – παγωμένη κρεμούλα για πρωϊνό ή για απογευματινό γλυκάκι, μια χαρά ακούγεται!
Είναι γλυκό της στιγμής, το αφήνετε να παγώσει και να δέσει στο ψυγείο και επιδέχεται άπειρες γευστικές παραλλαγές. Αγαπώ πολύ τη γεύση του πικραμύγδαλου και πιστεύω πως ταιριάζει τέλεια με το γάλα. Και στα παιδιά μου αρέσει πολύ!
Η πρόταση του καραμελωμένου αμύγδαλου από πάνω είναι προτιμότερη για σερβίρισμα σε ενήλικες παρά σε παιδάκια. Αν σας αρέσουν άλλες γεύσεις, αρωματίστε το γάλα -όσο ζεσταίνεται- με φλούδες λεμονιού ή πορτοκαλιού ή λοβό βανίλιας ή μαχλέπι ή μαστίχα.
Η μαστίχα θέλει λιώσιμο πρώτα σε μια λιπαρή ουσία για να μπορέσει να ανακατευτεί, διαφορετικά θα κολλήσει στην κατσαρόλα σας και θα καθαρίζετε ατελείωτα!
Με 30 γρ. κορν φλάουρ διαλυμένες σε 30 ml νερό η κρέμα γίνεται πιο μαλακή, όπως θέλουμε να την τρώμε από το μπολ. Με 50 γρ κορν φλάουρ -διαλυμένο σε 50 ml νερό- η κρέμα γίνεται πιο πυκνή και ξεφορμάρεται σαν λευκή “τούρτα”. Αυτή είναι η αναλογία για το μαλεμπί, τη πολίτικη κρέμα που φορμάρεται σε ταψάκι, βρεγμένο πρώτα με νερό και ξεφορμάρεται αφού παγώσει, περιχύνεται με ροδόνερο ή γλυκό τριαντάφυλλο.
Η πραλίνα αμυγδάλου διατηρείται σε βαζάκι, καλά κλεισμένο στο ψυγείο. Την προσθέτετε την ώρα του σερβιρίσματος στην κρέμα, γιατί διαφορετικά θα λιώσει η καραμέλα με την υγρασία του ψυγείου. Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου.