Αυτό είναι ένα γλυκό της αγάπης. Είτε είσαι ερωτευμένος με το πρόσωπο που θα το δοκιμάσει είτε είσαι ερωτευμένος με την ίδια τη σοκολάτα, όταν αυτό το γλυκό εμφανίζεται στο τραπέζι δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Έρχεται στο τραπέζι καυτό, με ελαφρά σπασίματα στην επιφάνεια του και περιμένει το βύθισμα του κουταλιού για να ξεχυθεί η σοκολατένια λάβα του στο πιάτο.
Αρωμάτισα τη σοκολάτα με ουϊσκι αυτή τη φορά και ήταν σαν να το έπινα με κάθε κουταλιά. Αυτό το γλυκό είναι συγκλονιστικά εύκολο, ακόμα και για τραπέζια. Ετοιμάζετε το μίγμα από νωρίς, το βάζετε στα φορμάκια και τα αφήνετε στο ψυγείο. Όταν έρθουν οι καλεσμένοι, βγάλτε τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν τελειώσετε το κύριο πιάτο, πεταχτείτε στην κουζίνα και βάλτε τα στον προθερμασμένο φούρνο. Μέχρι να μαζευτούν τα πιάτα, θα έχετε έτοιμα μικρά σοκολατένια ηφαίστεια που θα φέρουν χαμόγελα ευτυχίας στους φίλους σας.
Το καθοριστικό σημείο επιτυχίας αυτής της συνταγής είναι η πραγματική θερμοκρασία του φούρνου. Υπάρχει σχεδόν πάντα απόκλιση της ζητούμενης και της πραγματικής θερμοκρασίας, κυρίως μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος. Στις περισσότερες παρασκευές δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Όχι όμως σ’αυτήν τη συνταγή! Χρησιμοποιείστε θερμόμετρο φούρνου και ρυθμίστε τη θερμοκρασία του πάνελ ώστε να πετύχετε θερμοκρασία 180 βαθμών μέσα στο φούρνο. Έτσι θα είστε σίγουροι ότι το γλυκό σας θα πετύχει.
© header photo by: Γεώργιος Δέτσης