Μια γιορτινή πράσινη σαλάτα με ρόδι και μεγάλο πλεονέκτημα το dressing της. Μια καταπληκτική βινεγκρέτ με μουστάρδα και μέλι αλλά και δυόσμο. Τυλίγει τις πρασινάδες με τη γλυκόξινη γεύση και το άρωμα της.
Η γλύκα του μελιού εξισορροπεί πρασινάδες με πικρή γεύση, όπως είναι το σίκορε, η σαλάτα αντίβ και το ραντίτσιο.
Στη βάση της, διαλέξτε πρασινάδες με απαλή γεύση, όπως είναι το μαρούλι, η πράσινη ή κόκκινη σαλάτα. Το φρέσκο κρεμμυδάκι δίνει μια πιπεράτη νότα έντασης.
Όσο απλή κι αν φαίνεται, είναι μια σαλάτα που θα κάνει αίσθηση στο τραπέζι σας! Είναι πολύχρωμη, ζουμερή και λαμπερή από το ρόδι, γλυκιά από το μέλι, ελαφρά πικρή από το αντίδι, πικάντικη από τη μουστάρδα, αρωματική από το δυόσμο. Ξερό δυόσμο βέβαια αυτήν την εποχή.
Η σαλάτα με ρόδι είναι παραλλαγή της πράσινης σαλάτας με dressing μουστάρδας και μέλι, η οποία είναι ανοιξιάτικη με φρέσκα μυρωδικά.
© header photo by: Γεώργιος Δέτσης