TasteFULL

Ρυζόγαλο κρέμα με λεμόνι και κανέλα

Απλό, γευστικό, τέλειο για πρωϊνή αλλά και απογευματινή “ένεση” ενέργειας. Είναι τροφή σώματος και ψυχής.

Όπως λέει ο γιός μου χαριτολογώντας “μυρίζει μανούλα”. Πλάκα έχει.

Η συγκεκριμμένη συνταγή είναι κρέμα και ρυζόγαλο. Έχει αρκετό ρύζι στη δοσολογία αλλά το γάλα δένει με λίγο κορν φλάουρ, αρωματίζεται με φλούδα λεμονιού και βανίλια και ποτίζει το ήδη βρασμένο ρύζι.

Η κανέλα είναι απαραίτητη για μας.

Στολίστε την κρέμα με κανέλα ή κακάο σε όποιο απλό σχέδιο θέλετε και δώστε ένα μήνυμα και ένα χαμόγελο στους αγαπημένους σας. Κόψτε το σχέδιο σε ένα χαρτόνι και πασπαλίστε πάνω από αυτό το ρυζόγαλο.

Φυλάξτε τα μπολάκια σκεπασμένα με μεμβράνη στο ψυγείο. Όσο μένουν εκτεθειμένα με τον αέρα στεγνώνει η επιφάνειά τους.

Υλικά

  • 6 κουταλιέ σούπας ρύζι γλασέ
  • 1 και 1/2 κούπα νερό
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • 4 κουταλιές σούπας νερό

Μέθοδος εκτέλεσης

Βράζω το ρύζι με το νερό, σε μέτρια φωτιά και σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να το πιεί.

Προσθέτω το γάλα, ένα κομμάτι φλούδας λεμονιού (χωρίς το άσπρο), αφήνω να βράσει για 30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Το ρύζι πρέπει να είναι βρασμένο και μαλακό πριν μπει η ζάχαρη, γιατί διαφορετικά γίνεται σκληρό.

Προσθέτω τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ διαλυμένο στο νερό.

Αφήνω να σιγοβράσει και να δέσει ανακατεύοντας συνεχώς. Αρωματίζω με σκόνη βανίλιας, σερβίρω σε μπωλάκια, πασπαλίζω με κανέλα.

Η δοσολογία βγάζει 8 μπωλάκια, χωρητικότητας 160ml το καθένα. Αφήστε να κρυώσουν, σκεπάστε το καθένα με μεμβράνη για να μην στεγνώσει και φυλάξτε τα στο ψυγείο.

Tags:

Άλλες συνταγές με , , , ,

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση

Γνωρίστε τα υλικά που έχουμε διαθέσιμα για να δημιουργούμε κάθε μέρα τα φαγητά και τα γλυκά στην κουζίνα μας. Η καλύτερη γνώση οδηγεί σε καλύτερη χρήση.

designed by: busyB design | powered by: Code is Poetry