TasteFULL

Ψητά βερύκοκα με κατσικίσιο τυρί & φρέσκο δενδρολίβανο

Αυτή είναι μια πολύ εντυπωσιακή ιδέα για να ξεκινήσετε ή να κλείσετε ένα γεύμα.

Μόλις έρθουν οι καλεσμένοι σας, μαζί με το ποτό τους, σερβίρετε αυτές τις μπουκίτσες σαν ορεκτικό.

Περάστε τα μισά βερύκοκα σε σουβλάκια, πασπαλίστε τα με ζάχαρη και αφήστε τα 15 λεπτά να λυώσει η ζάχαρη στην επιφάνεια. Ψήστε τα σε ηλεκτρική τοστιέρα ή σε τηγάνι γκριλ ή σε ψησταριά κάθε είδους (ηλεκτρική, υγραερίου, κάρβουνα) για 3 λεπτά.

Βάλτε τα σε πιατέλα, προσθέστε κομμάτια μαλακού κατσικίσιου τυριού, φυλλαράκια φρέσκου δενδρολίβανου και περιχύστε με παρθένο λάδι ελιάς.

Η λεμονάτη γεύση της φλούδας του βερύκοκου ισορροπεί την κρεμώδη γεύση του τυριού. Η γλυκειά σάρκα του φρούτου ταιριάζει τέλεια με το άρωμα του δενδρολίβανου και του ελαιόλαδου. Μια μπουκιά γεμάτη γεύση και φινέτσα.

Σερβίρεται και στο τέλος του γεύματος, γιατί συνδυάζει το τυρί με το φρούτο. Αν σας ξενίζει η ιδέα του ελαιόλαδου, αντικαταστείτε το με ελαφρύ, ρευστό μέλι.

Sharing is caring!

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση

Γνωρίστε τα υλικά που έχουμε διαθέσιμα για να δημιουργούμε κάθε μέρα τα φαγητά και τα γλυκά στην κουζίνα μας. Η καλύτερη γνώση οδηγεί σε καλύτερη χρήση.

designed by: busyB design | powered by: Code is Poetry