TasteFULL

Βίκυ Κουμάντου

Καλώς ορίσατε στο νέο TasteFULL ♥

Το ονομάσατε “σπιτική ζεστασιά” και σας έλειψε τόσο καιρό που ήταν κλειστό. Το διαβάζετε, όπως διαβάζετε ένα βιβλίο που μιλάει στην καρδιά σας. Έρχεστε εδώ γιατί νιώθετε πως είστε σπίτι σας και υπάρχει πολλή αγάπη που σας περιβάλλει. Μέσα από το TasteFULL παίρνετε δύναμη και αισιοδοξία για τη δική σας ζωή.

Αυτά μου γράφετε και με κάνετε ευτυχισμένη. Μου δώσατε δύναμη όταν την χρειάστηκα κι εγώ. Ο τελευταίος χρόνος ήταν πολύ δύσκολος για μένα. Μπλέχτηκα πολλές φορές σε λάθος δρόμους, με λάθος ανθρώπους.

Αυτό που με έκανε να κατανοώ τη θέση που βρισκόμουν και φώτιζε την έξοδο, ήταν η ασίγαστη λαχτάρα να φτιάξω το TasteFULL που ονειρεύομαι. Αυτή η λαχτάρα με έκανε να μάθω από τα λάθη, να διαβάσω, να αλλάξω εγώ και στο τέλος να προσελκύσω σωστούς συνεργάτες, οι οποίοι μοιράστηκαν τη λαχτάρα μαζί μου.

Είμαι έτοιμη, λοιπόν, να σας καλοδεχθώ στο σπίτι σας! Σε ένα TasteFULL, καλαίσθητο, οργανωμένο, λειτουργικό, που σας εμπνέει και λύνει τα χέρια στα μαγειρέματά σας. Σε ένα TasteFULL που μου χαμογελά και με μαγεύει και με εμπνέει να δημιουργήσω και να μοιραστώ μαζί σας κι άλλα πολλά, που θα δώσουν γεύση στη ζωή μας.

Ένα ταξίδι είναι η διαδρομή κι αυτό το κάνουμε παρέα. Σαν φίλοι, σαν οικογένεια, σαν άνθρωποι που ξέρουν να δίνουν χέρι. Το TasteFULL δεν είναι ένα απλό σαιτ μαγειρικής. Είναι ένας κόσμος γεμάτος γεύσεις που χαράζονται στην καρδιά και τη μνήμη. Το φαγητό για μένα είναι ιερό και ήταν πάντα ένα μέσο για να προσεγγίζω τους ανθρώπους. Το φαγητό και οι λέξεις. Χειρίζομαι και τα δύο με μεγάλη φροντίδα.

Ας ξεκινήσουμε το καινούργιο ταξίδι παρέα. Ας σπάσουμε την σαμπάνια ή ακόμα καλύτερα, τη ροζέ ηπειρώτικη ντεμπίνα κι ας ευχηθούμε να είναι γερό και καλοτάξιδο αυτό το καράβι.

TasteFULL το λένε κι είναι πολύχρωμο πια. Φρόντισε γι’αυτό η Μελίνα, που είναι σύμβουλος οπτικής επικοινωνίας και με το δικό της ραβδάκι μεταμόρφωνε, προσχέδιο με προσχέδιο, κάθε γωνιά του καραβιού μου. Το λέω καράβι γιατί έχει καπετάνιο τον Αλέξανδρο, που το σχεδίασε με κάθε λεπτομέρεια, σε γερά θεμέλια και με εκπαιδεύει συνεχώς από την πρώτη μέρα. Αυτή είναι η ομάδα μας. Είναι τέλειο να έχεις συνεργάτες που καταλαβαίνουν αυτό που ζητάς και θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό να σου το δώσουν. Είναι τέλειο να έχεις συνεργάτες που σκέφτονται για σένα πριν ακόμα ζητήσεις. Για την ακρίβεια, είναι ευλογία.

Για όσους έρχεστε πρώτη φορά στο TasteFULL, να σας πω πως ξεκίνησε από wordpress blog το 2008, μεταφέρθηκε σε δικό του domain το 2009 από την Entelia Πληροφορική και ήταν ενεργό μέχρι τον Ιούλιο 2015. Για τεχνικούς λόγους έμεινε κλειστό μέχρι το Νοέμβριο 2015.

Ποια είμαι και τι με έχει φέρει μέχρι εδώ σας έχω γράψει σ’αυτό, το πρώτο καλωσόρισμα. Από το 2012 συνεργάζομαι με το ΒΗΜA Gourmet, σαν αρθρογράφος και μαγείρισσα και είμαι μέλος της κριτικής επιτροπής των Food blogs Awards 2015. Επειδή νιώθω ευθύνη κάθε φορά που γράφω μια συνταγή, πιστοποίησα τις γνώσεις μου, με το Professional Cook course του καλύτερου για μένα online video cooking school, Rouxbe.

