Το φθινόπωρο είναι η εποχή των μανιταριών στα βουνά. Αν ανήκετε στους λίγους τυχερούς που ξέρουν να μαζεύουν μανιτάρια και έχουν πρόσβαση σ’αυτά, αυτή είναι μια υπέροχη συνταγή για να τα απολαύσετε, αν τρώγονται ωμά.
Αν πάλι είστε στην πόλη, όπως κι εγώ, βρίσκουμε πάντα καλλιεργημένα μανιτάρια στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Προσέξτε την ημερομηνία συσκευασίας. Αν πετύχατε σούπερ φρέσκα μανιτάρια αλλάξτε γρήγορα το μενού της ημέρας. Τα linguine με φρέσκα μανιτάρια, λεμόνι -χυμό και ξύσμα-, σκόρδο, φρέσκο θυμάρι και μαύρο πιπέρι χορταίνουν και ομορφαίνουν!
Χρησιμοποιείστε ασπρομανίταρα, τα οποία –αν και λέγονται έτσι – εξωτερικά έχουν χρώμα από κρεμ έως ανοιχτό καφέ. Αν είναι λίγο μεγαλύτερα λέγονται baby Portobellos. Cremimi ή chestnut mushrooms λέγονται παρόμοια μανιτάρια στην όψη αλλά δεν έχουν μαύρα πτερύγια. Διαλέξτε μανιτάρια τριζάτα. Να είναι όμορφα, χωρίς στίγματα, μικρά, πριν να ανοίξουν τα πτερύγιά τους. Αυτά, κομμένα σε λεπτές φέτες τρώγονται ωμά.
Το πιάτο είναι πολύ ελαφρύ και γρήγορο. Ετοιμάζεται μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια. Η συνταγή είναι της Nigella Lawson και είναι εξαιρετική.
Κι αν η φωτογραφία είναι διαφορετική, είναι γιατί ανήκει στη πρώτη χρονιά δημιουργίας του TasteFULL.gr.