HOME > Συνταγές > Φαγητά > Λαχανικά > Πιπεριές γεμιστές με τομάτα και φέτα

Πιπεριές γεμιστές με τομάτα και φέτα

Αυτό τον καιρό γράφω συνεχώς για πιπεριές και τομάτες, τελικά. Είναι η εποχή της αφθονίας τους και η εποχή να κρατάμε καθαρό το σύστημά μας με τα αντιοξειδωτικά.

Ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι, σκόρδο, λάδι, μαϊντανός, έχουν αντιοξειδωτική δράση. Προσθέστε και λίγη καυτερή πιπεριά για να καθαρίζει το άνω αναπνευστικό σύστημα και νάτο, το οπλοστάσιο κατά των ιων που θα αρχίσουν να γεμίζουν τον αέρα σε λίγο.

Είχαμε ψητό κοτόπουλο 2ης μέρας και αντί να κάνω ξανά μια χωριάτικη, το συνόδευσα με αυτές τις πιπερίτσες που έχουν τα υλικά μιας χωριάτικης (χωρίς το αγγούρι και τις ελιές).

Η φέτα γλυκαίνει γιατί ενώνεται με μια σάλτσα τομάτας, με κρεμμύδι και σκόρδο, αρωματίζεται με μαϊντανό και ρίγανη, γεμίζει τις πιπερίτσες και ροδίζει στο φούρνο. Φαγάκι που τρώγεται ζεστό και κρύο.

Μάθετε τα παιδάκια σας, από μικρά, να το τρώνε. Με την πρωτεϊνη της φέτας και μια φέτα ψωμί, είναι γεύμα πλήρους διατροφικής αξίας.

Πιπεριές γεμιστές με τομάτα και φέτα

5 from 1 vote
Recipe by Βίκυ Κουμάντου Course: Λαχανικά
Servings

14

servings
Prep time

40

minutes
Cooking time

30

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes
Cook Mode

Keep the screen of your device on

Υλικά

  • 14 μικρές πιπεριές

  • 4 τομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους

  • 1 κρεμμύδι

  • 1-2 σκελίδες σκόρδο

  • 1/2 κουταλιά γλυκού ρίγανη ξερή (ή 1 κ.γ. φρέσκια)

  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

  • 200γρ. φέτα

  • λάδι

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • Αν δεν σας αρέσει η ρίγανη, βάλτε δυόσμο ή βασιλικό

Μέθοδος

  • Πλύντε τις πιπεριές. Αφαιρέστε τα πράσινα κοτσανάκια. Ακουμπήστε μια μια πιπεριά πάνω στο ξύλο κοπής και κάντε μια τομή Τ, χωρίς να αφαιρέσετε το πάνω μέρος. Με την οριζόντια γραμμή αφαιρέστε το κομμάτι με τους σπόρους που ενώνεται στο κοτσάνι. Με την κάθετη χλαρώστε τις ίνες, αφαιρέστε σπόρους και πλύντε την πιπεριά.
    Ζεματίστε τις πιπεριές σε βραστό νερό για 5 λεπτά.
    Αν δεν το κάνετε οι πιπεριές θα ζαρώσουν και θα δείχνουν πολύ άσχημες όταν ψηθούν.
  • Ετοιμάστε τη γέμιση. Σωτάρετε σε λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο, σε μέτρια φωτιά, να μαλακώσουν. Προσθέστε τις τομάτες. Αν δεν έχουν αρκετά ζουμιά, προσθέστε λίγο νερό να γίνει σάλτσα. Προσθέστε τη ρίγανη και το πιπέρι. Το αλάτι μετά τη φέτα.
    Βγάλτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
    Προσθέστε τη φέτα θρυμματισμένη, τον μαϊντανό, ανακατέψτε και δοκιμάστε το αλάτι.
    Η γέμιση πρέπει να είναι μέτριας ρευστότητας (όσο κρυώνει πήζει).
  • Γεμίστε τις πιπεριές. Βάλτε τις στη σειρά σε ταψάκι, περιχύστε με λίγο λάδι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών Κελσίου για 30′, μέχρι να ροδίσει η γέμιση.

    Εκτός από τη διατροφική του αξία, η αξία του σαν μεζεδάκι για τσίπουρο σε βραδιά φίλων είναι ανεκτίμητη.

Η γαστρονομία είναι πολιτιστική κληρονομιά

Tag @tastefull.gr on Instagram and hashtag it #γαστρονομία

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Μοιραστείτε την!

Follow us @tastefullgr on Pinterest

Αναζητούμε και καταγράφουμε τη γεύση του Τόπου

Follow us on Facebook

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*