τομάτες

Τομάτες

Οι τομάτες είναι αγαπημένες στην κουζίνα μου και θεραπευτικές με ένα τρόπο. Το τέλος του καλοκαιριού με βρίσκει να έχω γεμίσει τα ράφια της αποθήκης με κατακόκκινα μπουκάλια, που φωτίζουν ζεστά τα χειμωνιάτικα μαγειρέματα με τη γλύκα τους.

Συνήθως καταγράφω κάθε δοκιμή στην κουζίνα μου σε ένα τετράδιο αλλά πάντα με βρίσκω να κρατάω σημειώσεις σε ένα χαρτί , όποιο χαρτί να’ναι! Οι σκέψεις μου μπαίνουν καλύτερα σε τάξη και όταν γράφω σε χαρτί κάνω συνειρμούς που δεν θα έκανα αλλιώς.

Έτσι προέκυψε ο σημερινός πίνακας.

Γράφοντας το άρθρο για τον πελτέ τομάτας σκεφτόμουν πόσες πολλές παρασκευές γίνονται με τις τομάτες, πόσες έχω κάνει μέχρι τώρα και ποιες θέλω ακόμα να μαγειρέψω. Έτσι μπήκα στη λογική των διαδικασιών χειρισμού της τομάτας και των αποτελεσμάτων που παίρνουμε.

gps-ntomatas

Όταν γράφω μια συνταγή, προσπαθώ να φτιάχνω ένα χάρτη που να μπορεί εύκολα να διαβάσει κάποιος και να φτάσει με επιτυχία στον προορισμό του. Καταγράφω τις παγίδες και τις αποτυχίες, όπως τις έχω βιώσει στις δικές μου προσπάθειες, ώστε να μην πέσει κάποιος σ’αυτές.

Γι’αυτό, λέω χαμογελώντας πως δεν γράφω συνταγές αλλά φτιάχνω gps 🙂

Ο σημερινός χάρτης με έκανε πολύ χαρούμενη γιατί έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Έχω καταγράψει τις παρασκευές που μπορούμε να ετοιμάσουμε για συντήρηση (δηλαδή στο βάζο) από τις κόκκινες και τις πράσινες τομάτες, τουλάχιστον όσες γνωρίζω. Είμαι σίγουρη πως θα υπάρχουν κι άλλες και θα χαρώ να τις ακούσω και να διαβάσω συνταγή.

Στο τέλος, έχω φωτογραφίες και links από τις συνταγές που έχω ήδη μαγειρέψει. Έχω αρκετές ακόμα να ετοιμάσω αλλά τώρα ξέρω ποιες μου λείπουν!

Ελπίζω να φανεί και σε σας χρήσιμος και να βάλει σε τάξη τις διαδικασίες συντήρησης της ντομάτας, κυρίως για όσους έχουν σοδειά από το μποστάνι τους και θέλουν να την αξιοποιήσουν για το χειμώνα.

what a game! so excited!!!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*