Είμαι σίγουρη ότι θα αναρωτηθείτε όταν διαβάσετε αυτή τη συνταγή.
Σίγουρα έχετε ακούσει πως λίγο βαλσάμικο ξύδι ζωντανεύει τη γεύση της φράουλας.
Σήμερα όμως θα σας πω, να μαρινάρετε τις φράουλες σε σιρόπι βαλσάμικου ξυδιού, ποτίζοντας 1/2 κούπα ζάχαρη με 6 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι. Χωρίς να το ζεστάνετε, ανακατέψτε για 15 λεπτά να μαλακώσει η ζάχαρη και περιχύστε 4 κούπες φράουλες κομμένες στα τέσσερα.
Η αψιά μυρωδιά του ξυδιού θα σας τρομάξει σίγουρα.
Όταν σας πω δε, να προσθέσετε μια πρεζούλα αλάτι και λεπτοτριμμένο πιπέρι, θα το κάνετε; Αν ναι, είστε σε καλό δρόμο να απολαύσετε μια νέα γεύση!
Βάλτε τις φράουλες σε γυάλινο μπολ και αφήστε τις στο ψυγείο να μαριναριστούν για 2 ωρίτσες. Κρατούν άνετα για 24 ώρες στο ψυγείο.
Η γεύση τους δεν φανερώνει το ξύδι σε πρώτη ανάλυση. Συμπληρώνεται, δε, εξαιρετικά με κρέμα μασκαρπόνε και γλυκά παξιμαδάκια αμυγδάλου.
Σερβίρετε τις φράουλες με δύο τρόπους:
Α. Την ώρα του τυριού, φέρτε στο τραπέζι ένα πιάτο με λίγες φράουλες δίπλα σε μια μπάλα κρέμα μασκαρπόνε και γλυκά παξιμαδάκια αμυγδάλου.
Β. Σε γυάλινο καθιστό ποτήρι, θρυμματίστε δύο παξιμαδάκια, προσθέστε τις φράουλες και περιχύστε με κρέμα μασκαρπόνε, την οποία θα έχετε αφρατέψει και αραιώσει με λίγη κρέμα γάλακτος.
Ένα κλαδάκι φρέσκου δυόσμου συμπληρώνει την εικόνα, την φρεσκάδα αλλά και τη γεύση.
Είναι επιδόρπιο και τυρί, δύο πιάτα σε ένα!