HOME > Συνταγές > Φαγητά > Λαχανικά > Σπαράγγια με αυγό τηγανητό και bacon
σπαράγγια ψητά με αυγό τηγανητό

Σπαράγγια με αυγό τηγανητό και bacon

Τα σπαράγγια με τηγανητό αυγό είναι ένα απλό, γρήγορο και χορταστικό πιάτο. Επανέρχομαι στα σπαράγγια, όσο η άνοιξη ζητάει ακόμα αποτοξίνωση του σώματος (έχουν προηγηθεί οι αγκινάρες) και όσο η τιμή τους  είναι χαμηλή λόγω της αυξημένης παραγωγής.

Συνήθως πωλούνται 9€ /κιλό (τα πράσινα) ενώ τώρα έχουν 5€/κιλό.

Τα σπαράγγια

Όταν αγοράζετε σπαράγγια, προσέξτε να είναι λεία η επιφάνειά τους (όχι ρυτιδιασμένη) και ελέγξτε το κομμένο μέρος τους που είναι μέσα σε χαρτόνι να είναι όσο πιο φρέσκο γίνεται. Όταν είναι πολυκαιρισμένα, το κάτω μέρος πιάνει μούχλα. Όταν τα φέρετε σπίτι, καταναλώστε τα άμεσα.

Βάλτε όσα τυχόν περισσέψουν σε ένα ποτήρι με λίγο νερό, όρθια, σαν λουλουδάκια, στο ψυγείο και καταναλώστε τα μέσα σε 4 μέρες. Έχουν ανάγκη από υγρασία για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους και αν αφήσετε κάποιο για μέρες στο νερό θα το δείτε να “ανθίζει” στην κορυφή του.
Είναι τόσο εξαιρετική λιχουδιά και δίνει τόσο ξεχωριστή γεύση άνοιξης που δεν νομίζω ότι θα προλάβετε να κάνετε το πείραμα.

Μπορείτε να κάνετε τα σπαράγγια βραστά ή ψητά, στο φούρνο ή το γκριλ. Με βούτυρο ή μια sauce hollandaise. Με παρθένο λάδι ελιάς και λεμόνι. Με προσούτο και κατσικίσιο τυρί. Σε τάρτα, σε ομελέτα, σε πίτσα, σε σαντουϊτς, σε σαλάτα.

Χρησιμοποιείστε το κομμάτι του βλαστού που είναι τρυφερό. Θα το καταλάβετε αν ξεκινώντας από το κάτω μέρος δοκιμάζετε σε ποιο ύψος σπάει. Τα ινώδη κομμάτια στο κάτω μέρος ξεφλουδίστε τα και χρησιμοποιείστε τα σε μια σούπα λαχανικών.

Για μένα η εύκολη λύση είναι να τα σερβίρω τα σπαράγγια με αυγό τηγανητό και μια φέτα bacon. Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και χορταίνουν. Σαν να τρώτε την πρωτεϊνη με μια σαλάτα!

Απλό, γρήγορο, χορταστικό και πεντανόστιμο.

Σπαράγγια με αυγό τηγανητό και bacon

5 from 1 vote
Recipe by Βίκυ Κουμάντου Course: Πρώτο πιάτοCuisine: ΕλληνικήDifficulty: Εύκολη
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

10

minutes
Total time

15

minutes
Cook Mode

Keep the screen of your device on

Υλικά

  • 1 ματσάκι 1 σπαράγγια

  • 2 κουτ.σούπας 2 ελαιόλαδο

  • 1 κουτ.σούπας 1 λεμόνι

  • λίγο λίγο αλάτι

  • λίγο λίγο πιπέρι

  • 2 2 αυγά

  • 2 φέτες 2 bacon

  • φλοίδες φλοίδες ώριμης γραβιέρας

Μέθοδος

  • Όλα γίνονται με τη σειρά σε ένα τηγάνι.
  • Αρχικά αχνίζω τα σπαράγγια, βάζοντας νερό ίσα να καλύπτει τον πάτο και σκεπάζοντας με καπάκι. Θέλουν 6 περίπου λεπτά για να μαλακώσουν λίγο, αλλά να είναι τραγανά ακόμα. Τα βγάζω σε μια πιατέλα, τα περιχύνω με λάδι ελιάς και λίγο λεμόνι και τα διατηρώ ζεστά.
  • Αδειάζω όσο νερό έχει μείνει (μη το χύσετε, είναι ζωμός και νόστιμος) και ψήνω τις φέτες bacon. Τις αφήνω στην άκρη.
  • Αδειάζω το λίπος (αυτό πετάξτε το καλύτερα ή πάλι αφήστε το να τηγανίσετε το αυγό σας). Βάλτε λάδι στο τηγάνι και ετοιμάστε τα αυγά, μελάτα κατά προτίμηση.
  • Σερβίρετε τα πιάτα και πασπαλίστε με φλοίδες ώριμης γραβιέρας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η γαστρονομία είναι πολιτιστική κληρονομιά

Tag @tastefull.gr on Instagram and hashtag it #γαστρονομία

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Μοιραστείτε την!

Follow us @tastefullgr on Pinterest

Αναζητούμε και καταγράφουμε τη γεύση του Τόπου

Follow us on Facebook

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*