Αυτές οι μπουκίτσες είναι ένα ακόμα εύκολο, εντυπωσιακό, καλοκαιρινό και γευστικό ορεκτικό, αρκεί να έχετε διαθέσιμα τα υλικά.
Τα τοματίνια cherry είναι γνωστά. Τα μικρά στρογγυλά ή οβάλ τοματάκια. Τα bocconcini (μποκοντσίνι) είναι μικρά μοτζαρελάκια, πωλούνται σε κεσεδάκι με νερό (ορός γάλακτος, για την ακρίβεια). Το κουτί περιέχει 20 τυράκια και κοστίζει 1,50€. Πλατύφυλλος βασιλικός στη γλάστρα σας, πιστεύω θα υπάρχει. Αν όχι, πωλείται στα σούπερ μάρκετ, σε διάφανη σκληρή συσκευασία. Ξυλάκια για καλαμάκια κομμένα πιο κοντά , περίπου 15εκ, θα χρειαστείτε και το γουδί σας, για να ετοιμάσετε το πέστο βασιλικού.
Εδώ δεν είναι απαραίτητο να βάλετε όλα τα παραδοσιακά υλικά του πέστο. Μπορείτε μόνο με τα βασικά, που είναι τα φύλλα βασιλικού, λίγος χυμός λεμονιού, λίγο αλάτι και λίγο λάδι ελιάς (αφαιρούμε την τριμμένη παρμεζάνα και το κουκουνάρι), να ετοιμάσετε μια αρωματική πάστα που θα τυλίξει τα τυράκια.
Ξεκινήστε με μερικά φύλλα και λίγο αλάτι και λάδι, για να αρχίσετε να πολτοποιείτε τα υλικά, με κυκλικές κινήσεις. Προχωρώντας προσθέτετε κι άλλα φύλλα, συνεχίζοντας την κυκλική κίνηση. Στο τέλος, όταν ο πολτός είναι έτοιμος, προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού και δοκιμάστε τη γεύση.
Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας τα τυράκια που θα βουτήξετε στο πέστο για να βεβαιωθείτε ότι η σάλτσα θα κολλήσει πάνω τους. Κάντε μίνι σουβλάκια είτε με τοματάκι-φύλλο βασιλικού-σκέτο τυράκι είτε με τοματάκι-τυράκι με πέστο βασιλικού.
Τοποθετείστε τα σε πιατέλα, ρίξτε λίγες σταγόνες λάδι ελιάς και σερβίρετε, στολίζοντας με φρέσκα φύλλα βασιλικού. Έχετε στο νού σας πως είναι πιάτο άμεσης κατανάλωσης και πως το πέστο οξειδώνεται και σκουραίνει αν μείνει αρκετή ώρα στον αέρα. Για μια ώρα, πάντως, μπορείτε να στηρίζεστε στην εξαιρετική τους εμφάνιση και γεύση.