HOME > Συνταγές > Φαγητά > Τυριά > Ψητά βερύκοκα με κατσικίσιο τυρί & φρέσκο δενδρολίβανο

Ψητά βερύκοκα με κατσικίσιο τυρί & φρέσκο δενδρολίβανο

Αυτή είναι μια πολύ εντυπωσιακή ιδέα για να ξεκινήσετε ή να κλείσετε ένα γεύμα.

Μόλις έρθουν οι καλεσμένοι σας, μαζί με το ποτό τους, σερβίρετε αυτές τις μπουκίτσες σαν ορεκτικό.

Περάστε τα μισά βερύκοκα σε σουβλάκια, πασπαλίστε τα με ζάχαρη και αφήστε τα 15 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη στην επιφάνεια. Ψήστε τα σε ηλεκτρική τοστιέρα ή σε τηγάνι γκριλ ή σε ψησταριά κάθε είδους (ηλεκτρική, υγραερίου, κάρβουνα) για 3 λεπτά.

Βάλτε τα σε πιατέλα, προσθέστε κομμάτια μαλακού κατσικίσιου τυριού, φυλλαράκια φρέσκου δενδρολίβανου και περιχύστε με παρθένο λάδι ελιάς.

Η λεμονάτη γεύση της φλούδας του βερύκοκου ισορροπεί την κρεμώδη γεύση του τυριού. Η γλυκιά σάρκα του φρούτου ταιριάζει τέλεια με το άρωμα του δενδρολίβανου και του ελαιόλαδου. Μια μπουκιά γεμάτη γεύση και φινέτσα.

Σερβίρεται και στο τέλος του γεύματος, γιατί συνδυάζει το τυρί με το φρούτο. Αν σας ξενίζει η ιδέα του ελαιόλαδου, αντικαταστείτε το με ελαφρύ, ρευστό μέλι.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*