Το νέο TasteFULL

Η καρδιά του TasteFULL είναι οι “Συνταγές“. 400 συνταγές που αποκτούν δική τους ταυτότητα με το που γράφονται. Μου τις ζητούσατε, όσο ήταν κλειστό κι εγώ σας τις έστελνα, γιατί έχουν γίνει πια μέρος της δικής σας ζωής.

Η τάρτα με την εύκολη ζύμη, το κέικ σοκολάτας το ιταλικό, η πικάντικη μαρμελάδα πιπεριάς, το νερομπούρεκο, το τσουρέκι, τα σαμπλέ μπισκοτάκια… Όλα πήραν τη θέση που τους αξίζει.

Μεγάλη φωτογραφία, μονόστηλο κείμενο, ξεχωριστά υλικά & εκτέλεση. Να μην αποσπά τίποτα την προσοχή σας από την κατανόηση της συνταγής.

Τα “Μενού” απέκτησαν δική τους κατηγορία, για να βρίσκετε γρήγορα ιδέες για ξαφνικά τραπεζώματα. Ετοίμασα μια νέα στήλη “Τα υλικά της κουζίνας” για να γνωρίσουμε τα υλικά που έχουμε διαθέσιμα και τον τρόπο χρήσης τους.

Οι “Ιστορίες” είναι ο χώρος των προσωπικών κειμένων, στιγμές από την προσωπική και επαγγελματική μου ζωή. Εκεί βρίσκονται όλα τα θέματα της οικογένειας, της προσωπικής ανάπτυξης, της αποστολής τροφίμων στην κόρη μου αλλά και της εξέλιξης του food blogging.

Τα “Ταξίδια” είναι πολύ καλύτερα οργανωμένα τώρα. Τα περισσότερα άρθρα έχουν βίντεο και χάρτη. Το ταξίδι στις γεύσεις της Πόλης κυριαρχεί στα θέματα. Τη λατρεύω την Πόλη, μου έχει δώσει τόσα ερεθίσματα να εξερευνήσω το φαγητό!

Η “Γεύση της εβδομάδας” είναι η ενότητα που καλύπτει θέματα που αγαπώ πολύ, προϊόντα μικρών παραγωγών, εστιατόρια και δώρα! Ό,τι τυχαίνει να είναι πιο γευστικό μέσα στην εβδομάδα.

Για να γιορτάσω τα 6 χρόνια λειτουργίας του TasteFULL και τις δικές σας προτιμήσεις, θα βρείτε στην αρχική σελίδα “Τα 9 άρθρα που αγαπήσατε από το 2009” ταξινομημένα με βάση την επισκεψιμότητά τους αυτά τα χρόνια. “Το τσουρέκι της μαμάς μου, το πιο τρυφερό” ήταν το πιο αγαπημένο και για εσάς.

Όπως κάθε site που σχεδιάζεται και υλοποιείται από την αρχή, το TasteFULL βρίσκεται σε beta test, δηλαδή σε δοκιμαστική περίοδο λειτουργίας πως όλα δουλεύουν όπως πρέπει να είναι ικανοποιημένοι οι αναγνώστες του. Ας το φροντίσουμε παρέα κι αυτό. Ό,τι πρόβλημα εντοπίσετε ή όποια πρόταση βελτίωσης θέλετε να κάνετε, γράψτε μας στην Επικοινωνία.

Κάτω από κάθε άρθρο υπάρχουν πολύχρωμα κουμπάκια social share, που σας δίνουν τη δυνατότητα να μοιραστείτε το υλικό με τους φίλους σας. Μοιραστείτε, λοιπόν, ό,τι αγαπάτε και ό,τι δίνει γεύση στη δική σας ζωή τόσα χρόνια! Είναι πάλι στα χέρια σας, πιο όμορφο από ποτέ.

Καλά μαγειρέματα, παρέα ξανά!

Βίκυ Κουμάντου

 


19 σχόλια για το “Βίκυ Κουμάντου”

  1. Evangelia Gkilomanaki

    Βίκυ καλησπέρα. Υπέροχες συνταγές! Σας ευχαριστώ πολύ! Μου αρέσει πολύ που ενδιαφέρεστε για την παραδοσιακή κουζίνα, απ’ όπου κι αν αυτή προέρχεται. Αλλά και η ιστοσελίδα σας κ τα κείμενα είναι όλα εξαιρετικής αισθητικής. Μπράβο σας!

    Reply

    1. Βίκυ Κουμάντου

      Σ ευχαριστώ πολύ Ευαγγελία. Αγαπώ και θέλω να σας κάνω να αγαπάτε, αυτά που φέρνουν όμορφες στιγμές στη ζωή! Το φαγητό είναι το σημαντικότερο μέσο για να γεμίζεις γεύση τη ζωή σου.

      Reply

  2. Maria

    Καλησπέρα, δεν σας γνωριζα, σας ανακαλυψα τυχαία και έχω εντυπωσιαστεί! Συνεχίστε!

