HOME > Συνταγές > Φαγητά > Κρεατικά > Χοιρινό > Λουκανικάκια με μέλι και μουστάρδα
Λουκανικάκια

Λουκανικάκια με μέλι και μουστάρδα

Άλλη μια αλμυρή μπουκιά πριν περάσουμε στα γλυκά.

Που λέει ο λόγος αλμυρή… Γιατί τα λουκανικάκια είναι τυλιγμένα σε μια σαλτσούλα μουστάρδας με μέλι, που σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Με οδοντογλυφίδα σερβιριστείτε, παρακαλώ!

Σημεία προσοχής

  • Έχω πετύχει λουκανικάκια με πολύ σκληρό περίβλημα κι επειδή δεν μπορείς να γνωρίζεις την ώρα που τα αγοράζεις, γι’αυτό ακολουθώ το στάδιο μουλιάσματος στο βραστό νερό. Αν τα βάλετε κατευθείαν για σωτάρισμα στο τηγάνι, μπορεί να γίνουν πολύ σκληρά.
  • Το γλασάρισμα στο λουκάνικο γίνεται μόνο απέξω. Αν θέλετε να περάσει η γεύση μέσα στο λουκάνικο, τότε μετά το βράσιμο χαράξτε τα στη μέση κατά μήκος ή κόψτε τα τελείως σε 2 κομμάτια.

Finger food party – μενού της άνοιξης

Roquamole – ντιπ αβοκάντο με ροκφόρ

Ψητές φέτες σαλάμι με sour cream και βασιλικό

Τηγανητά ραβιόλια με σάλτσα τομάτας

Λουκανικάκια με μέλι και μουστάρδα

Σορμπέ κόκκινα βατόμουρα και γιαούρτι

Φράουλες με σοκολάτα – τα πιο απλά σοκολατάκια!

Mini chocolate muffins – με άρωμα πορτοκαλιού


Λουκανικάκια με μέλι και μουστάρδα

5 from 1 vote
Recipe by Βίκυ Κουμάντου Course: Χοιρινό
Servings

20

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

10

minutes
Total time

25

minutes
Cook Mode

Keep the screen of your device on

Υλικά

  • 20 λουκάνικα κοκτέιλ απλά

  • 1 κουταλιά σούπας μέλι

  • 1 κουταλιά σούπας σόγια σος

  • 1 και 1/ κουταλιά σούπας μουστάρδα απαλή

  • χυμό 1 λεμονιού

  • φρέσκο δενδρολίβανο

Μέθοδος

  • Βάζετε τα λουκάνικα σε κατσαρόλα με νερό σε βρασμό, κλείνετε τη φωτιά και τα αφήνετε για 15 λεπτά. Έτσι αποκτούν υγρασία και αφήνουν ένα μέρος από το λίπος τους να διαλυθεί στο ζεστό νερό.

    Τα βγάζετε σε σουρωτήρι.
  • Σε ένα μπρίκι διαλύστε το μέλι σε ελάχιστο ζεστό νερό, προσθέστε τη σόγια σος, μουστάρδα απαλή και το χυμό ενός μικρού λεμονιού. Ανακατέψτε να διαλυθεί καλά η μουστάρδα.
  • Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε λίγο λάδι και σωτάρετε τα λουκάνικα.

    Προσθέτετε λίγα φύλλα φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένα.

    Σβήνετε με το μίγμα μελιού- μουστάρδας και το αφήνετε να τραβήξει, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γλασαριστούν τα λουκανικάκια.

Η γαστρονομία είναι πολιτιστική κληρονομιά

Tag @tastefull.gr on Instagram and hashtag it #γαστρονομία

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Μοιραστείτε την!

Follow us @tastefullgr on Pinterest

Αναζητούμε και καταγράφουμε τη γεύση του Τόπου

Follow us on Facebook

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.