Εκτός από την έτοιμη σάλτσα τομάτας που ετοιμάζω για τον χειμώνα, σκέφτηκα πως μια γλυκόξινη σάλτσα μπαίνει επίσης σε βάζα, διατηρείται για καιρό και ταξιδεύει στα Γιάννενα!
Συνοδεύει με διαφορετική γεύση κάθε ψητό σχάρας ή υπόλοιπο ψητό κοτόπουλο φούρνου αλλά είναι και γρήγορη λύση φαγητού με ψωμί και τυρί ή παρέα με τηγανητά αυγά.
Η συνταγή είναι της Χρυσούλας Παπαλέξη, ιδιοκτήτρια της πανσιόν Γανυμήδης, στο Γαλαξίδι και την έδωσε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στον ΑΝΤ1.
Αν δεν είχε τόσο καλή φήμη, τόσα χρόνια, ο Γανυμήδης για το πρωϊνό του, δεν θα την δοκίμαζα.
Αλλά είχα τη τύχη να πάρω πρωϊνό πολλά χρόνια πριν, όταν ο Bruno λειτουργούσε την πανσιόν, και ήταν το μόνο μέρος στην Ελλάδα που είχε σερβίρει τσάτνι τομάτας με τα αυγά του πρωϊνού. Αληθινές μαρμελάδες, τέλειο σερβίρισμα, ξεχωριστοί συνδυασμοί. Ένα πρωϊνό με χαρακτήρα στα τέλη της δεκαετίας του 1980, στην Ελλάδα!
Την έφτιαξα, λοιπόν, την σάλτσα της Χρυσούλας και κάνω θετικά σχόλια. Οι σταφίδες μου φάνηκαν μόνο πολλές, την επόμενη φορά θα βάλω μισή ποσότητα. Όπως όλες οι σάλτσες με πολλά υλικά, όσο μένουν τόσο ωριμάζει και μαλακώνει η γεύση.
© header photo by: Γεώργιος Δέτσης
Δείτε τις συνταγές συντήρησης της τομάτας







