HOME > Συνταγές > Φαγητά > Ζυμαρικά/Ρύζι > Πένες με μπρόκολο και κρέμα τυριού
πένες με μπρόκολο

Πένες με μπρόκολο και κρέμα τυριού

Παρ’ ότι στο τραπέζι μας, πολύ συχνά, το μπρόκολο παίρνει θέση απλό – στον ατμό, με λάδι, ξύσμα/χυμό λεμονιού και χοντρό αλάτι – οι πένες με μπρόκολο είναι ο πιο σύνθετος τρόπος να το απολαμβάνουμε, ο πιο λαχταριστός και χορταστικός.

Έχω απλοποιήσει τελείως τις διαδικασίες και κάνω όλα τα στάδια σε μια κατσαρόλα.

τα βήματα

  1. πρώτα ετοιμάζω το αρωματισμένο λάδι με καυτερή πιπεριά και σκόρδο,
  2. βράζω πένες με μπρόκολο μαζί αλλά σε διαφορετικό χρόνο και έτσι το μπρόκολο μένει τραγανό,
  3. κρατώ μια κούπα νερό και σουρώνω πένες & μπρόκολο
  4. ξαναρίχνω στην κατσαρόλα
  5. ενώνω κρέμα γάλακτος με το τριμμένο τυρί,
  6. προσθέτω τα δύο μίγματα στα ζυμαρικά
  7. ανακατεύω και σερβίρω.

Αυτό είναι ένα πιάτο των 30 λεπτών. Και δίνει άμεση ενέργεια για το απογευματινό τρέξιμο των μαθημάτων.

Πένες με μπρόκολο και κρέμα τυριού

5 from 1 vote
Recipe by Βίκυ Κουμάντου Course: Ζυμαρικά u0026amp; Ρύζι
Servings

4

servings
Prep time

18

minutes
Cooking time

12

minutes
Total time

30

minutes
Cook Mode

Keep the screen of your device on

Υλικά

  • 500γρ πένες

  • 1 μέτριο μπρόκολο, χωρισμένο σε μικρές τουφίτσες (τα κοτσάνια σε παρόμοια κομμάτια)

  • 1/4 κούπας λάδι

  • 1-2 καυτερές πιπερίτσες αποξηραμένες ή φρέσκιες

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 200ml κρέμα γάλακτος 15%

  • 1 κούπα τυρί πεκορίνο Αμφιλοχίας

  • τοματάκια cherry

  • πάπρικα

  • καρύδια

Μέθοδος

  • Ετοιμάζω το λάδι:
    Στην κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσω ρίχνω λάδι να καλύψει τον πάτο, μια ή δύο καυτερές πιπεριές, 2 σκελίδες σκόρδο. Ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά να χρυσίσει το σκόρδο (αλλά να μην καεί γιατί πικρίζει). Ρίχνω το λάδι σε μπωλ και προχωρώ στο βράσιμο.
  • Βράζω την  πάστα:
    Γεμίζω την ίδια κατσαρόλα (χωρίς να την πλύνω) με μπόλικο νερό, βάζω να βράσει, αλατίζω, ρίχνω το ζυμαρικό. Οι πένες θέλουν 12 λεπτά βράσιμο. 3 λεπτά πριν το τέλος ρίχνω το μπρόκολο σε μικρές τουφίτσες. Έτσι ετοιμάζονται και τα δύο μαζί. Κρατάω ένα ποτήρι νερό βρασίματος μήπως χρειαστεί στη σάλτσα και σουρώνω.
  • Ετοιμάζω την σάλτσα τυριού:
    Στην κατσαρόλα ρίχνω μια μικρή κρέμα γάλακτος για μαγειρική μαζί με 1φλ.τυρί πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο. Ανακατεύω. Δεν χρειάζεται να περιμένω να λιώσει το τυρί μέσα στη κρέμα.
  • Ετοιμάζω το πιάτο:
    Ξαναρίχνω στην κατσαρόλα τις πένες και το μπρόκολο. Προσθέτω το αρωματισμένο λάδι (χωρίς το σκόρδο και την πιπεριά, αν δεν τα θέλω). Ανακατεύω καλά.

    Η ζέστη από τα μακαρόνια θα λιώσει το τυρί και θα αποκτήσουν όλα μια κρεμώδη σαλτσούλα πάνω τους. Το λάδι αναδύει τη ζέστη της καυτερής πιπεριάς και το άρωμα του σκόρδου.

    Εδώ χρησιμοποιώ -αν χρειάζεται – το νερό του βρασίματος που κράτησα. Ρίχνω τόσο, όσο το σύνολο να μην κολλάει αλλά να έχει την υγρασία που πρέπει για να ξεχωρίζουν οι μπουκιές.

    Προσθέτω μερικές τοματούλες cherry κομμένες στα δύο ή στα τέσσερα (για το χρώμα και τη δροσιά).

    Σερβίρω σε βαθειά πιατέλα, προσθέτω extra τυράκι από πάνω, πασπαλίζω με πάπρικα και -αν σας αρέσουν – καρύδια ψιλοτριμμένα. Εμένα μου αρέσουν πολύ, γιατί δίνουν μια τραγανή νότα σε κάθε μπουκιά.

Η γαστρονομία είναι πολιτιστική κληρονομιά

Tag @tastefull.gr on Instagram and hashtag it #γαστρονομία

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Μοιραστείτε την!

Follow us @tastefullgr on Pinterest

Αναζητούμε και καταγράφουμε τη γεύση του Τόπου

Follow us on Facebook

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.