TasteFULL

Ψητό αρνάκι 2ης ημέρας – το ευπαρουσίαστο

Το ψητό αρνάκι του Πάσχα που περίσσεψε σε πολλούς αρέσει κρύο, την επόμενη μέρα.

Εγώ προτιμώ να το ζεσταίνω με λίγο νερό σε αντικολλητικό τηγάνι, για να αποκτήσει λίγη υγρασία και να μαλακώσει. Όταν πιεί το νερό του η κρούστα του ξαναγίνεται τραγανή, αν ακουμπά στον πάτο του τηγανιού.

Το έκοψα, πάνω σε ξύλο, σε μπουκιές, το σερβίρισα με κόκκινες πιπεριές σε λεπτές ροδέλες και πράσινα κρεμμυδάκια και πάνω του έριξα πέστο δυόσμου, λυώνοντας απλά στο γουδί 10 φύλλα φρέσκου δυόσμου με το ξύσμα ενός μικρού λεμονιού, το χυμό του, 2-3 κουταλιές σούπας λάδι και μια πρέζα αλάτι.

Ο δυόσμος έδωσε φρεσκάδα και άρωμα στο κρέας, τα κρεμμυδάκια σπιρτάδα και οι κόκκινες πιπεριές τραγανή δροσιά και γλύκα!

Συμπλήρωσα στην πιατέλα ένα κόκκινο αυγό βραστό με ανηθοσαλάτα και το πρόσφερα για φαγητό τη Δευτέρα του Πάσχα, μαζί με κρητική ρακή.

Παρακαλώ, τσιμπήστε ένα μεζέ!

Αν έχετε 2 κούπες ψητό κρέας και μερικές πρασινάδες τότε είστε σε καλό δρόμο για μια επική Κρεατότουρτα φρικασέ!

Για περισσότερες συνταγές δείτε αυτή τη σελίδα Αρνί-Κατσίκι.

Sharing is caring!

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση

Γνωρίστε τα υλικά που έχουμε διαθέσιμα για να δημιουργούμε κάθε μέρα τα φαγητά και τα γλυκά στην κουζίνα μας. Η καλύτερη γνώση οδηγεί σε καλύτερη χρήση.

designed by: busyB design | powered by: Code is Poetry