TasteFULL

Έχετε αγοράσει τα σταφύλια σταφίδα, με τις πολύ ψιλές μωβ ρογίτσες, στριμωγμένη η μία πάνω στην άλλη; είναι γλύκισμα και δεν έχουν κουκούτσια! Επειδή είναι μια σταλίτσα, δεν ξέρω πόσοι τις προτιμούν σε σχέση με χοντρές ρόγες σταφυλιών.

Όταν είναι έτοιμες στο κουτί, μπορείτε να τις φάτε με τη χούφτα. Ψιλές, τρυφερές, δίνουν τη γλύκα που θέλει ο εγκέφαλος για να λειτουργήσει και την ενέργεια για να ανταποκριθούμε σε έξτρα σωματική προσπάθεια

Οι σταφίδες και οι ξηροί καρποί δίνουν ενέργεια στα παιδιά που δίνουν εξετάσεις ή αθλούνται Κλικ για tweet

Golden Black

Δοκίμασα την Golden Black, στο περίπτερο της Πυλιακής Γης, στην έκθεση Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, Μάϊος 2014. Είναι εντυπωσιακά προσεγμένη όλη η διαδικασία παραγωγής της.

Οι αμπελώνες είναι στην Αρχαία Νεμέα, καλλιεργούνται με βιολογικό τρόπο και τα ευαίσθητα σταφύλια κρεμιώνται ένα-ένα σε ισκιάδες για να στεγνώσουν στη σκιά και στον αέρα, μακριά από το χώμα και τον ήλιο. Τα σταφύλια αποξηραίνονται σε 25 ημέρες και οι σταφιδούλες έχουν γεννηθεί με τις καλύτερες συνθήκες.

Αναζητείστε τις και δοκιμάστε τις. Αμπελουργία & Οινοποιία Παπαϊωάννου 6942.96 59 06

Πυλιακή Γη

Η Γιάννα Μπαλαφούτη, τώρα, η μαγισσούλα της Πυλιακής Γης, η οποία ανακατεύει στις χύτρες της τα καλύτερα της ελληνικής γης (με έμφαση στην Πελοπόννησο αλλά δεν αρνείται τα σπάνια ροδοπέταλα που της έρχονται πεσκέσι από τη Βόρειο Ελλάδα), πήρε αυτή την πολύτιμη σταφίδα και την σιγομαγείρεψε σε σιρόπι ούζου. Και την έκλεισε σε βαζάκι, σαν γλυκό κουταλιού. Έτοιμο να το απολαύσετε πάνω στο παγωτό, το γιαούρτι, τις φρουτοσαλάτες, τα σορμπέ αλλά και τα dressing των πράσινων σαλατών ή τις καλοκαιρινές φρέσκες σάλτσες που συνοδεύουν τα ψητά ψάρια και κρέατα!

stafida-siropi-ouzou

Με τον Γαστροναύτη, Παναγιώτη Παπανικολόπουλο, κάναμε γευστικό πάντρεμα της σταφίδας σε σιρόπι ούζου με το βουβαλίσιο παγωτό καϊμάκι της οικογένειας Μπέκας.

Sharing is caring!

Tags:

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση

designed by: busyB design | powered by: Code is Poetry