Τυροπιτάκια τριαντάφυλλα με ζύμη κουρού
Τα τυροπιτάκια με ζύμη κουρού, δηλαδή τριφτή, είναι πολύ αγαπημένα στην Ελλάδα και συνήθως έχουν σχήμα μισοφέγγαρου.
Με μια τραγανή ζύμη κουρού έκανα perde pilav (perde είναι η κουρτίνα στα τούρκικα) και με ό,τι περίσσεψε έκανα μικρά τυροπιτάκια τριαντάφυλλα, μπουκιές, ιδανικά για να φέρουν χαμόγελα σε όσους αγαπάτε!
Υλικά
Για τη ζύμη
για 25-30 τμχ- 1 αυγό
- 125γρ βούτυρο
- 2 κουταλιές λάδι απαλό
- 5 κουταλιές σούπας γιαούρτι
- αλάτι
- 5γρ baking powder
- 2 φλυτζάνια αλεύρι
Για τη γέμιση
- 250γρ φέτα
Μέθοδος εκτέλεσης
Βάλτε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και ζυμώστε καλά ώστε η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα.
Λαδώστε την επιφάνειά της, σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Μοιράστε σε 4 κομμάτια. Ανοίξτε κάθε κομμάτι σε λεπτό φύλλο, σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη. Κόψτε με κουπ πατ διαμέτρου 10εκ κυκλους. Μαζέψτε τα ενδιάμεσα κομμάτια ζύμης κι αφήστε τα στην άκρη.
Βάλτε ένα κομμάτι φέτα στο κέντρο κάθε κύκλου. Κόψτε με μαχαίρι το φύλλο σταυρό. Δείτε το βίντεο για καλύτερη κατανόηση. Τυλίξτε το φύλλο γύρω από το τυρί.
Πασπαλίστε με pul biber. Βάλτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Συνεχίστε μέχρι να τελειώσετε τη ζύμη. Τα κομμάτια που περισσεύουν ξαναζυμώστε τα και ανοίξτε τα φύλλο αφού τα αφήσετε να ηρεμήσουν για 10 λεπτά.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών μέχρι να ροδίσουν.
Άλλες συνταγές με baking powder, αλεύρι, αυγά, βούτυρο, γιαούρτι, φέτα