TasteFULL

Πιπεριές τουρσί – το πιο απλό

Οι πρώτοι μήνες του φθινοπώρου είναι η εποχή να χρησιμοποιήσουμε την άφθονη παραγωγή λαχανικών για να ετοιμάσουμε προμήθειες για το χειμώνα. Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή να ετοιμάσουμε τομάτα σε βάζα για χρήση μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και να κάνουμε τις πιπεριές τουρσί.

Οι πιπεριές μπορούν να γίνουν το πιο εύκολο τουρσί, για να δώσουν σπιρτάδα και ένταση στα φαγητά.

Σκεφτείτε ένα burger με τυρί και ροδέλες πιπεριάς τουρσί ή μια σαλάτα πιαζ με λευκά φασόλια ή μια ομελέτα με πατάτες  ή σε ένα πλιγούρι πιλάφι.

Οι πιπεριές τουρσί ισορροπούν κάθε τι που είναι πρωτεϊνούχο και λιπαρό. Κλικ για tweet

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδους μακρόστενη πιπεριά ακόμα και τις μικρές πιπερίτσες (σε κάθε στάδιο ωρίμανσης, από πράσινες έως κόκκινες). Αν χρησιμοποιήσετε καυτερές πιπεριές, θα σας πρότεινα να αυξήσετε λίγο τη ποσότητα της ζάχαρης. Ταιριάζει τόσο πολύ η γλυκιά και η καυτερή γεύση!

Χρησιμοποιείστε τις, επίσης, για να φτιάξετε το roquamole της Nigella Lawson, σαν το γουακαμόλε αλλά με μπλε τυρί και καυτερές πιπεριές τουρσί.

Το υγρό της συντήρησης μπορείτε να το αρωματίσετε με τις γεύσεις που θέλετε. Μαραθόσπορος, γλυκάνισος, κεδροκούκουτσα, ρόζ πιπέρι, καυτερή πιπεριά, φέτες λαϊμ, σκόρδο, κλαδάκι από φρέσκο άνιθο, φέτες από φινόκιο, κλαδάκι από φρέσκια ματζουράνα ή ρίγανη.

Κάθε συνδυασμός θα δώσει άλλη γεύση στις πιπεριές.

piperies-toursi-01

Sharing is caring!

Υλικά

  • 1 κούπα ξύδι (από λευκό ή κόκκινο κρασί ή μηλόξυδο)
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κουταλιά σούπας αλάτι χοντρό
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • αρωματικά

Μέθοδος εκτέλεσης

Πλύντε τις πιπεριές. Αν είναι μεγάλες κάντε μια κάθετη σχισμή για να ελέγξετε ότι το εσωτερικό είναι καθαρό και να αφαιρέσετε όσα σποράκια μπορείτε με το δάχτυλό σας. Κόψτε τα κοτσάνια. Τοποθετείστε τις σφικτά σε αποστειρωμένα βάζα.

Ετοιμάστε το ξυδόνερο. Βάλτε τα βασικά υλικά (ξύδι, νερό, αλάτι, ζάχαρη) να βράσουν σε μια κατσαρόλα και προσθέστε και τα αρωματικά που θέλετε. Ανάλογα με τα βάζα που έχετε να γεμίσετε ετοιμάστε περισσότερο ξυδόνερο, διατηρώντας τις αναλογίες. Βεβαιωθείτε ότι η ζάχαρη και το αλάτι έχουν διαλυθεί καλά και το μίγμα βράζει. Μην το αφήσετε να εξατμίζεται, δεν χρειάζεται παραπάνω χρόνο.

Γεμίστε τα βάζα με το καυτό υγρό, σχεδόν μέχρι το χείλος. Κτυπήστε τα ελαφρά στον πάγκο να ελευθερωθούν παγιδευμένες φυσαλίδες αέρα. Βιδώστε προσεκτικά τα ζεσταμένα καπάκια, τα οποία τα έχετε βάλει για 10 λεπτά σε φούρνο 100 βαθμών κελσίου. Αναποδογυρίστε τα βάζα και αφήστε να κρυώσουν.

Είναι έτοιμες για κατανάλωση σε μια εβδομάδα. Φυλάξτε σε δροσερό και σκοτεινό ντουλάπι. Όποιο βάζο ανοίγετε θα το φυλάτε στο ψυγείο μέχρι να καταναλωθεί.

Το ξυδόνερο δοκιμάστε το σε dressing σε σαλάτες με όσπρια.

Tags: ,

Άλλες συνταγές με , , , , ,

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση

Γνωρίστε τα υλικά που έχουμε διαθέσιμα για να δημιουργούμε κάθε μέρα τα φαγητά και τα γλυκά στην κουζίνα μας. Η καλύτερη γνώση οδηγεί σε καλύτερη χρήση.

designed by: busyB design | powered by: Code is Poetry