TasteFULL

Ρεβύθια με ρύζι – τα πιο αρωματικά

Αν σας περίσσεψαν ρεβύθια σούπα, το επόμενο πιάτο που μπορείτε να δημιουργήσετε με αυτά, είναι ρεβύθια με ρύζι.

Μοιάζει με ριζότο- γιατί είναι χυλωμένο και  σπυρωτό- αλλά είναι μαγειρεμένο με τη μέθοδο του πιλαφιού -όλο το νερό μαζί.

Το ρύζι είναι Αμερικής και κρατά “τις αποστάσεις” από τα ρεβύθια. Βλέπετε πόσο ξεχωρίζει στο πιάτο;

Στο τελείωμα προσθέστε χυμό λεμονιού και διορθώστε το αλάτι.  Το ξύσμα λεμονιού και το ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο δίνουν απίστευτη φρεσκάδα και ένταση στη γεύση. Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Δοκιμάστε και πείτε μου τα σχόλιά σας.  Είμαι σίγουρη πως αυτό το πιάτο θα σας κάνει να χαρείτε πολύ!

 

Sharing is caring!

Υλικά

  • 4 κούπες ρεβύθια
  • 2 κούπες ρύζι κίτρινο
  • 2 κούπες νερό + 2 κούπες νερό
  • χυμό & ξύσμα λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • δενδρολίβανο
  • αλάτι & πιπέρι

Μέθοδος εκτέλεσης

Βάλτε τα ρεβύθια σε μεγάλη κατσαρόλα και δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ρύζι -καλά πλυμμένο.

Προσθέστε τις πρώτες 2 κούπες νερό. Επειδή  η ποσότητα υγρών στη σούπα δεν είναι δεδομένη, αφήστε να απορροφήσει την πρώτη δόση νερού και προσθέστε στη συνέχεια όσο θα χρειαστεί από την επόμενη δόση νερού.

Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει. Μόλις πιεί το πρώτο νερό, προσθέστε όσο χρειάζεται για να γίνει το ρύζι.

Συνολικά το βράσιμο δεν παίρνει πάνω από 20-25 λεπτά. Θα πρέπει να είναι χυλωμένο (ούτε νερουλό ούτε στεγνό).

Προσθέστε φρέσκο χυμό λεμονιού και όσο αλάτι χρειάζεται. Προσθέστε ξύσμα λεμονιού, ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο. Περιχύστε με ωμό ελαιόλαδο. Πασπαλίστε με μαύρο πιπέρι.

Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα, παρέα με μια τραγανιστή μπαγκέτα ψωμιού και τις αγαπημένες σας ελιές.

Tags: , ,

Άλλες συνταγές με , , , ,

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση

Γνωρίστε τα υλικά που έχουμε διαθέσιμα για να δημιουργούμε κάθε μέρα τα φαγητά και τα γλυκά στην κουζίνα μας. Η καλύτερη γνώση οδηγεί σε καλύτερη χρήση.

designed by: busyB design | powered by: Code is Poetry