Αυτό τον καιρό γράφω συνεχώς για πιπεριές και τομάτες, τελικά. Είναι η εποχή της αφθονίας τους και η εποχή να κρατάμε καθαρό το σύστημά μας με τα αντιοξειδωτικά.
Ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι, σκόρδο, λάδι, μαϊντανός, έχουν αντιοξειδωτική δράση. Προσθέστε και λίγη καυτερή πιπεριά για να καθαρίζει το άνω αναπνευστικό σύστημα και νάτο, το οπλοστάσιο κατά των ιων που θα αρχίσουν να γεμίζουν τον αέρα σε λίγο.
Είχαμε ψητό κοτόπουλο 2ης μέρας και αντί να κάνω ξανά μια χωριάτικη, το συνόδευσα με αυτές τις πιπερίτσες που έχουν τα υλικά μιας χωριάτικης (χωρίς το αγγούρι και τις ελιές).
Η φέτα γλυκαίνει γιατί ενώνεται με μια σάλτσα τομάτας, με κρεμμύδι και σκόρδο, αρωματίζεται με μαϊντανό και ρίγανη, γεμίζει τις πιπερίτσες και ροδίζει στο φούρνο. Φαγάκι που τρώγεται ζεστό και κρύο.
Μάθετε τα παιδάκια σας, από μικρά, να το τρώνε. Με την πρωτεϊνη της φέτας και μια φέτα ψωμί, είναι γεύμα πλήρους διατροφικής αξίας.