Η αγαπημένη μου πάστα φλώρα είναι τραγανή σαν μπισκότο. Λεπτή, όσο πρέπει στητή και πολύ ντελικάτη. Η ζύμη είναι σαμπλέ χωρίς καθόλου baking powder. Αν ζητάτε φουσκωτή, ψωμένια πάστα φλώρα, συνεχίστε το ψάξιμο.
Είναι σαν να τρώτε σαμπλέ μπισκοτάκια γεμιστά με την αγαπημένη σας μαρμελάδα. Μόνο που αντί να κάνετε τον κόπο να φτιάξετε μπισκότα, στρώνετε τη βάση μιας ταρτιέρας και τη γεμίζετε με τη μαρμελάδα. Με όποια μαρμελάδα έχω έτοιμη για κατανάλωση στο ντουλάπι μου.
Αυτή τη φορά ήταν μαρμελάδα από υπέροχα καλοκαιρινά σύκα. Είχα μόνο μισό βαζάκι και χρειαζόμουν περισσότερη. Την έβαλα στην κατσαρόλα, πρόσθεσα μερικά μήλα τριμμένα, χυμό πορτοκαλιού, λίγο ξύσμα πορτοκάλι, λίγη ζάχαρη και το έβρασα μέχρι να δέσει. Ήταν πολύ καλό! Λιγότερο γλυκό από μαρμελάδα και πιο δροσερό.
Μερικές φορές προσθέτω καρύδια τριμμένα με τη μαρμελάδα ή ψιλοαλεσμένα αμύγδαλα μέσα στη ζύμη (αφαιρώντας ίση ποσότητα αλεύρι). Τις τελευταίες Κυριακές είναι το γλυκό του οικογενειακού τραπεζιού.
Το τέλεια σχεδιασμένο καφασωτό της πάστα φλώρα, με εντυπωσιάζει κάθε φορά και γίνεται πανεύκολα με την ειδική φόρμα από το Cook Shop.
ΥΓ: Εκανα πάστα φλώρα με κλαριφιέ βούτυρο στην ίδια αναλογία. Απίστευτο το άρωμα αλλά και η γεύση. Μικρή η μπουκιά, τεράστια η απόλαυση.