Σορμπέ κόκκινα βατόμουρα και γιαούρτι
Παρέα με ένα ακόμα ποτήρι prosecco dry, θα πάρετε ένα δροσερό και εντυπωσιακό γλυκάκι; Aέρινο, πανάλαφρο σερβίρεται σε δύο εκδοχές.
Με γιαούρτι για όσους προσέχουν την γραμμή τους και με κρέμα mascarpone ή cream cheese για όσους έχουν περιθώριο μιας γλυκιάς αμαρτίας.
Δροσερό κατακόκκινο σορμπέ από βατόμουρα, λευκή κρέμα γιαουρτιού, mascarpone ή τυριού, τριμμένα μπισκότα digestive και πάλι από την αρχή. Σερβίρεται σε ποτήρι σφηνάκι με μικρό κουταλάκι του espresso, για μικρή μπουκιά με grande γεύση. Σερβίρεται επίσης σε τραπέζι γιορτινού πρωϊνού.
Finger food party – μενού της άνοιξης
♥
Roquamole – ντιπ αβοκάντο με ροκφόρ
Ψητές φέτες σαλάμι με sour cream και βασιλικό
Τηγανητά ραβιόλια με σάλτσα τομάτας
Λουκανικάκια με μέλι και μουστάρδα
Σορμπέ κόκκινα βατόμουρα και γιαούρτι
Φράουλες με σοκολάτα – τα πιο απλά σοκολατάκια!
Mini chocolate muffins – με άρωμα πορτοκαλιού
Υλικά
- 2 κούπες καταψυγμένα raspberries
- 4 γεμάτες κουταλιές γλυκού ζάχαρη άχνη
- 1/2 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
- 6 μπισκότα digestive
Μέθοδος εκτέλεσης
Σε πολυμηχάνημα πολτοποιείστε με διακοπτόμενες κινήσεις τα καταψυγμένα raspberries (εναλλακτικά φρούτα του δάσους ή φράουλες ή ώριμο μάνγκο).
Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίστε σε σταθερή ταχύτητα την πολτοποίηση, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Το σορμπέ είναι έτοιμο.
Στα ποτηράκια βάλτε προσεκτικά, ώστε να μην λερώσετε τα τοιχώματα, μια κουταλιά κόκκινο σορμπέ.
Μετά, μια κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό (ή μια κουταλιά κρέμα τυριού χτυπημένη με λίγη κρέμα γάλακτος για να αφρατέψει).
Σκορπίστε πάνω από την κρέμα τριμμένα μπισκότα digestive (να φτάνουν ως τα τοιχώματα του ποτηριού).
Βάλτε ξανά μια κουταλιά σορμπέ, ξανά μια κουταλιά γιαούρτι ή κρέμα και τελειώστε με τα μπισκότα. Σερβίρετε αμέσως, στολίζοντας με ένα φύλλο δυόσμο.
Άλλες συνταγές με γιαούρτι, ζάχαρη άχνη, μπισκότα, φρούτα δάσους