Μακαρόνια με κιμά για τις ώρες που η ψυχή μας θέλει ντάντεμα. Τι καλύτερο από τον λατρεμένο συνδυασμό υδατάνθρακες- πρωτεϊνες! Άδικα το αποκαλούν οι Αμερικάνοι comfort food;
Παραδοσιακά μακαρόνια με τρύπα ή spaghettoni Νο 7 Barilla. Βρασμένα 11 λεπτά. Πικάντικη σάλτσα κιμά με κόκκινες πιπεριές και τομάτες. Μπόλικο τριμμένο ξερό λαδοτύρι Μυτιλήνης. Ωμό λάδι ελιάς πάνω στο σύνολο και ένα σύννεφο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Έτοιμο το πιάτο σας!
Τα δικά μου μυστικά
Έχω επιλέξει μερικά σημεία, για να κάνω μοναδική την σάλτσα κιμά στην κουζίνα μου:
- Βάζω αρκετή τομάτα, περισσότερη από τον κιμά σε βάρος, γι αυτό η σάλτσα γίνεται πιο κόκκινη και πιο ζουμερή. Επιπλέον είναι και πιο οικονομική.
- Αφήνω τη σάλτσα να σιγοβράσει για μια ώρα, έστω κι αν στο μισάωρο πολλοί θα την σερβίριζαν.
- Όταν πλησιάζει το τέλος χρόνου σιγομαγειρέματος, προσθέτω ένα δικό μου μπαχαρικό. Μια πρέζα αποξηραμένο ξύσμα πορτοκαλιού, το οποίο αμέσως κόβει όποια δυνατή μυρωδιά ή γεύση “κρέατος” υπάρχει στη σάλτσα. Δεν ανιχνεύεται στη γεύση, πράγμα που δεν ισχύει για το φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού.
- Στην ισορροπημένη πλέον σάλτσα μου, προσθέτω φρεσκάδα στη γεύση και την όψη, με φρέσκα φύλλα βασιλικού (ελαφρά τριμμένα στα χέρια σας) ή ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
Ο γιος μου έχει τόσο πολύ αγαπήσει έτσι τα μακαρόνια με κιμά σάλτσα, που αναρωτήθηκε μια μέρα στο τραπέζι μας γιατί σερβίρονται έξω, τα μακαρόνια με κιμά, με σκέτο ψημένο κιμά από πάνω χωρίς να έχει σάλτσα ντομάτας. 🙂
Χαμογέλασα στη δύναμη εκπαίδευσης της οικογένειας και του απάντησα πως μάλλον δεν έχουν δοκιμάσει πόσο νοστιμότερα και οικονομικότερα είναι έτσι τα μακαρόνια με κιμά.
Food for Love
Η σάλτσα κιμά καταψύχεται πολύ καλά αλλά και συσκευάζεται σε γυάλινα βάζα, με τη μέθοδο αποστείρωσης των μαρμελάδων. Διατηρείστε τα βάζα, ακόμα κι αν είναι κλειστά, στο ψυγείο.
Αυτή η πρόταση προορίζεται σε μαμάδες που στέλνουν τρόφιμα στα παιδιά τους, που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι στην Ελλάδα.