HOME > Συνταγές > Γλυκά > Γλυκές ζύμες > Τρυφερά pancakes – γι’ αυτούς που αγαπάτε!
pancakes

Τρυφερά pancakes – γι’ αυτούς που αγαπάτε!

5 from 1 vote

Αυτά τα pancakes δεν είναι μόνο για τις στιγμές που απλά λαχταράτε κάτι γλυκό. Είναι για τα κυριακάτικα πρωϊνά με τον καλό σας, για τις στιγμές που θέλετε να φέρετε το χαμόγελο και την αισιοδοξία στα παιδιά σας, για τις στιγμές που θέλετε να θυμίσετε πόσο γλυκιά μπορεί να είναι η ζωή.

Βάλτε αστεράκι σ’αυτήν την συνταγή. Τόσο εύκολη που μπορείτε να την θυμάστε απέξω, τόσο απλή και τόσο σίγουρη στο αποτέλεσμα. Τρυφερά, φουσκωτά, μυρωδάτα pancakes, έτοιμα σε 30 λεπτά. Εμείς την έχουμε γράψει σε ένα Post it στην πόρτα του ντουλαπιού με τα μπαχαρικά, μαζί με όσες συνταγές κάνουμε πολύ συχνά.

Pancakes περιχυμένα με το σιρόπι που σας αρέσει:  πετιμέζι, μέλι, καραμέλα, σοκολάτα, βυσσινάδα ή με καραμελωμένα μήλα και αχλάδια ή με την αγαπημένη σας μαρμελάδα.

Κι αν θέλετε να κάνετε πιο εύκολη την προετοιμασία, φτιάξτε τη ζύμη από το προηγούμενο βράδυ. Tο baking powder ενεργοποιείται μόνο όταν ζεσταθεί το μίγμα. Το πρωϊ, ανακατέψτε καλά και ξεκινήστε το ψήσιμο.

Μήπως τελικά δεν είναι τόσο δύσκολα και για ένα καθημερινό πρωϊνό; ιδιαίτερα όταν κάποιος στο σπίτι γιορτάζει;

Κι αν εχετε όρεξη για κάτι πραγματικά ιδιαίτερο, δοκιμάστε τις Κρέπες με τρύπες- τα beghrir του Μαρόκου

Τρυφερά pancakes – γι’ αυτούς που αγαπάτε!

5 from 1 vote
Recipe by Βίκυ Κουμάντου Course: Γλυκές ζύμες
Servings

8

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes
Total time

30

minutes
Cook Mode

Keep the screen of your device on

Υλικά

  • Για 8 pancakes διαμέτρου 16εκ
  • Στεγνά υλικά
  • 2 κούπες αλεύρι μαλακό

  • 2 κουταλιές σούπας baking powder

  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη

  • λίγο αλάτι

  • 1 φακελάκι βανίλια

  • Υγρά υλικά
  • 2 κούπες buttermilk (ή γάλα)

  • 2 αυγά

  • 2 κουταλιές σούπας λάδι ελιάς

Μέθοδος

  • Κοσκινίστε το αλεύρι και ενώστε τα στεγνά υλικά σε ένα μπολ.
    Ενώστε τα υγρά σε ένα άλλο μπολ και ανακατέψτε. Προσθέστε τα υγρά στα στεγνά.

    Ανακατέψτε με το σύρμα για να διαλυθούν οι σβώλοι του αλευριού. Αφήστε για 5 λεπτά. Θα δείτε να σχηματίζονται φουσκάλες και το μίγμα να δείχνει πιο πυκνό.
    Μην ανακατέψετε ξανά.
  • Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, άδειο, σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Αυτό το κάνουμε για να είμαστε σίγουρες ότι έχει ζεσταθεί ομοιόμορφα. Ρίχνετε λίγο λάδι στο κέντρο του τηγανιού.

    Ρίχνετε 1/2 κούπα ζύμης στο κέντρο και την αφήνετε να απλώσει μόνη της (χωρίς να κουνάτε το τηγάνι όπως στις κρέπες). Αφήνετε να σταθεροποιηθεί και να ψηθεί από την μια μεριά και την γυρίζετε από την άλλη.

    Καταλαβαίνετε πότε πρέπει να γυρίσετε, όταν η επιφάνεια έχει γεμίσει φουσκαλίτσες και έχει κάπως σταθεροποιηθεί. Προσέξτε τη φωτιά, να είναι μέτρια προς χαμηλή (η δικά μου εστία πάει μέχρι το 9 και έψηνα στο 3), γιατί η ζύμη έχει ζάχαρη και κινδυνεύει να καραμελώσει και να καεί.
    Η πλευρά που ψήνεται πρώτη έχει ομοιόμορφο χρώμα γιατί έχει ακουμπήσει όλη η επιφάνεια στο τηγάνι. Η δεύτερη πλευρά -επειδή έχει ήδη κάνει φουσκαλίτσες όταν την τουμπάρετε- ροδίζει κατά τόπους.

    Κάθε μια που βγάζετε από το τηγάνι, ακουμπήστε σε μια σχάρα για να φύγει ο ατμός χωρίς να την υγράνει. Ρίχνετε λίγο λάδι στο τηγάνι πριν ξεκινήσετε ξανά με νέα ζύμη.

    Τρώγονται καλύτερα ζεστές αλλά μια χαρά είναι και κρύες.
    Αλείψτε με λίγη μερέντα, τυλίξτε τις ρολό (σε αλουμινόχαρτο) και στείλτε τις σχολείο.

Η γαστρονομία είναι πολιτιστική κληρονομιά

Tag @tastefull.gr on Instagram and hashtag it #γαστρονομία

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Μοιραστείτε την!

Follow us @tastefullgr on Pinterest

Αναζητούμε και καταγράφουμε τη γεύση του Τόπου

Follow us on Facebook

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*