Παρ’ ότι στο τραπέζι μας, πολύ συχνά, το μπρόκολο παίρνει θέση απλό – στον ατμό, με λάδι, ξύσμα/χυμό λεμονιού και χοντρό αλάτι – οι πένες με μπρόκολο είναι ο πιο σύνθετος τρόπος να το απολαμβάνουμε, ο πιο λαχταριστός και χορταστικός.
Έχω απλοποιήσει τελείως τις διαδικασίες και κάνω όλα τα στάδια σε μια κατσαρόλα.
τα βήματα
- πρώτα ετοιμάζω το αρωματισμένο λάδι με καυτερή πιπεριά και σκόρδο,
- βράζω πένες με μπρόκολο μαζί αλλά σε διαφορετικό χρόνο και έτσι το μπρόκολο μένει τραγανό,
- κρατώ μια κούπα νερό και σουρώνω πένες & μπρόκολο
- ξαναρίχνω στην κατσαρόλα
- ενώνω κρέμα γάλακτος με το τριμμένο τυρί,
- προσθέτω τα δύο μίγματα στα ζυμαρικά
- ανακατεύω και σερβίρω.
Αυτό είναι ένα πιάτο των 30 λεπτών. Και δίνει άμεση ενέργεια για το απογευματινό τρέξιμο των μαθημάτων.