TasteFULL

Το Yiamas είναι το εστιατόριο του ξενοδοχείου ELITE City Resort, στην παραλία της Καλαμάτας, προς το τέλος της Ναυαρίνου. Η λέξη εστιατόριο bar είναι ανεπαρκής περιγραφή γιατί στην ουσία το YIAMAS είναι ένα στέκι, σημείο αναφοράς στην πόλη.

Εκεί, ο χρόνος αποκτά ρυθμό, γιορτάζοντας τις μεγάλες και μικρές στιγμές της ζωής. Τα Χριστούγεννα, οι Απόκριες, το Πάσχα, το καλοκαίρι, είναι στιγμές που τιμούνται με εκδηλώσεις και κατάλληλο μενού, όπως και τα γενέθλια,  οι γιορτές, οι οικογένειες, οι παρέες.

Ο χώρος είναι ζεστός και φωτεινός, σαν να τρως σε αίθριο. Ανοίγματα στη σάλα, πράσινα κρεμαστά φυτά, φως ολόγυρα να δημιουργεί γωνιές και σκιές, ένα μινι μοναστηριακό σκούρο τραπέζι, ανοιχτόχρωμα ξύλινα με καναπεδάκια και καρέκλες, ψηλά τραπέζια με σκαμπό. Με όποια παρέα ή ευκαιρία, θα βρεις την κατάλληλη γωνιά. Αποικιοκρατικά και ντιζαϊνάτα στοιχεία, εκλεκτικό στυλ διακόσμησης.

Μπουφέδες στήνονται όταν περιμένουν πολύ κόσμο, φροντίδα για τα παιδιά για να ηρεμούν λίγο οι γονείς, guest εμφανίσεις καλλιτεχνών που ζωντανεύουν τα βράδια, όμορφη μουσική που χαλαρώνει και αναζωογονεί. Το Yiamas κάνει τη ζωή των Καλαματιανών αλλά και των επισκεπτών της πόλης ομορφότερη. Και δεν έχω δώσει ακόμα στίγμα για το φαγητό.

Welcome με πάστα ελιάς και ντομάτας, Πράσινη σαλάτα με λιαστή τομάτα, σύκα, λαλάγγια και γραβιέρα, Τυρολουκουμάδες γραβιέρας με δυόσμο και μαρμελάδα τομάτας

 

Στα ESTIA AWARDS 2017, το YIAMAS Gastro Bar κέρδισε 4 βραβεία που στολίζουν τιμητικά το εστιατόριο.

Ο σεφ Στέλιος Μπαρμπέας παίζει με επιτυχία το αγαπημένο του παιχνίδι. Χρησιμοποιεί τοπικά υλικά σε γνωστά πιάτα και τεχνικές από τις κουζίνες όλου του κόσμου.

Μια τοπική γάμπαρη θα την κάνει περουβιανό σεβίτσε με βλήτα. Μια πατάτα θα την κόψει σε φέτες τσιγαρόχαρτου και θα φτιάξει μια γαλλική τιαν. Την καλαματιανή γουρνοπούλα θα μαδήσει και θα γεμίσει ασιατικά ψωμάκια ατμού, μαζί με λάχανο που κάνει τουρσί kimchi.

Έτσι όλο το μενού είναι γεμάτο εκπλήξεις κι ο κόσμος όλος γίνεται νόστιμη βόλτα σε ένα μόνο μέρος. Αυτό είναι το Yiamas.

yiamas

Ψωμάκια ατμού με γουρνοπούλα, λάχανο τουρσί και spicy mayo, Κόκορας με παραδοσιακές γκόγκες και κρέμα απο νιώτικο τυρί, Χειροποίητες παπαρδέλες με μελάνι σουπιάς, ψιλοκομμένες γαρίδες στο ζωμό τους και κρέμα γραβιέρας με μάραθο, Τάρτα πατάτας με λεπτοκομμένες φετούλες

 

Οι περιγραφές των πιάτων στις φωτογραφίες σε κάνουν να καταλαβαίνεις τη λεπτομέρεια στα υλικά, τους συνδυασμούς, τις τεχνικές, την παρουσίαση του πιάτου.

Η γεύση στα κύρια πιάτα είναι βαθειά, στρογγυλή, που δηλώνει επίπεδα που έχουν δουλευτεί με σωστά σωταρίσματα, σιγοψησίματα, σπιτικούς ζωμούς, ρεντουσαρίσματα.

Μελωμένα τα μοσχαρίσια μάγουλα, η βοδινή ουρά που γέμιζε τις ραβιόλες και έκανε μια σάλτσα λαχταριστή, όπως και ο λαιμός από αρνί που ξεκοκκαλίστηκε και ξαναστήθηκε σε ένα κομμάτι για να κοπεί όμορφα σε μερίδες.

 

yiamas

Tραγανή πίτα με κιμά, σαλάμι λευκάδος και γιαούρτι, Mοσχαρίσια μάγουλα σιγομαγειρεμένα με μαυροδάφνη, κράνα, κάστανα και πουρέ απο καρότο, πράσινο μήλο και σέλερυ. Xειροποίητες ραβιόλες με γέμιση απο βοδινή ουρά στο ζωμό τους, με φέσκια τρούφα και γραβιέρα, Λαιμός απο αρνί με πουρέ απο παστινάκι και τάρτα πατάτας.

 

Χάρηκα τόσο τα φαγητά που εκείνη τη μέρα δεν δοκίμασα τα γλυκά. Η επόμενη φορά θα έχει κι άλλες εκπλήξεις.

Το καλοκαίρι που η παραλία της Καλαμάτας σφύζει από ζωή, το Yiamas μεταφέρεται στην παραλιακή αίθουσα για να χαιρόμαστε τα βραδυνά δείπνα με θέα το φεγγάρι που στεφανώνει τη θάλασσα. Από το όνομά του φαίνεται το Yiamas.  Έχει ανθρώπους πίσω του που αγαπούν τη ζωή και τους ανθρώπους. Στην υγειά μας λοιπόν!

Sharing is caring!

Tags: , ,

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση

designed by: busyB design | powered by: Code is Poetry