TasteFULL

Πράσινη σαλάτα με ρόδι και βινεγκρέτ δυόσμου

Μια γιορτινή πράσινη σαλάτα με ρόδι και μεγάλο πλεονέκτημα το dressing της. Μια καταπληκτική βινεγκρέτ με μουστάρδα και μέλι αλλά και δυόσμο. Τυλίγει τις πρασινάδες με τη γλυκόξινη γεύση και το άρωμα της.

Η γλύκα του μελιού εξισορροπεί πρασινάδες με πικρή γεύση, όπως είναι το σίκορε, η σαλάτα αντίβ και το ραντίτσιο.

Στη βάση της, διαλέξτε πρασινάδες με απαλή γεύση, όπως είναι το μαρούλι, η πράσινη ή κόκκινη σαλάτα. Το φρέσκο κρεμμυδάκι δίνει μια πιπεράτη νότα έντασης.

Όσο απλή κι αν φαίνεται, είναι μια σαλάτα που θα κάνει αίσθηση στο τραπέζι σας! Είναι πολύχρωμη, ζουμερή και λαμπερή από το ρόδι, γλυκιά από το μέλι, ελαφρά πικρή από το αντίδι, πικάντικη από τη μουστάρδα, αρωματική από το δυόσμο. Ξερό δυόσμο βέβαια αυτήν την εποχή.

Η σαλάτα με ρόδι είναι παραλλαγή της πράσινης σαλάτας με dressing μουστάρδας και μέλι, η οποία είναι ανοιξιάτικη με φρέσκα μυρωδικά.

© header photo by: Γεώργιος Δέτσης

Υλικά

Για τη σαλάτα

  • 1 μαρούλι ή 2 σαλάτες
  • 1 αντίδι ή 1 ραντίτσιο
  • 1 κούπα ρόδι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λοξές ροδέλες

Για το dressing

  • 3 κουταλιές σούπας μουστάρδα, έτοιμη, απαλή
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • 1/2 κούπα λάδι ελιάς
  • 1 κουταλιά σούπας ξερός δυόσμος
  • 1/2 κουταλιά τσαγιού αλάτι
  • 1/2 κουταλιά τσαγιού πιπέρι

Μέθοδος εκτέλεσης

To dressing

Ενώστε σε μπολ τη μουστάρδα, το μέλι και το ξύδι.  Ανακατεύοντας απαλά προσθέστε το λάδι. Προσθέστε το δυόσμο και μετά το αλάτι και το πιπέρι. Η βινεγκρέτ διατηρείται στο ψυγείο, για 1 εβδομάδα.

H προετοιμασία της σαλάτας

Πλύντε και στεγνώστε καλά τα λαχανικά. Τυλίξτε τα σε χαρτί κουζίνας, βάλτε σε μεγάλη σακούλα τροφίμων και διατηρείστε στο ψυγείο για 3 ημέρες σε άριστη κατάσταση. Την προηγούμενη ημέρα του γεύματος, μπορείτε να κόψετε τις πρασινάδες  με το χέρι σε μέγεθος μπουκιάς και να τα φυλάξετε σκεπασμένα σε τάπερ. Καθαρίστε και το ρόδι και φυλάξτε το σκεπασμένο στο ψυγείο.

Η σαλάτα, την ώρα του σερβιρίσματος

Την ημέρα του γεύματος, ενώστε τις πρασινάδες, το κρεμμυδάκι, τα μισά σπόρια ροδιού σε σαλατιέρα και όταν είστε απόλυτα έτοιμοι να σερβίρετε την σαλάτα, προσθέτετε το dressing, τα άλλα μισά σπόρια ροδιού, ανακατέψτε με αέρινα χέρια και σερβίρετε.

Tags: , ,

Άλλες συνταγές με , , , , , , , , , , , ,

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση

Γνωρίστε τα υλικά που έχουμε διαθέσιμα για να δημιουργούμε κάθε μέρα τα φαγητά και τα γλυκά στην κουζίνα μας. Η καλύτερη γνώση οδηγεί σε καλύτερη χρήση.

designed by: busyB design | powered by: Code is Poetry