TasteFULL

Γεμιστά σοκολατάκια με ζαχαρούχο γάλα

Σας έχω ετοιμάσει πολύ εύκολα σοκολατάκια και πολύ χαριτωμένα! Η βιτσιόζα σοκολάτα που θέλει “στρώσιμο” όταν την λυώνεις -για να μπορέσει να κρυώσει σωστά και να μην κάνει ασπρίλες μετά-, εδώ δεν χρειάζεται απολύτως τίποτα. Ενώνεται με το παχύρευστο ζαχαρούχο γάλα σε μια πυκνή κρέμα, στην οποία μπορούμε να δώσουμε όποια μορφή θέλουμε.

τα πιο απλά

Το πιο απλό είναι να την απλώσουμε σε ένα μικρό ταψάκι με κάθετα τοιχώματα, στρωμένο με χαρτί αντικολλητικό. Μπορούμε να πασπαλίσουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς από πάνω ή να τους πιέσουμε να μπουν στο μίγμα. Ή να στραγγίξουμε γλυκό περγαμόντο ή πορτοκάλι, να κόψουμε μικρά κομμάτια και να βάλουμε φρεκάδα εσπεριδοειδών στη σοκολάτα. Όταν έχει κρυώσει στο ψυγείο, την κόβουμε σε τετράγωνα ή με μικρά κουπ πατ.

τα πιο δημιουργικά

Το πιο ελεύθερα δημιουργικό είναι να βάλουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και να σχεδιάσουμε όποιο σχήμα θέλουμε. Εγω έκανα απλά σπιραλάκια και στόλισα με κόκκινα καρύδια και κομματάκια από κονφί κίτρου, που είχα διαθέσιμα. Θα μπορούσατε να κάνετε καρδούλες, να σχεδιάσετε γράμματα, μικρά φιλιά ή ό,τι άλλο σκεφτείτε. Η κρέμα είναι σφικτή και στέκεται πολύ καλά, επίσης διατηρείται αρκετά ρευστή μέσα στο κορνέ, όσο χρειάζεται για να τελειώσετε.

τα πιο εντυπωσιακά

Το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα το δίνει η ομοιομορφία μιας σιλικονούχας φόρμας. Πήρα πρόσφατα φόρμες σιλικονούχες, σε σχήμα καρδιάς, για τα παγάκια και τις χρησιμοποίησα για τα σοκολατάκια. Είχαν μεγάλο βάθος, έτσι μου επέτρεψαν να κρύψω μέσα τους ένα κερασάκι, από αυτά που είχα κρατήσει από το cherry brandy. Τα γέμισα με τη βοήθεια του κορνέ, αν και με ένα κουταλάκι πάλι καλή δουλειά θα κάναμε. Όταν πάγωσαν στο ψυγείο, βγήκαν πολύ εύκολα από τη φόρμα. Τα πασπάλισα με κακάο για να κρύψω ατέλειες, αν και μου αρέσουν πολύ οι ανομοιομορφίες των χειροποίητων πραγμάτων.

Αν θέλετε να κάνετε μεγάλες σοκολατένιες καρδιές, με σχέδια μαρμάρου με λευκή και μαύρη σοκολάτα, δείτε τον τρόπο στο άρθρο “Σοκολατένιες καρδιές – όχι μόνο του Αγίου Βαλεντίνου“. Αν έχετε όρεξη να στρώσετε σοκολάτα, τότε εδώ είναι όλες οι οδηγίες Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς

Αν νοιώθετε πιο περιπετειώδης και θέλετε να κάνετε τη δική σας καραμέλα γάλακτος, αυτή η συνταγή είναι για εσάς! Σοκολατάκια με κρέμα γάλακτος και χοντρό αλάτι

Αν θέλετε να ξεκινήσετε με τα σοκολατάκια, δεν υπάρχει πιο σίγουρη συνταγή και εύκολη. Ελάτε!
© header photo by: Γεώργιος Δέτσης

Sharing is caring!

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 400γρ σοκολάτα κουβερτούρα, πάνω από 50% κακάο
  • κερασάκια από το λικέρ κεράσι
  • κακάο για άχνισμα

Μέθοδος εκτέλεσης

Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα με μαχαίρι, πάνω σε ξύλο κοπής.

Ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί το ζαχαρούχο γάλα (βάλτε μια κατσαρόλα με λίγο νερό στη φωτιά και πάνω της στερεώστε ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ, ώστε να μην ακουμπά στο νερό). Όταν ζεσταθεί αρκετά, να το νιώθουμε ζεστό όταν βάλουμε το δάχτυλό μας, ρίχνουμε μέσα την λεπτοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές μίγμα.

Βάζουμε το μίγμα σε κορνέ και γεμίζουμε μαλακές φόρμες σιλικόνης. Στο βίντεο θα δείτε αναλυτικές οδηγίες. Παγώνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και ξεφορμάρουμε. Διατηρούμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο, για να μην πάρουν υγρασία και μυρωδιά. Τα φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μισή ώρα πριν τα σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με κακάο, γιατί είναι χαριτωμένο και κρύβει ατέλειες, πριν τα σερβίρουμε.

Tags: ,

Άλλες συνταγές με ,

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση

Γνωρίστε τα υλικά που έχουμε διαθέσιμα για να δημιουργούμε κάθε μέρα τα φαγητά και τα γλυκά στην κουζίνα μας. Η καλύτερη γνώση οδηγεί σε καλύτερη χρήση.

designed by: busyB design | powered by: Code is Poetry