Αγαπημένοι μου αναγνώστες, από το 2009 που ανακάλυψα το δρόμο για το πιο τρυφερό τσουρέκι, το τσουρέκι της μαμάς μου, ζω μαζί σας μια σκυταλοδρομία χωρίς τερματισμό.
Εκτός από τα κείμενα των 8 άρθρων για τσουρέκια που εξηγούν λεπτομερώς πως να χειριστείτε όλα τα στάδια -από την επιλογή των υλικών, το ζύμωμα, το πλέξιμο, το φούσκωμα, το ψήσιμο- και τα βίντεο τεχνικής, έχω απαντήσει στα ερωτήματά σας. Πάνω από 400 σχόλια Ελληνίδων και Ελλήνων, οπουδήποτε στη γη, εχουν πάρει προσωπικές κατευθύνσεις και έχουν μοσχοβολίσει το σπίτι τους Ελλάδα.
Αυτή τη φορά, θα βγω από την κουζίνα μου και θα έρθω πάλι στην Καλαμάτα. Το Πάσχα 2014 είχα μεταδώσει τα μυστικά του πιο τρυφερού τσουρεκιού στους φίλους της Λέσχης Γαστρονομίας Μεσσηνίας. Τώρα θα σας δείξω τα βασικά μυστικά και θα κάνουμε τα τσουρέκια μας χριστουγεννιάτικα και πολύ γιορτινά.
Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στην Καλαμάτα, φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα τσουρέκια!
3.30 με 6.30μμ στο Βιβλιόπολις Δήμητρα Δημοπούλου.
Αφορμή γι αυτό το σεμινάριο είναι ένα ιδιαίτερο αλεύρι που έφτασε στα χέρια μου για δοκιμή. Είναι φημισμένο διεθνώς σαν το ιδανικό αλεύρι για απαιτητικές ζύμες, όπως είναι η ζύμη του πιο τρυφερού τσουρεκιού. Tο λένε Manitoba και από όλες τις πόλεις, ναι!, το βρήκα στην κοσμογυρισμένη και ψαγμένη Καλαμάτα, στον Γιώργο Κωστόπουλο (προϊόντα Αρτοποιίας Kostopoulos).
Δείτε το αποτέλεσμα που δίνει!
Οι υποστηρικτές του σεμιναρίου
Ariston , Καραγγελής Άθερμο Πετιμέζι , Κωστόπουλος Αλεύρια,
Βιβλιόπολις Δήμητρα Δημοπούλου , Στο κύμα , Elite City Resort.
Διοργάνωση Γαστροναύτης . Χορηγοί επικοινωνίας ΝΕΤ ΤV, Kalamata In.