    Reply

  3. Καίτη Χορτη

    Καλησπέρα κι από μένα
    Αναζητώντας μια συνταγή για ζύμη τάρτας βρήκα τη δίκη σου λιγότερο επιβαρημενη θερμιδικά αφού δεν έχει αυγά και πολλά λιπαρά. Σε συγχαίρω γιατί “αντιστέκεσαι” στη σημερινή φιλοσοφία των μαγείρων να βάζουν πολλά υλικά προκειμένου να κάνουν το φαγητό πιο γευστικό παραβλέποντας την επιβάρυνση της υγείας μας. Σημασία έχει να μη θυσιάζουμε την υγεία στη γεύση. Μέσα από την ποιότητα των υλικών μπορούμε να πετύχουμε το σωστό αποτέλεσμα όχι μέσα από την πληθώρα. Ευχαριστώ πολύ!

    Reply

  4. ΕΛΕΝΗ Μ.

    Βίκυ σε παρακολουθώ χρόνια και προσωπικά σε συγκαταλέγω στο προσωπικό γκρούπ που κρίνω για εμένα, των εξαίρετων Ελλήνων Chef.. μου αρέσει ο τρόπος που αναλύεις την διαδικασία, την ιστορική αναδρομή του κάθε τροφίμου που παρουσιάζεις και εν γένει το συνολικό αποτέλεσμα της κάθε ανάρτησης σου… καλά να είσαι, καλή Ανάσταση και πάντα ιδέες…

    Reply

  5. Γιάννης Δημητρακόπουλος

    Αγαπητή Βίκυ,

    Σε παρακολουθώ συστηματικά από τον καιρό του blog σου και βρίσκω τις συνταγές σου, το γράψιμό σου και το καινούργιο site, εξαιρετικής αισθητικής, έμπνευσης και συνέπειας/συνέχειας, κάτι που δεν βρίσκεις εύκολα στον ελλαδικό χώρο. Διευκολύνει πολύ η εκτύπωση των συνταγών σε pdf, μιά που παραμένει αυτούσιο το άρθρο σου με τις υπέροχες φωτογραφίες του συνεργάτη σου. Είσαι πηγή έμπνευσης γιά τις μαγειρικές μου απόπειρες και πάντα λέω στους φίλους και γνωστούς, που τους συστήνω τη σελίδα σου, ότι “αυτό μου το έμαθε η δασκάλα μου Βϊκυ Κουμάντου!”. Σ’ ευχαριστώ και εύχομαι σε όλους σας καλή δύναμη γιά ανάλογη συνέχεια. Καλές γιορτές!
    Γιάννης Δημητρακόπουλος

    Reply

  6. Χριστινα τουμπα

    Βικυ μου καλησπερα… Σε συνχαιρω για τις υπεροχες συνταγες σου κσι την σελιδα σου δεν εχω ακομη φτιαξει κατι δικο σου και ανυπομονω να αρχισω… πρεπει να εισαι καταπληκτικη στην μαγειρικη… γιαυτο χρειαζομαι την βοηθεια σου… σχετικα με τις μαρμελαδες…θα ηθελα να φτιαχνω πολλες που να αντεχουν στην διαρκεια του χρονου… και πως μπορω να τις κανω πετυχημενες? Σε ευχαριστω πολυ..

    Reply

    1. Βίκυ Κουμάντου

      Χριστίνα, αν ακολουθήσεις προσεκτικά τις συνταγές, οι μαρμελάδες σου θα αντέχουν όλο το χρόνο και θα είναι σαν φρέσκες όταν τις ανοίγεις. Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

      Reply

  7. Ευαγγελία

    Καλησπέρα. Ανακάλυψα τα τσουρέκια σου το 2012.Τα κάνω κάθε χρόνο και όσοι τα δοκιμάζουν, θέλουν τη συνταγή. Να είσαι πάντα καλά και να μας μαθαίνεις καινούρια μυστικά.

    Reply

  8. Σταυρακακη Παναγιωτα

    Σε βρήκα!!θα δοκιμάσω τα τσουρέκια σου…
    Ελπίζω να τα ξαναπουμε στην Τηνο……

    Reply

  9. gogo apostolopoulou

    Βίκυ μου μ’ έχεις βγάλει ασπροπρόσωπη πολλές φορές. Μου κρατάς συντροφιά στα ξένα με τον καθαρό λόγο σου την ώρα που με καθοδηγείς. Εύχομαι πάντα επιτυχίες.

    Reply

  10. Σπηλιωτοπούλου Γεωργία

    Έχω λατρέψει το τσουρέκι σας καθώς κ όποιος το έχει δοκιμάσει!!! Σειρά έχουν τα λαχταριστά μπισκότα! Είστε γλυκύτατη! Καλή συνέχεια στο γευστικό ταξίδι!!

    Reply

  11. Λιντα Αγαλλου

    Τελεια η νεα σελιδα σου Βικυ !!! Συγχαρητηρια !!!!! Αντε καλα μαγειρεματα !!!!!!

    Reply

Απάντηση

designed by: busyB design | powered by: Code is Poetry