HOME > Συνταγές > Φαγητά > Ποτά > Μαργαρίτα ρόδι – η κόκκινη
μαργαρίτα ρόδι

Μαργαρίτα ρόδι – η κόκκινη

Η μαργαρίτα ρόδι δεν είναι συνηθισμένη. Θα είναι έκπληξη για τους καλεσμένους σας, όταν προσφέρετε μια κατακόκκινη μαργαρίτα να λάμπει στα φώτα!

Η κλασική μαργαρίτα γίνεται με λεμόνι, αλλά με το γύρισμα των εποχών κι άλλα φρούτα παίρνουν μέρος στο πάρτι.

Μαργαρίτα φράουλα ή ροδάκινο ή μάνγκο ή πεπόνι ή raspberry ή μήλο ή μπανάνα ή ρόδι.

Όλες πίνονται σε δύο εκδοχές: είτε “παγωμένες” (frozen) όπου έχουμε σπάσει τα παγάκια στο blender, είτε “απλές” όπου ανακατεύονται με πάγο αλλά σερβίρονται στα ποτήρια χωρίς αυτόν. Στη δική μας παρέα προτιμάμε τις παγωμένες μαργαρίτες.

Το χειμώνα, τα ρόδια φωτίζουν με το ρουμπινί χρώμα τους τα φαγητά και τη ζωή μας. Πως θα νοιώθατε αν σας πρόσφεραν στο επόμενο πάρτι μια παγωμένη ρουμπινί μαργαρίτα με σποράκια ροδιού να κολυμπούν ανάμεσα στον σπασμένο πάγο, μαζί με τις προσωρινά παγιδευμένες φυσαλίδες οξυγόνου;

Σερβίρετε μαζί κίτρινες μαργαρίτες λεμονιού και ρουμπινί μαργαρίτες ροδιού.

Να έχετε προβλέψει παραπάνω υλικά γιατί ποτέ κανείς δεν σταματά στη μία μαργαρίτα.

Μαργαρίτα ρόδι – η κόκκινη

0 from 0 votes
Recipe by Βίκυ Κουμάντου Course: Cocktails
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes
Cook Mode

Keep the screen of your device on

Υλικά

  • για 2 μαργαρίτες:
  • 100ml χυμό ρόδι (φυσικό ή έτοιμο)

  • 100ml άσπρη τεκίλα

  • 30ml χυμό lime (ή λεμονιού)

  • 30ml Grand Marnier ή Cointreau

  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη

  • 12 παγάκια

  • 2 κουταλιές σούπας σπόρους ροδιού για γαρνίρισμα

Μέθοδος

  • Σερβίρετε σε ποτήρια μαργαρίτας ή μαρτίνι. Bρέξτε το στόμιο των ποτηριών, ακουμπώντας τα σε χυμό λεμονιού που έχετε ρίξει σε ρηχό πιάτο.  Ακουμπήστε το μετά σε αλάτι, ώστε να κολλήσει στο ποτήρι. Δοκιμάστε πιο χοντρό αλάτι αντί για ψιλό.

    Αν βρέξετε προσεκτικά τα ποτήρια με το χυμό λεμονιού, το αλάτι θα κολλήσει σε μια λεπτή καλαίσθητη γραμμή πάνω στο ποτήρι (δείτε φωτογραφία).
  • Ρίξτε όλα τα υλικά και τα παγάκια στο blender και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ρευστή γρανίτα.
  • Σερβίρετε στα ποτήρια.
    Προσθέστε τους σπόρους ροδιού.

Η γαστρονομία είναι πολιτιστική κληρονομιά

Tag @tastefull.gr on Instagram and hashtag it #γαστρονομία

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Μοιραστείτε την!

Follow us @tastefullgr on Pinterest

Αναζητούμε και καταγράφουμε τη γεύση του Τόπου

Follow us on Facebook

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.