Μέσα στη γνωριμία μου με τα κρακεράκια βρώμης, ήρθε και έδεσε η συνταγή για μπισκοτάκια βρώμης, με ταχίνι και μέλι, που έδωσε ο Άκης Πετρετζίκης.
Mπήκα στην κουζίνα και βγήκα με 27 μπισκοτάκια, σε μισή ώρα. Αν αυτό δεν είναι εύκολο και γρήγορο για όσες διστάζετε με τα μπισκότα, τότε τι είναι; το μέτρημα, το ανακάτεμα των υλικών (με κουτάλι) και το φορμάρισμα σε ρολό γίνεται σε πέντε λεπτά, πέντε λεπτά αφήνεις το ρολό ζύμης στην κατάψυξη να σφίξει λίγο, μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος έχεις ένα 10λεπτο να τα ανοίξεις και ένα 10λεπτο να τα ψήσεις. Έτοιμα!
Είναι εντυπωσιακό πόσο νόστιμα είναι. Όταν βγουν από το φούρνο είναι μαλακά, μετά σφίγγουν. Αν τα θέλετε πολύ μαλακά, ψήστε τα μόνο 5 λεπτά, ή 8λεπτά σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Το ψήσιμο είναι καθοριστικό για να τα πετύχετε, όπως σας αρέσουν.
Τα λέω “χειμωνιάτικα” γιατί είναι μπισκότα καθαρής ενέργειας, την οποία χρειάζεται το σώμα μας όταν κάνει κρύο, όταν καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για εργασίες χειρονακτικές, όταν γυμναζόμαστε, όταν κάνουμε πεζοπορία ή έστω … χριστουγεννιάτικα ψώνια στους καλούς καιρούς!
Εκτός από τις θερμίδες, που δίνουν την ενέργεια, αυτά τα μπισκότα δίνουν εκπληκτικά θρεπτικά συστατικά για το σώμα και μια ισορροπία καλών λιπαρών, πρωτεϊνών και υδατανθράκων μαζί με ένα σωρό βιταμίνες, αμινοξέα, φυτικές ίνες κλπ. Κοινώς, σερβίρετέ τα και μάθετε τα παιδιά να τα αγαπήσουν και να τα τρώνε καθημερινά, όπως ο Ποπάι έτρωγε το σπανάκι του ή ο σούπερ Γκούφη τα φυστίκια του!
Σήμερα θα τα δώσω στον γιο μου κι ελπίζω να βρήκα τη λύση για να έχει μαζί του, στη σχολή, ένα σνακ που να τον χορταίνει και να γλυτώνει το junk food και τα χρήματά του.
Καλά πόσα γραμμάρια τα κάνατε και βγήκαν 27???? Εμένα με το ζόρι βγήκαν 16
15 gr το καθένα βγαίνει περίπου 🙂