TasteFULL

Τρυφερά pancakes – γι’ αυτούς που αγαπάτε!

Αυτά τα pancakes δεν είναι μόνο για τις στιγμές που απλά λαχταράτε κάτι γλυκό. Είναι για τα κυριακάτικα πρωϊνά με τον καλό σας, για τις στιγμές που θέλετε να φέρετε το χαμόγελο και την αισιοδοξία στα παιδιά σας, για τις στιγμές που θέλετε να θυμίσετε πόσο γλυκειά μπορεί να είναι η ζωή.

Βάλτε αστεράκι σ’αυτήν την συνταγή. Τόσο εύκολη που μπορείτε να την θυμάστε απέξω, τόσο απλή και τόσο σίγουρη στο αποτέλεσμα. Τρυφερά, φουσκωτά, μυρωδάτα pancakes, έτοιμα σε 30 λεπτά. Εμείς την έχουμε γράψει σε ένα Post it στην πόρτα του ντουλαπιού με τα μπαχαρικά, μαζί με όσες συνταγές κάνουμε πολύ συχνά.

Pancakes περιχυμένα με το σιρόπι που σας αρέσει:  πετιμέζι, μέλι, καραμέλα, σοκολάτα, βυσσινάδα ή με καραμελωμένα μήλα και αχλάδια ή με την αγαπημένη σας μαρμελάδα.

Κι αν θέλετε να κάνετε πιο εύκολη την προετοιμασία, φτιάξτε τη ζύμη από το προηγούμενο βράδυ. Tο baking powder ενεργοποιείται μόνο όταν ζεσταθεί το μίγμα. Το πρωϊ, ανακατέψτε καλά και ξεκινήστε το ψήσιμο.

Μήπως τελικά δεν είναι τόσο δύσκολα και για ένα καθημερινό πρωϊνό; ιδιαίτερα όταν κάποιος στο σπίτι γιορτάζει;

Κι αν εχετε όρεξη για κάτι πραγματικά ιδιαίτερο, δοκιμάστε τις Κρέπες με τρύπες- τα beghrir του Μαρόκου

Sharing is caring!

Υλικά

Για 8 pancakes διαμέτρου 16εκ

Στεγνά υλικά

  • 2 κούπες αλεύρι μαλακό
  • 2 κουταλιές σούπας baking powder
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 1 φακελάκι βανίλια

Υγρά υλικά

  • 2 κούπες buttermilk (ή γάλα)
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι ελιάς

Μέθοδος εκτέλεσης

Κοσκινίστε το αλεύρι και ενώστε τα στεγνά υλικά σε ένα μπολ. Ενώστε τα υγρά σε ένα άλλο μπολ και ανακατέψτε. Προσθέστε τα υγρά στα στεγνά. Ανακατέψτε με το σύρμα για να διαλυθούν οι σβώλοι του αλευριού. Αφήστε για 5 λεπτά. Θα δείτε να σχηματίζονται φουσκάλες και το μίγμα να δείχνει πιο πυκνό.

Μην ανακατέψετε ξανά.

Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, άδειο, σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Αυτό το κάνουμε για να είμαστε σίγουρες ότι έχει ζεσταθεί ομοιόμορφα. Ρίχνετε λίγο λάδι στο κέντρο του τηγανιού.

Ρίχνετε 1/2 κούπα ζύμης στο κέντρο και την αφήνετε να απλώσει μόνη της (χωρίς να κουνάτε το τηγάνι όπως στις κρέπες). Αφήνετε να σταθεροποιηθεί και να ψηθεί από την μια μεριά και την γυρίζετε από την άλλη. Καταλαβαίνετε πότε πρέπει να γυρίσετε, όταν η επιφάνεια έχει γεμίσει φουσκαλίτσες και έχει κάπως σταθεροποιηθεί. Προσέξτε τη φωτιά, να είναι μέτρια προς χαμηλή (η δικά μου εστία πάει μέχρι το 9 και έψηνα στο 3), γιατί η ζύμη έχει ζάχαρη και κινδυνεύει να καραμελώσει και να καεί.

Η πλευρά που ψήνεται πρώτη έχει ομοιόμορφο χρώμα γιατί έχει ακουμπήσει όλη η επιφάνεια στο τηγάνι. Η δεύτερη πλευρά -επειδή έχει ήδη κάνει φουσκαλίτσες όταν την τουμπάρετε- ροδίζει κατά τόπους.

Κάθε μια που βγάζετε από το τηγάνι, ακουμπήστε σε μια σχάρα για να φύγει ο ατμός χωρίς να την υγράνει. Ρίχνετε λίγο λάδι στο τηγάνι πριν ξεκινήσετε ξανά με νέα ζύμη.

Τρώγονται καλύτερα ζεστές αλλά μια χαρά είναι και κρύες. Αλείψτε με λίγη μερέντα, τυλίξτε τις ρολό (σε αλουμινόχαρτο) και στείλτε τις σχολείο.

Tags: , ,

Άλλες συνταγές με , , , , ,

Print Friendly, PDF & Email

2 σχόλια για το “Τρυφερά pancakes – γι’ αυτούς που αγαπάτε!”

  1. ΜΑΝΟΣ

    Υπέροχή μου κυρία,στην καθ’όλα εξαίρετη συνταγή σας,θα μου επιτρέψετε δύο μικρές προσθήκες.Στα στερεά υλικά,μισό κουταλάκι σόδα ως αντιδραστήριο στο buttermilk και στα υγρά δύο κουταλιές λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη για καλύτερο ψήσιμο και γεύση.
    Αν δεν έχετε buttermilk μην αγχώνεστε.Στην μιά κούπα πλήρες γάλακτος προσθέστε δύο κουταλιές λευκό ξύδι,ανακατέψτε,περιμένετε 7-10 λεπτά και …έτοιμο.Να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη προσέγγιση δεν έχει σχέση με το original buttermilk που είναι προιόν καλλιέργειας,αλλά μια εύκολη,γρήγορη και οικονομική λύση για την εκτέλεση της συνταγής.
    Σας ευχαριστώ.

    Reply

Απάντηση

Γνωρίστε τα υλικά που έχουμε διαθέσιμα για να δημιουργούμε κάθε μέρα τα φαγητά και τα γλυκά στην κουζίνα μας. Η καλύτερη γνώση οδηγεί σε καλύτερη χρήση.

designed by: busyB design | powered by: Code is Poetry