HOME > Βασιλική Κουμάντου

Βασιλική Κουμάντου

Βίκυ Κουμάντου
Καλώς ορίσατε στο TasteFULL.gr ♥

Ένα ακόμα καλωσόρισμα, γιατί ο χορός μας στη γη κρατά ακόμα. Κι όσο περνά ο καιρός τόσο καλύτερα μαθαίνουμε τα βήματα και απολαμβάνουμε τη διαδρομή.

Ελάτε, λοιπόν, σε μια προηγμένη κι άλλο τεχνολογικά εποχή. Ιδιαίτερα κατανοητή σε όσους είναι εκδότες και ξέρουν τι σημαίνει να στήνεις μια σελίδα, με νέα εργαλεία είτε είναι έντυπη είτε ηλεκτρονική. Η δική μου επαγγελματική πορεία ξεκίνησε στη διαφήμιση το 1988, όταν τότε στην ADEL/Saatchi & Saatchi παρουσιάζαμε μακέτες χάρτινες στον πελάτη για να ετοιμάσουμε τα μέσα της εταιρικής του επικοινωνίας. Τότε ξεκίνησαν τα πρώτα ιδιωτικά κανάλια της τηλεόρασης κι έβλεπα τον κόσμο να αλλάζει δραστικά και να βάζει στο χρονοντούλαπο εκείνο το πρώτο κουτί τηλεόρασης των παιδικών μου χρόνων που είχε συρόμενο ρολό με κλειδαριά, μαζί με τη μονοφωνία και τη λογοκρισία.

Η δική μας ιστορία

Το TasteFULL.gr γεννήθηκε στα πρώτα χρόνια του διαδικτύου και είχε κανάλι Youtube στην Ελλάδα το 2008, όταν το Youtube είχε δημιουργηθεί στην Αμερική μόλις το 2006. Στο ξεκίνημά μου απορούσα συνεχώς μέχρι να κατανοήσω την εποχή που ξημέρωνε και τον τρόπο χρήσης των ηλεκτρονικών μέσων. Ακόμα έτσι είναι. Η τεχνολογία καλπάζει και εγώ διαβάζω συνεχώς. Μόνο που πια δεν απορώ. Κατανοώ και θαυμάζω.

Έχω σπουδάσει Οικονομικά και Επικοινωνία. Η εμπειρία μου στις διαφημιστικές εταιρείες με έκανε να αγαπήσω τις εικόνες και τις λέξεις. Η πορεία μου στη ζωή με έκανε να αγαπήσω τον άνθρωπο, το μεγαλείο της ύπαρξης και της εξέλιξης του, το φως και το σκοτάδι του και να διακρίνω τη διαφορά. Σε μένα πρώτα και μετά στους άλλους.

Tο TasteFULL ξεκίνησε για να καταγράψει μια “ζωή γεμάτη γεύση” όπως τη ζούσα. Το 2008 σαν wordpress blog, το 2009 σε δικό του domain σε drupal platform , το 2015 σε wordpress platform – έχει ακολουθήσει τη δική μου προσωπική εξέλιξη μέχρι σήμερα. Στα καλά και στα άσχημα.

Ποια είμαι και τι με έχει φέρει μέχρι εδώ, σας έχω γράψει σ’αυτό, το πρώτο καλωσόρισμα. Όσα χρειάστηκε να επιχειρήσω, τα έγραψα στο δεύτερο καλωσόρισμα. Ευτυχώς η πυξίδα δείχνει πάντα τον βορρά και δεν έχασα το δρόμο. Βορράς είναι τα όνειρά μας. Πάντα.

Συνεργάστηκα με το ΒΗΜA Gourmet, σαν αρθρογράφος και μαγείρισσα και ήμουν μέλος της κριτικής επιτροπής των Food blogs Awards 2015. Είχα τη χαρά να συνεισφέρω δυναμικά στο άνοιγμα του food blogging στην Ελλάδα, οργανώνοντας το 1ο food blogger Camp το 2010 και μια σειρά δράσεων που εδραίωσαν μια νέα επαγγελματική ιδιότητα.

Πιστοποιώ συνεχώς τις μαγειρικές μου γνώσεις, με το καλύτερο για μένα Οnline Cooking School, το Rouxbe. Professional Cook το 2013, Plant-based Professional Cook το 2020, σπουδάζω ακόμα Bakery and French Pastry Arts.

“Δαιμόνια ερευνήτρια” με αποκάλεσαν κάποτε και το κράτησα σαν φυλαχτό. Ερευνώ πλέον γνωρίζοντας τη διαδρομή των ανθρώπων από το Big Bang μέχρι σήμερα, σαν να είναι η γιαγιά μου δίπλα και μου δείχνει σε ποιο συρτάρι να ψάξω, σε ποιόν αιώνα. Άνθρωποι κατοικούσαν τους αιώνες και έχουν αφήσει τον πολιτισμό τους, σαν ψηφιδωτά χαμένα, κληρονομιά σε εμάς μέχρι σήμερα.

Το TasteFULL.gr

Μιλά ακόμα για μια Ζωή γεμάτη Γεύση, μόνο που τώρα ανοίγει η αγκαλιά και χωρά τον κόσμο όλο.

Σε λίγο καιρό θα καταλάβετε αυτό που ζω εγώ τώρα και θα δείτε τη μορφή που θα πάρει αυτό που ονειρεύομαι από το 2017. “Αναζητώντας τη γεύση του Τόπου” είναι το σχέδιο που θα καταγράψει τη γεύση της Ελλάδας και είναι μια μεγάλη εθνολογική έρευνα.

Οι πέντε βασικοί πυλώνες στους οποίους καταχωρείται υλικό είναι οι κατηγορίες :

Συνταγές, Μενού, Υλικά, Ιστορίες, Ταξίδια και δεν είναι τυχαία επιλεγμένοι.

Περιηγηθείτε στο σαιτ. Θα βρείτε όλα τα άρθρα που γνωρίζετε και αγαπάτε, σε πιο εύχρηστη τεχνολογικά μορφή.

30 Ιουνίου επέστρεψα στην Αθήνα από το Κεράσοβο, στην Ήπειρο, όπου είχα μαζέψει αυτές τις άγριες φραουλίτσες της φωτογραφίας, για να διαπιστώσω πως έπρεπε άμεσα να επανασχεδιάσω την ιστοσελίδα πριν αρχίσω να δημιουργώ νέο υλικό. Μου πήρε ενάμιση μήνα αδιάκοπης δουλειάς για να φτάσω στο σήμερα, αγνοώντας πως χάνω το καλοκαίρι.

Σας ευχαριστώ για την πορεία, την υποστήριξη, την αγκαλιά, την αγάπη.

Να ζούμε ζωή γεμάτη γεύση!

Αθήνα
23 Αυγούστου 2022

Η δική μου εργασία είναι να φωτίσω και να τιμήσω τη γεύση του τόπου. Γιατί όσο πιο βαθιά η ρίζα, τόσο πιο ψηλό το δένδρο.
Κι εγώ ονειρεύομαι Έλληνες να τιμούν την Ελλάδα, σαν Μάνα Γη.

Βίκυ Κουμάντου, Ερευνήτρια Γαστρονομίας

Βιογραφικό