HOME > Συνταγές > Γλυκά > Μπισκότα/Μαρέγκες > Μαρέγκες coffee kisses – ένα φιλί για τον πατέρα

Μαρέγκες coffee kisses – ένα φιλί για τον πατέρα

Καλημέρα στους μπαμπάδες όλου του κόσμου! Στο δικό μου πατέρα, στον πατέρα των παιδιών μου. Χρόνια τους πολλά!

Να ‘ναι γεροί και να στηρίζουν τις οικογένειές τους. Ικανοί να δίνουν και να δέχονται  αγάπη.  Με γεμάτη καρδιά και αγκαλιά από τα παιδιά τους:  είτε είναι ένα χεράκι στην παλάμη τους που ζητά προστασία, είτε ένας έφηβος που τους κοιτά στα μάτια ζητώντας αναγνώριση και αποδοχή, είτε ένας ενήλικας που κατανοεί στο βλέμμα του πατέρα κοινά, πια, μυστικά της ζωής.

Κεράστε σήμερα τους μπαμπάδες του σπιτιού σας ένα φιλί! Ένα μικρό μαρεγκάκι με γεύση καφέ! Ιδανικά, παρέα με ένα espresso. Οι δικοί μας μπαμπάδες προτιμούν τον ελληνικό καφέ, γι’αυτό το δικό μας φιλί θα το σερβίρουμε έτσι. Με ένα τραγανό μαρεγκάκι που έφτιαξε η Άννα και έναν ελληνικό καφέ που έψησε ο Άγγελος. Με πολλή αγάπη και φροντίδα για τον δικό τους μπαμπά, που τους φροντίζει και τους προστατεύει, που τους αποδέχεται και τους αγαπά, που τους καμαρώνει και τους το δείχνει, που είναι κοντά τους έστω κι αν ζει μακριά.

Στο σπίτι μας, μάστορας στον καφέ είναι ο γιός μου. Όταν μας δει κουρασμένους ή φρεσκοξυπνημένους, όταν θέλει να μας καλοπιάσει ή θέλει χρόνο για να μιλήσει για τα δικά του θέματα, λέει τη μαγική φράση “Να ψήσω καφέ;” κι είναι η φροντίδα του που μας τονώνει περισσότερο από τον καφέ.

Sous-chef, προς το παρόν, είναι η κόρη μου. Δεξί μου χέρι σε κάθε επίσημο τραπέζι του σπιτιού, από τα 12 της. Προς το παρόν λέω, γιατί σύντομα, την βλέπω φοιτήτρια, να φροντίζει το δικό της σπιτικό. Επίσης, σύντομα την βλέπω chef στη δική της κουζίνα (ή στη δική μου :)).

Επέστρεψα στο σπίτι μια μέρα και βρέθηκα μπροστά σε μια πιατέλα γεμάτη πάλευκες φωλιές μαρέγκας και άλλη μια γεμάτη μαρεγκάκια-φιλιά σε χρώμα μόκας, με γεύση καφέ!!!!! Οι μαρέγκες δεν φημίζονται για εύκολο γλυκό! Τα ασπράδια θέλουν καλό χτύπημα, το φορμάρισμα θέλει τάξη για να μην πασαλειφτείς και το ψήσιμο υπακοή στους κανόνες και υπομονή. Τα είχε -φαίνεται- όλα αυτά το αλεπουδάκι, μαζί με διάθεση να δημιουργήσει και μπήκε στην κουζίνα.

Πρόταση σερβιρίσματος:

Τα φιλιά μπορούν να σερβιριστούν ενωμένα είτε με ganache είτε με παγωτό. Εμείς δοκιμάσαμε ένα αγαπημένο παγωτό σοκολάτα να ενώσει τα τραγανά φιλάκια και το ευχαριστηθήκαμε! Φυσικά ενώνονται και τρώγονται στη στιγμή, πριν λυώσει το παγωτό. Αν επιλέξετε τη ganache, δεν έχετε τέτοιο πρόβλημα.

Μαρέγκες coffee kisses – ένα φιλί για τον πατέρα

0 from 0 votes
Recipe by Βίκυ Κουμάντου Course: Μπισκότα u0026amp; Μαρέγκες
Servings

50

servings
Prep time

2

hours 

35

minutes
Cooking time

15

minutes
Total time

2

hours 

50

minutes
Cook Mode

Keep the screen of your device on

Υλικά

  • Μαρέγκα:
  • 150 ml ασπράδια αυγών (4 μεγάλα αυγά)

  • 220γρ ζάχαρη λευκή ψιλή (περάστε τη λίγο στο γουδί)

  • 1 κουταλιά γλυκού λευκό ξύδι

  • 1 κουταλιά της σούπας καφέ στιγμής

  • 1 κουταλιά της σούπας νερό ζεστό

  • Ganache με γεύση φουντουκιού:
  • 150γρ κουβερτούρα

  • 2 κουταλιές γλυκού λικέρ φουντούκι

  • 1 κουταλιά σούπας κρέμα γάλακτος

Μέθοδος

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 120 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.

    Χτυπήστε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να σφίξουν και να σχηματίζουν  κορυφές. Σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη και το ξύδι και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει πολύ πηχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Διαλύστε τον καφέ στο νερό σε ένα μπολάκι και “διπλώστε τον” προσεκτικά στη μαρέγκα.
  • Γεμίστε με το μίγμα ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής (χωρίς διακοσμητική μύτη) με στρογγυλό  άνοιγμα 1,5 εκ.
    Κολλήστε, με λίγο μίγμα στις τέσσερις γωνίες, αντικολλητικό χαρτί πάνω σε 2 λαμαρίνες φούρνου.

    Σχηματίστε τα μαρεγκάκια-φιλιά, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους – δεν φουσκώνουν- προσέχοντας να μένει η μυτούλα τους όρθια.
  • Βάλτε και τις δύο λαμαρίνες στο φούρνο, θέση 1 και 3, και ψήστε για 15 λεπτά (θα είναι τραγανά εξωτερικά).

    Σβήστε τον φούρνο και αφήστε τις μαρέγκες μέσα μέχρι να κρυώσουν τελείως. Θέλει περίπου δύο ώρες.
    Βγαίνουν 100 μίνι μαρεγκάκια.
  • Ganache με γεύση φουντουκιού:
    Βάλτε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν και να γίνουν κρέμα.

Η γαστρονομία είναι πολιτιστική κληρονομιά

Tag @tastefull.gr on Instagram and hashtag it #γαστρονομία

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Μοιραστείτε την!

Follow us @tastefullgr on Pinterest

Αναζητούμε και καταγράφουμε τη γεύση του Τόπου

Follow us on Facebook

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*